Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mamuskaa

PYTANIE do mam mających dzieci w wieku PRZEDSZKOLNYM

Polecane posty

Gość ciekawa mamuskaa

Czesc Dziewczyny! Mam pytanie. Mój synek baaaardzo lubi malowac farbkami. Ma 4 lata. Nie trudno sobie wyobrazic jak wygląda wszystko wokół niego podczas takiej zabawy. Nie ślęczę nad nim z batem krzycząc "nie rozlej, nie nachlap" itp. bo to jest zabawa i ma byc czyms przyjemnym. Znalazłam na allegro fajną rzecz a mianowicie farbki w kulce : http://www.allegro.pl/item130869439_farbki_w_kulce_jedyne_na_allegro_.html Czy któras z Was korzystała z tej nowości?? Eypowiedzcie sie proszę, podzielcie uwagami itp. Z góry serdeczne dzięki :)

Gość jackpot
O farbkach nie słyszałam ,ale mój syn ma takie specjalne mazaki które po jakimś czasie się wypisują(jak zresztą wszystkie) tylko ,że te napełniasz wtedy od drugiego końca wodą.Jest do kompletu pędzelek i wyglada to tak.Rysuje coś tam sobie a po chwili bierze pędzelek i rozmazuje nim linie pozostawione przez mazak.Efekt malowania plakatowymi farbami tylko meble,ubrania,ściany itp są czyste.

Gość mamusia78
te farbki są naprawdę extra! ja mialam je z niemiec i z tego co wiem w polsce ciężko je dostac. Kolory są naprawdę bardzo ładne. Farbki kryją jak nalezy, nie są za płynne jak tu ktos napisał. I dzieciak sie nie brudzi jak przy pędzlu, nie musi tez miec takiej super koordynacji ruchowej zeby narysowac cos co chce. Ja tam byłam zadowolona!

Gość mika464
takie farbki moje dziecko- rowniez 4-letnie dostalo na wiosne ze Stanow. Do dzisiaj leza i moje dziecko nie chce nimi malowac, poniewaz to zadna radocha, choc zwyklymi farbami mogloby malowac godzinami. Zastanow sie nad zakupem, bo jezeli moge Ci poradzic to kup lepiej farbki żelowe do malowania palcami, Twoje dziecko bedzie zachwycone!

Gość tylko nie żelowe
tragedia :o mam upaprany parkiet, dywaniki, ubrania malca :o o nie! tego nie poleam!

Hej! My mamy te farbki juz od dłuższego czasu i z reką na sercu mogę polecić!!!! Kolorki są ekstra! dzieciaki malują bardzo chętnie, nie brudzą się i nie potrzebują wody i pędzla :D A to ważne :D My sprowadzalismy te farbki spoza polski bo tu nie mozna ich bylo dostac. Bardzo fajna rzecz :) Pozdrawiam mamusie i namawiam do zakupu bo warto :)

Gość ale co to za frajda
malować bez pedzla, wody i prawdziwych farb? Obawiam się, że nie każdemu dziecku ten pomysł przypadnie do gustu :O

Gość fajne
Ale to mozna chyba jako dodatkowa atrakcje wykorzystac, oprócz zwyklych farbek? Jako taki dodatek, inna zabawa, nie wiem. Przeciez nie trzeba zerygnowac z malowania pedzlem

Gość buka poka
Wydaje mi się, że mój syn nieszczególnie chciałby malować takimi farbkami. Bo wlaśnie atrakcja jest woda i pędzelek. Brudzenie nie jest żadnym problemem, bo przed malowaniem go przebieram i wie, że malować wolno tylko w kuchni.

Gość natka27
A ja myslę tak jak któras z moich poprzedniczek, że nie trzeba rezygnować z pędzelka i wody a takie innowacyjne farbki można potraktować jako urozmaicenie i coś innego, nowego, ciekawego. Na tej aukcji widzialam ze bardzo ładnie maluja (nie wiem dlaczego ktos wczesniej pisal ze nie ma przykladowych obrazkow bo są) i chyba się skuszę na zakup, tym bardziej ze farbki nie kosztują dużo.

Gość ciekawa mamuskaa
Dziekuję Wam za opinie. Ja wciąż się zastanawiam, ale chyba zaryzykuję i kupię, zobaczymy co na to mój malujący urwis. Zawsze to jakas atrakcja prawda?

Gość ojojojojoj
No sorry, ale 35 zł (+przesyłka) za 5 farbek? Dla mnie sporo. Czy obecnie zwykłe farbki też są w takich cenach?

Gość ciekawa mamuskaa
No fajne farbki generalnie sporo kosztują. Podpytalam sprzedającego o wielkosci bo to tez wazne i dostalam odpowiedz ze buteleczki mają 65 ml, 12 cm wysokosci wiec chyba są spore i ja sie skusze tylko poczekam na wypłatę ;)

Gość fajne fajne
misie podobają! nie wiedzialam z etakie rzeczy istnieją! Bardzo ładnie wyglądaja tez obrazki z aukcji! Przekonuja mnie

Gość ciekawa mamuskaa
No fajne :) i spokoju mi nie daja dlatego :)

Gość krystyna z gazowni no2
farbki w kulce? pierwszy raz widze! inne ciekawe niebanalne ale nie probowalam wiec nie poradze w sprawie zakupu

Gość nie widzialam takich farbek
nie widzialam takich farbek w sklepach! ciekawa rzecz! autorko daj znac jak farbki sie sprawdzaja jezeli zdecydujesz sie na zakup :D

ciekawa mamciu!!!! nei chce sie madrzyc( pracuje w przedszkolu) ale moze to bedzie wygodne dla ciebie ale nie dla dziecka.majac farbki plakatowe czy akwarele moze laczyc rozne barwy i wtedy ma inne, z tego co pisalas dziecko ma 4 lata za jakis czas pojdzie do przedzszkola a malujac farbami uczy sie jak tzrymac pedzel, jakie ruchy wykonywac malujac, wzmacnia nadgarstki a to wszystko potrzebne jest pozniej w wieku 6 lat.decyzja zawsze nalezy do ciebie taniej kupic obrus z ceraty (my tak robimy w przedszkolu)i rozlozyc na stole niech maluje, fartuszek mozesz wyciac z worka na smieci i sprawa zalatwiona :) u nas sie sprawdza pozdrawiam

Gość rannyyuu
taaa i dziecko bedzie siedziec w worku na smieci..smierdzi worek palstikiem czy innym swinstwem..cialo nie oddycha..uch a jak podejdzie do kuchenki i jedna iskra poleci to sie sklei mu cialo z workiem..super przedszkola ze daja fartuchy z workami..chyba w pcimiu dolnym..

Gość podwójna mama
Inaczej pracuje ręka gdy dziecko maluje pędzelkiem, a inaczej taką farbką. Najlepiej stosować na zmianę.

Gość mysle ze...
mysle ze to rewelacyjne UROZMAICENIE a nie zastepstwo pędzelka, przeciez dziecko moze miec i to i to a malują swietnie! bardzo mi sie podobają przyklady na aukcji i na pewno kupię ten wynalazek dla chrzesniaka (ma 3 latka)

Gość retyyyyy
rannyyuu tojest przyklad!!!jakos moje dzieci jak byly male to tak mialy i jakos wyrosly na ludzi. czasem nie rozumie innych.....

Gość ja nie rozumiem kto
kto powiedzial ze jedno wyklucza drugie? a czy kredki woskowe wykluczają posiadanie ołówkowych? a te farbki w kulkach fajna sprawa, ale moj synus za malutki jeszcze