Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o info

SZyjka w ciazy - jaka dlugosc??? I NO-SPA??? czy brac????

Polecane posty

Gość Prosze o info

Czy ktoras moze mi pomocodnosnie dlugosci szyjki macicy? Jestenm w 22 tygodniu, wszystko jest w porzo, za wyjatkiem dlugosci szyjki, ktora u mnie wynosi 32 mm. Moja gin nie robi paniki, powiedziala, ze norma jest niby od 30, najlepsza dlugosc to 35. Kazala lykac no-spe. kupilam ja sobie, ale po przeczytaniu ulotki mam opory. bo wsumie skurczy zadnych nie czuje a jaki jest sens brac chemie 3 razy dziennie???? co o tym sadzicie?jakie sa wasze szyjki???

Gość bierz nospe
skurcze skracajace szyjke nie zawsze sa odczuwalne i bolesne nie lekcewaz zalecen gin, bo szyjka jak sie skroci to pozniej zebyc nie wiadomo co robila to nie wydluzy sie

Ja w sumie nie wiem jak wyglada sprawa mojej szyjki, ale przez jakis okres bolal mnie dół brzucha wiec mój lekarz tez kazal mi brac NO-Spa 3 razy dzienni(22 tydzień). Na poczatku bralam i po jakims czasie ból ustapił. Więc teraz przestałam brac nie wiem ale bez sensu jest sie truć taletkami jesli nic powaznego się nie dzieje. TAkie jst oczywiscie moje zdania.

Gość Prosze o info
No wlasnie tez uwazam ze nie powinno sie brac lekarstw bez potrzeby... pisze ze bez potrzeby, bo nie czuje absolutnie zadnych skurczy, szyjka jest zamknieta, wszystko okey tylko ta dlugosc. a wiecie moze jaka jest prawidlowa dlugosc szyjki??? bo na to w sumie zwrocil uwage lekarz robiacy usg, moja gina w ogole sie tym nie przejela, powiedziala, ze byc moze taka po prostu mam, ze nie wiadomo, czy sie zaczela skracac czy te 32 mm to jej taki urok.

Gość KASIA 23
ja tez mam ten problem u mie dlugosc szyjki jest 27mm(19tc)lekarz powiedzial ze na razie jest w porzadku i zebym sie nie denerwowala ale boje sie co to bedzie pozniej bo jeszcze tyle tygodni do konca ciazy

Gość Prosze o info
Mi tez lekarz nie kazala sie denerwowac....Ale i tak sie tym martwie... Na szczescie szyjka jest mocno zamknieta, wiec to daje nadzieje. Bierzesz jakies lekarstwa na to? Pozdrawiam Cie, mimo wszystko starajmy sie nie stresowac tak bardzo, gina powiedziala, ze zna duzo kobiet ktore pol ciazy przechodzily na skroconej i rozwartej szyjce :O

jak gin mowi ze lykac no-spe to tak robic :) ja lykalam calusienka ciaze i donosilam do 37 tygodnia :) lykac i oszczedzac sie, gin wie co mowi

Gość gin tez czlowiek
ja nie slucham slepo lekarzy i mam swoj rozum. moja gina zalecila mi branie PROFILAKTYCZNIE witaminek dla ciezarnych. ani jednej nie lyknelam, nawet ich nie kupilam. wcinam owoce, warzywa a wyniki krwi mam jak chlop, czerwonych krwinek 5 milionow, wszystko IDEALNIE!!! i po co sie faszerowac???

Gość gin tez czlowiek
ja nie slucham slepo lekarzy i mam swoj rozum. moja gina zalecila mi branie PROFILAKTYCZNIE witaminek dla ciezarnych. ani jednej nie lyknelam, nawet ich nie kupilam. wcinam owoce, warzywa a wyniki krwi mam jak chlop, czerwonych krwinek 5 milionow, wszystko IDEALNIE!!! i po co sie faszerowac???