Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz nic nie rozmiem

Becikowe o co tu chodzi ???????

Polecane posty

To tak: czy becikowe dostają wszystkie matki, ktore urodziły dziecko, czy też tylko te w rodznie ktorych dochód nie przekracza 504 zł na osobę???? Bo mi się nie przsługuje zasiłek rodzinny a becikowe to dodatek do rodzinnego i czy skoro nie przysługuje mi sie zasiłek to dodatek też??? http://matir.ovh.org/becikowe/index.php?becikowe=wniosek Ja już nic nie rozumiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

plisssssss powiedzcie mi o co cghodzi??? Jakieś becikowe z gminy jest, jakieś od państwa a inne od miasta :o O co kurcze chodzi??????????????????????????

Gość bassi77
1000 zl otrzymuje każda matka która urodzi dziecko,a jeżeli wasz dochód nie przekracza 504 zł na osobę dostajesz kolejny tysiąc

at o ejst to od państwa?? tak? Bo jest jeszcze jakiś dostatek do zasiłu rodzinnego, który tez wynosi 1000 zł :o i jak się nie przysługuje rodziny to ten dodtaek też :o To jak to ejst???

ja juz wczesniej jedna osoba napisala, becikowe dostają wszyscy (bez wzgledu na dochody) w wysokości 1000 zł, tylko w ciągu trzech miesiecy od urodzenia dziecka trzeba zlozyc oddpowiedni wniosek w ośrodkku pomocy społecznej (miejskim lub gminnym w zaleznosci od miejsca zamieszkania). Natomiast osoby których dochód w rodzinie nie przekracza 504 zł na osobę naja prawo do drugiego becikowego, kolejne tysiac zlotych czyli osoby ktore pobieraja rodzinne w sumie dostają 2000 a pozostali tylko tysiac

Gość bassi77
jest tak jak napisała moja poprzedniczka

Gość uuuppp
czy jak nie pracuje jestem zarejestrowana jako bezrobotna i pomagaja mi tylko rodzice finansowo to moge sie ubiegac o ten dodatek czyli ten drugi tysiac? czy ktos przyjdzie wtedy z mopsu robic jakis wywiad rodzinny jak to wyglada???

Gość asiawawa
nikt nie przyjdzie wywiadu robić będzie potrzebne zaświadczenie z urzedu skarbowego o dochodach twoich i ojca dziecka. wyliczą wtedy czy wam przysługuje czy też nie

Gość uuupppp
ja niemam dochodow zadnych a ojciuec dziecka pracuje na czarno wiec niewiem juz jak mam sie ubiegac o ten dodatek:(

Gość uuupppp

Gość po cholere zachodzić
w ciążę skoro nie macie dochodów. Tylko cipą umiecie myślec?

Gość idź do MOPR
i złóż papiery o przyznanie zasiłku rodzinnego - będziesz musiała pokazać zaświadczenia o dochodach, a jesli ojciec dziecka nie pracuje, to może i z Urz ędu Skarbowego zaśw. że nie płacił podatków, czyli nie miał dochodów za ub. rok - zapytaj zresztą w MOPR, tam Ci dokładnie powiedzą jak się starać o zasiłek rodzinny. To II becikowe jest dodatkiem do zasiłku, czyli nie mając przyznanego zasiłku rodzinnego, nie dostaniesz II becikowego. Pieerwsze becikowe dostaniesz bez problemu. Ale postaraj się, warto, w końcu dodatkowy tysiąc złotych piechotą nie chodzi.

Gość uuupppp
idz do ...dziekuje za pomoc