Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m82magda

dziewczyny jak obliczać dni płodne?

Polecane posty

KIedy wiadomo że kogieta jest płodna? czy oprucz obliczeń są może jakieś jeszcze \" objawy\"? Z góry dziękuje

Gość to bardzo proste
wtedy kiedy masz największa ochote sa niepłodne

Gość To ja Ryszard
Weź się idź lecz. Zaaplikuj sobie piguły, a nie baw się tam w jakieś śluzy i ich obserwacje ... Dobrze radzę :-)

Gość kruszek
Ja to zazwyczaj wiem z obserwacji śluzu - jest rozciagliwy i przejrzysty jak białko jaja kurzego

Gość Łonaaaaaaaa
w necie sa kalendaryki ktore same obliczaja dni plodne,poszukaj sobie

Gość wiedząca1
pierwszy dzień okresu to pierwszy dzień cyklu miesięcznego. Jeżeli masz regularny okres, mniej wiecej 26-28 dni, to około 14-15 dnia cyklu, a więc w połowie następuje jajeczkowanie. Od tego czasu sa dni nie płodne, do kolejnego cyklu. Od okresu do 14 dnia cylku sa dni płodne. Mozesz to zaobserwowac po śluzie. W dni płodne jeśt rzadki i przeźroczysty, a w niepłodne jest gęstszy i lepki. a tak a propos co robiłaś na biologii jak omawialiscie rozmnażanie??? wagary!

Gość WLOCHAC
ALE KIT POPRZEDNICZKA WCISKA TAK WOGOLE TO KALENDARZYKI WYSZLY Z MODY BO TAK NAPRAWDE NIE DA SIE POLICZYC ILE DNI. A PRZY 28 DNIOWYM CYKLU WCALE OD 14 DNIA NIE SA DNI BEZPŁODNE BO WLASNIE WTEDY MOGA BYC NAJBARDZIEJ PŁODNE. BO JESLI JUZ W TEN SPOSOB LICZYC TO OD 28 DNI ODEJMUJEMY OD 11 DO 16 DNI I WTEDY MAMY JAJECZKOWANIE. WIEC NIE KRYTYKOWAC BIOLOGI ;D