Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaligula

łechtaczka po porodzie

Polecane posty

Gość kaligula

Mam pytanie ,czy tylko mnie boli łechtaczka podczas gdy staram się załatwić?Na początku czułam ciągnięcie,rozpieranie nawet gdy stałam.Teraz jest trochę lepiej,ale i tak odczówam dyskomfort.

Gość kaligula
6 tygodni,w przyszłym tyg idę do ginekologa,ale chciałam się dowiedzieć teraz ,czy tylko ja mam takie objawy.

Gość ciotuniaza
prawdopodobnie to od porodu, może rozciągnięte mięśnie. Ja też miałam podobne objawy po porodzie, może nawet bardziej drastyczne pozdrawiam

Gość kaligula
ciotuniaza pocieszyłaś mnie troszkę,już myślałam,że ze mnie jakiś dziwoląg.S woją droga,minęły Ci te objawy i ile jesteś po porodzie

Gość ciotuniaza
no mineły jakieś 13 miesięcy temu. dokładnie nie pamietam. ale jesli masz tylko takie dolegliwości po porodzie to bądz zadowolona. Ja miałam tez problem z odbytem i szyjka macicy

Gość kaligula
ciotuniaza,chyba tylko my mamy nietypowe problemy:),o bólu cewki moczowej słyszałam,ale to rozpieranie łechtaczki jest niemiłe,mam nadzieję,że minie jak najszybciej.

Gość ciotuniaza
to życze szybkiego powrotu do zdrowia :)

Gość kaligula
Dzięki,że się odezwałaś,już myslałam,że jestem jedyną kobieta z takimi dolegliwościami.3maj sie cieplutko.

Gość KaskaS
Jestem w 6 miesiacu. Prosze wiecej napisac o tej lechtaczce. Nie pomyslalam, ze to miejsce akurat bedzie bolec Czytam w ksiazkach, ze trzeba sie powstrzymywac od seksu przez jakis czas, myslelismy z mezem, ze po... zajmiemy sie seksem oralnym, zeby jakos oslodzic sobie oczekiwanie do zblizenia. Jak to lechtaczka boli? Czy to znaczy, ze pieszczoty beda niemozliwe. Przeciez lechtaczka to nie otwor przez ktory wychodzi dziecko, nic juz nie rozumiem. Prosze sie nie smiac tylko doglebnie wytlumaczyc, albo podac strone z materialami do poczytania na ten temat. z gory dziekuje

Gość Kaska S
Czy ktos odpowie?

Gość mama dwojeczki
Jejciu...przestańcie!!! Ja sie jednak cieszę że miałam 2 cesarki. To co napisała koleżanka wyżej jest przerażające:(:(:(

Gość przestraszylyscie mnie
a jak z sexem PO tym wszystkim,takie rozpychanie,porozciąganie zostaje? czy wszystko wraca do normy??

Gość do julia 69
Coraz więcej mnie rzeczy przeraża w ciąży i porodzie, i o ile nigdy mnie to nie zniechęcało do posiadania dzieci, tak teraz jest kroplą przepełniająca czarę - nie mogę urodzić, nie chcę ! Podziwiam wszystkie mamy :-) 🌼 Dzielne jesteście !

Gość Odpowiadam
Dziewczyny, przestance. Ja nie chce robic z porodu tragedii. Ja mialam latwy porod i nie taki wcale bolesny. Chcialam tylko dokladnie wytlumaczyc kolezance wyzej bo sie pytala co ma lechtaczka zwiazanego z porodem . To ciagniecie po porodzie to nie jest jakas tragedia, ciagnie cie jak stoisz a jak siedzisz to nic nie czujesz. To uczucie to predzej jest wkurzajace niz ze cie jakos strasznie boli. Jak juz pisalam nie mialam wiekszych problemow ani przygod podczas porodu. Do seksu powrocilam po 5 tygodniach wiec nie jest tak zle. Planuje drugie dziecko i porodu sie nie boje! Naprawde!

Gość do julia 69
Odpowiadam - ja jednak powoli się zaczynam bardzo zrażać, i to nie tylko tym, co Ty napisałaś, ale tym co piszą inne dziewczyny, co mówia koleżanki. I jednak nie chcę sama tego przechodzić.

