Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiadaczka popularnego imieni

Co myślicie o oklepanych, na stałe przyjętych do polskiego języka imionach?

Polecane posty

Gość mamamamamijaaa
na imię Justyna i bardzo lubie swoje imię :-) a moj syn Franek, a następny będzie Józek

Ja mam na imię Izabela, mąż Tomasz. Mamy syna, dla którego imię wymyślił mąż, i z ktorego początkowo nie byłam zadowolona, ale teraz bardzo mi się podoba - Juliusz. Zastanawiamy się teraz nad imieniem dla braciszka. Tomek proponuje Krzysia ja Karola. pewnie będzie z tego jakiś Adaś :D

ja bardzo lubię swoje oklepane imię i oklepane imię mojego męża też :) miki mama- specjalne pozdrowienia dla Was!!! gdy 4 lata temu urodziłam Tonię... na jednej sali leżały 3 Katarzyny poślubione Krzysztofom :D

Gość Mimi57
ja mam na imię Magda, ale podobają mi się imiona koleżanek- Oliwia, Aurelia i Alina

Gość kasik30
Mi się bardzo podoba imię Zosia.

z tymi imionami to taka okresowa moda. zauwazcie ze teraz zaczynaja znowu wracac te starsze imiona ktore nosza nasi rodzice i dziadkowie. Tylko wydaje mi sie ze wybierajac imie dla dziecka, trzeba sie przede wszystkim kierowac jego dobrem, bo wszyscy zdaja sobie sprawe jak okrutne potrafia byc dzieci w wieku szkolnym. Kazdy kto jest inny jest odrzucany i czasem niespotykane imie moze byc przyczyna kpin ze strony rowiesnikow.

Gość ggggggggg
a imię Olga??? dla mnie piękne i nieoklepane.

Gość uuppppppppppppppp

Moja córka ma na imię Oliwia. Często spotykam się na kafe z opinią, że to szalenie popularne i oklepane imię, ale ja osobiście nie znam żadnej Oliwii, ale za to znam pełno Kasiek, Magdalenek i Asiek. Myślę, że wybór imion jest tak ogromny, że każda matka znajdzie dla swojego dziecka coś idealnego. Z dziećmi w przedszkolu też różnie bywa, moja koleżanka ma na imię Samanta i nigdy nie była obiektem kpin, a za to druga koleżanka- Aldona ciągle była wyśmiewana i szykanowana (Aldona z pękniętego kondoma). Lubię imiona, które dopiero co przyjęły się w języku polskim. W życiu nie nazwałabym córki Paulina, Katarzyna, czy Małgorzata i to właśnie dlatego, że osób noszących te imiona jest za dużo.

Gość fafkunia
bzdury jaies gadszz. znasz duzo kasiek, magd, ale w jakim one sa wieku? teraz prawie nikt tak dzieci niwe nnazywa. wspolczuje twoejj corce imienia, ktore bedzie noisc pol przedszkola

A mój synek ma na imię Albin, mam nadzieje ze mnie nie znienawidzi za to, a drugi jeżeli takowy bedzie, narazie w planach bedzie Alan :)

fafkunia----> kiedy ja chodziłam do przedszkola co druga dzewczynka miała na imię Ania, więc jeśli teraz będzie trochę więcej Oliwii też nic strasznego się nie stanie. Nie miałam na myśli przedszkola, szkoły, chodziło mi o to, że w naszej rodzinie ani wśród znajomych nie ma żadnej Oliwii, a jest np. 10 Magdalenek i ja jestem jedną z nich. Nie współczj mojemu dziecku, bo potrafię o nie zadbać, a imię dałam jej takie, które podobało sie mnie i mojemu mężowi. Majka, synek też miał być Alanem, aczkolwiek bałam się, że to imię jest zbyt oryginalne jak na miejscowość, w której mieszkam, w końcu urodziła się córcia i problem został rozwiązany. Pozdrawiam.

Niezdecydowana mama- mój mąż smieje sie ze beda go nazywac Analem :D i ma rację to naprawdę imie dla odważnych, chyba nie byłby zadowolony z mojego wyboru. A jeżeli to bedzie córka to bedzie Antosia. Pozdrawiam :)

moim zdaniem nie powinno sie przejmowac czy imie jest oklepane czy nie,czy jest zbyt wymyslne czy nie jakie ma to znaczenie? mysle ze w kazdym imieniu mozna znalezc jakis urok moje dzieci byc moze maja banalnie na imie ale dla mnie i dla meza te a nie inne imiona najbardziej do nich pasuja :) a trzecie dziecko, corcia, bedzie miec na imie Zuzia dla jednych bedzie to oklepane, dla innych bardzo ladne ale mnie to nie obchodzi bo to moje dzieciatko i wlasnie takie a nie inne imie chce jej nadac :)

mnie sie podoba z imion meskich : mikołaj albo roch tak na pewno nazwe syna, jak bede miala:) corke...niezbyt chce miec.... i nie wiem jak nazwe:)

Gość kwerty
mi sie podobaja tylke te imiona ktorych nie mozna za bardzo zdrabniac. Zawsze mnie to dziwilo ze np na aleksandre wszyscy wolaja ola, malgorzate - gosia, joanne - asia. Jest mnostwo takich zdrobnien w naszym jezyku.

ja mam na imię Alicja i przez całe moje życie (25l) spotkalam może jeszcze 2 Alicje:) Nie nażekam ;) imię bardzo mi się podoba :) Mój mąż to Paweł- dla mnie najwspanialsze imię na świece :D Córeczka nasza to będzie Nadia, a synek -Igor :D pozdrawiam

Gość mcgregor
Mój prawie 3 letni synek ma na imie ORIAN a pomysł na imie wzielismy od znajomej której kolezanki synek tez ma tak na imie!!! Zgadzam sie ze jest to bardzo orginalne imie ale nie jedyne w Polsce.Grono ORIANóW powieksza sie.A kiedy obchodzi twój chlopak imieniny.Urodzil nam sie drugi synek ale mamy problem ze znalezieniem równie orginalnego imienia moze ktos z was ma jakies pomysly?

Gość agwa agwa
Lubię Kasie, Anie, Ole, Marków, Piotrków, Krzyśków itp. Wszystkie wyszukane imiona wydają mi się pretensjonalne, a już zwłaszcza, kiedy rodzice nie bacząc na nazwisko "uszczęśliwiają" potomka nadzwyczajnym imieniem i wychodzą koszmarty w stylu "Żaneta Kopeć" Dajcie spokój! KOSZMAR! Specjalne uczulenie mam na imię Alan. Serio, słabo mi się robi!

Kiedyś co druga dziewczynka miała na imię Ania, teraz mamy istny nalot Julek. Wiele oklepanych imion mi się podoba np. Katarzyna czy Joanna, ale wolałabym swoje dzieci nazwać jakoś inaczej np. Natan czy Amelia- w mojej rodzinie nie ma żadnego dziecka o tym imieniu.

Gość alicjazkrainyczarów

Gość mcgregor
COME wlasnie podjelismy zdanie na temat imienia nowego juniora i nazwiemy go NATANIEL ze tez oryginalne.