Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZałamanaaA...pomocy

mojemu mężowi nieprzyjemnie pachną stopy - pomocy!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ZałamanaaA...pomocy

Bardzo prosze o pomoc - już nie wiem co mam robić. Mój mąż jak wraca z pracy do domu, po całym dniu chodzenia w butach strasznie pocą mu się stopy i daje to bardzo nieprzyjemny zapach nie do wytrzymania. Smaruje już je kremem przeciw poceniu się stóp i używa odświerzacza do stóp, ale to nic nie pomaga. Czy na ten problem może pomóc jakiś lekarz specjalista? Jeśli tak to jaki? Bardzo prosze nie wyśmiewajcie tego tematu, bo dla mnie w domu jest to poważny problem, z którym nie mogę sobie poradzić.

Nie powinien chodzić ciągle w tych samych butach. Kup mu drugą parę i niech je nosi na zmianę, np co drugi dzień.

Gość jdfgdjfg
wiec niech nosi grube skarpety frotte buty koniecznie skorzane żdnych plastikow, skorobodobnych etc. ja uzywam taki spray kiwi iebieski do butow polecam!

Gość ZałamanaaA...pomocy
ale właśnie w tym jest rzecz że on innych butów jak skórzanych i drogich nie kupi, tak samo z adidasami. Skarpetki ma bawełniane - i to nic nie daje :(

Gość woda z kranu
a myje nogi przed smarowaniem?:P

Gość ZałamanaaA...pomocy
Woda z kranu - to nie jest smieszne. Codziennie jak wróci z pracy musi umyć nogi i zmienić skarpetki bo nie da sie wysiedzieć w pokoju.

Mój tata też ma ten problem, całkiem \'wyleczyć\' się jego stóp nie dało, ale najskuteczniejsze były różne talki do stóp z apteki, obficie zasypywał nimi stopy i skarpetki, a w lecie to i buty.

Gość woda z kranu
to chyba prawidłowo ze myje nogi i zmienia skarpety kazdy tak robi - inaczej nogi smierdzą

Gość grzybice moze ma

Gość ZałamanaaA...pomocy
A czy jakis specjalista nie moze pomóc? Np. dermatolog?

Gość ZałamanaaA...pomocy
A czym sie objawia grzybica? Tzn. jak ją można rozpoznać?

Gość woda z kranu
dermatolog przepisze maść p.grzybiczą i po sprawie i niech uwaza na basenie a i resztę rodziny tez moze zarazic

Gość woda z kranu
swędzeniem zaczerwieniem ale moze taki urok jego stóp ;)

Gość gramatik
A może niech spróbuje Antidralem? Na pachy pomaga, to i na stopy może zadziała.

Gość ZałamanaaA...pomocy
gramatik - a co to takiego?

Gość woda z kranu
a i jeszcze jedno - czy to jego urok od zawsze czy zaczęło się nagle? bo jesli to drugie to raczej wskazuje na grzybicę a antidral to antyperspirant sprobowac nie zaszkodzi:)

Gość gramatik
Kupuje się to w aptece - to jest taki antyperspirant leczniczy płyn. Z pachami robi się tak że smaruje się najpierw przez tydzie co wieczór przed pójściem spać, a potem to już raz na 3-5 dni zależnie od organizmu. Mnie pomogło bardzo :) Trzeba uważać żeby nie smarować obtartej skóry bo podrażni.

Gość ZałamanaaA...pomocy
woda z kranu - taka sytuacja jest od zeszłego roku. Wczesniej nie było takich problemów - przynajmniej ja nie czułam ;). A teraz jest to nie do wytrzymania

Gość ---------
niech spróbuje maści clotrimazolum...kosztyje ze 3 zł i jest przeciwgrzybicza...w wielu przypadkach pomoglo...

Gość ZałamanaaA...pomocy
a czy ten antidral jest drogi?

Gość jeśli ma grzybicę to konieczni
e musi iśc do lekarza !!!!!!!!!! grzybica jest zarazliwa !!!! moze bardzo latwo zarazic Ciebie i reszte domownikow i nie tylko was . Leczenie jest dlugie i kosztowne ,ale bez tego sie nie obędzie i tu nie pomoze clotrimazolum! . Jesli to nie grzybica kup mezowi "pedipur" i daktarin puder ,powinno pomoc :)

Niech spróbuje smarować Pedipurem. Kupisz w aptece za ok. 8zł. Jedyny mankament, to to, że stopy są od niego trochę białe. A może Twój mąż ma grzybicę stóp i stąd ten zapach? Na grzybicę dobry jest Daktarin w spray.

Ludzie nie przesadzajcie ! nie dawac dziewczynie zaraz diagnozy grzybica i kazac biec po clotrimazol itd, jesli jesli jej maz faktycznie dba o higiene nosi tylko skorzane buty a mimo to ma problem to najlepiej zapytac dermatologa, to nie koniecznie musi byc grzybica.

kup mu PEDIPUR- srodek przeciwzapachowy i skutecznie zwalczajacy pot, niecale 10 zl w aptece, wystarczy na bardzo dlugo, skutecznie zwalcza problem zapachu i potliwosci. polecam :) moj brat go uzywal i problem zniknal

Gość ZałamanaaA...pomocy
Mój mąż nie ma raczej grzybicy ponieważ nie ma żadnych innych objawów. Tzn ani nie ma zaczerwienionych stóp ani swędzących. Dziękuję wam bardzo za podpowiedź zaraz biegne do apteki i kupię antidral i pedipur. Jeśli ta kuracja nie pomoże to wtedy zgosimy się do dermatologa. Jeszcze raz dzięki

Gość a czy on po innych butach
tez ma smierdzace nogi?? kobieto skoro on łazi non stop w jednych butach to mogly juz przesmierdnąć - jedyna rada - nowe buty!!!

Gość Szymuś
Nic się nie martw. Otwórz okno, odpręż się i weź głęboki wdech. Najskuteczniejszym sposobem na nieprzyjemny zapach mężowskich stóp jest przyrządzenie i zaaplikowanie następującej papki: płatki róź oberwane o świcie namaczamy w kleiku ryżowym Bebiko na noc i gotujemy na gazie między godziną 16 a 16:12. Następnego dnia formujemy kuleczki z papki i wpychamy sobie do dziurek nosowych. Kuleczki stanowią zapore przed odorem męzowskich stóp. Nie zapominamy oddychać otworem ustnym. Z radości podśpiewujemy piosenkę: Nie czuje odoru z twych stóp już Bo mam w nosie papkę z róż! Powodzenia:)

Gość doCtor_know
brawo SZymuś!