Gość ja tez sie dopiszę
Ja miała dziwne uczucie jak tylko poczułam chocby minimalne podniecenie. Mąz do mnie podchodził z zamiarem ;) a wtedy uczucie rozpierania łechtaczki było tak silne że nie wiedzialam jak sobie z tym radzic. To było bardzo nagłe i silne, ucisk rozpieranie, trudno to okreslic. Ale minęło. Po kilku tygodniach. Go Kasi - sex oralny po porodzie raczej mało optymistyczna wersja :o Kobieta w tamtych rejonach nie wygląda najlepiej to raz a dwa ze jednak jest krwawienie i to wszystko jest maaało estetyczne ;) Oprócz łechtaczki moga tez dojsc problermy z odbytem, załatwieniem się, szwami i masa innych niestety :o Ale warto przez to przejść... 🌻

Gość ja tez sie dopiszę
Dodam że to ciągniecie łechtaczki to nie ból a uczucie. Ja 2 tyg po porodzie zorganizowałam Wigilię u siebie w domu wiec naprawde porod nie robi z kobiety cierpiętnicy! ;) A sam porod jest do przejscia, dzialaja na nas hormony odpowiedzialne za to zebysmy dały rade :)

Gość do julia 69
ja też sie dopisze - wiesz co ? wydaje mi się, że ten seks oralny, to miał być w drugą stronę - że ona facetowi, a nie facet jej ;-) Brawo za "danie rady" - ale chyba nie wszystkie kobiety się do tego nadają :-) I chodzi mi tutaj o psychikę, bo fizycznie chyba każda normalna kobieta jest do tego przygotowana.

Gość ja jednak dziękuję
za te "przyjemności" skurcze, nacięcia, morze krwi, ból, itd. niesamowite, że tyle kobiet to znosi !

Gość po cesarce tez
krwawisz jak po porodzie naturalnym, tez masz szwy, ból itp...

Gość o maj got
Wiem, każdy poród jest straszny :-o

Gość zofijkaa
ja po porodzie miałam problem z cewką moczową, bo byłam cewnikowana do cesarskiego ciecia. minęło samo po około 2 tygodniach, ale mój gin. kazał mi łykać też wtedy kapsułki ProUro z żurawiną i wit.C i pewnie też pomogły :)

Gość Omnetta
skurcze, nacięcia, morze krwi, ból Bez przesady. Żadnego morza, skurcze - owszem, ale niejedna ma z innej okazji, a te przy ataku kamicowym woreczka żółciowego to PIKUŚ :P Ból - u dentysty na żywca albo przy powikłanych kanałach masz podobnie :P a chodzisz. Ja po 2 cc nie miałam żadnych problemów z cewką , a pierwszy mocz oddawałam książkowo ;)

Gość Omnetta
Moze czytaj ze zrozumieniem - post zofijki

"Mam pytanie ,czy tylko mnie boli łechtaczka podczas gdy staram się załatwić?Na początku czułam ciągnięcie,rozpieranie nawet gdy stałam.Teraz jest trochę lepiej,ale i tak odczówam dyskomfort." Wszystko wskazuje na to że chciała się załatwić ale postrzeliła się w łechtaczkę i teraz ją boli więc mówię aby celowała w głowę.

Gość Omnetta
Twoje skróty myślowe nie są czytelne dla ogółu :P

Gość Czyli wychodzi na to
Ze ja mialam lajtowy poród. Żadnych bólow łechtaczki, żadnych problemów z cewką czy odbytem. Brak nacięcia tylko małe pęknięcie na 2szwy które nic nie ciągnęły. 12 godzin po porodzie siedziałam w samochodzie jadąc do domu i to normalnie a nie na kółku dmuchanym. Życzę wam takiego porodu jak mój :-)

mnie łechtaczka nie bolała ale za to bolała mnie i boli do tej pory cewka moczowa po cewniku. brałam urinal bo tak kazał lekarz ale nic nie daje ;( problem mam dalej a jestem 3 miesiace po porodzie. porodu ciężkiego raczej nie miałam, ale nacięcie było dla mnie straszne. potem pprzez nie nie siadałam 3 tyg na dupie!!!! tak mnie wszystko bolało, czulam każdy szew!!!teraz mam tam bliznę, no i podczas seksu z początku i w niektórych pozycjach boli.potem jeszcze komplikacje po porodzie sn i z gojeniem sie rany po nacięciu. zazdroszczę dziewczynom co miały cesarki! Wam przynajmniej nie cięli krocza na żywca ani nie zaszywali Was "tam" a teraz nie macie "tam" blizny!!! tylko na brzuchu. jak po wyrostku. a krocze macie można powiedzieć nienaruszone!!! dlatego nigdy nie zrozumiecie tego jak wygląda połóg po sn!!!! ja po tym porodzie powiedziałam sobie- już nigdy więcej naturalnego porodu!!! wolę zapłacić za cesarkę niż jeszcze raz przeżywać sn!!!!!!!!!!!!