Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mss Sylwia

łamliwe, rozdwajające się paznokcie... help me, please.

Polecane posty

Gość Mss Sylwia

Mam takie nieładne paznokcie... łamią się, rozdwajają, są strasznie "giętkie" i miękkie, można je wyginać w różne strony :( Co zrobić, żeby to zmienić? Jakieś dobre odżywki? (w domu mam tylko olejek rycynowy), jakaś specjalna dieta? (słyszałam, że jedzenie galaretki dobrze wpływa na paznokcie). Pomóżcie, proszę.

Dobry topic. Moje paznokcie, do pewnego momentu ładnie rosną, potem zaczynają sie rozdwajać i łamać. Nie mogę ich zapuścić :| Czy ktos mógłby policć jakąś odzywkę do paznokci, albo tabletki na polepszenie ich stanu?

lamanie sie rozdwajanie sie to objawy niedoborów witamin i mikroelementow. Mi pomogl cynk (bralam tabletki anty) ale przepisany przez lekarza. Kupcie sobie silice (jest w miare tania), a pozniej jesli stan sie nie polepszy biotyne, zelazo albo cynk:) Ja mocze jeszcze paznokcie w oliwie i pije raz pokrzywe a raz skrzyp. Polecam tez drożdze:)

Z odżywek do paznokci polecam Wam Sally Hansen - nailgrowth miracle (taka złota buteleczka) . Oprócz tego przez 3-4 tygodnie wypić codziennie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w wodzie . Mogą pomóc też preparaty ze skrzypu polnego ,albo skrzypowa herbatka .

galaretke tez jadlam rok temu, nic nie pomogla, ale do tej pory mam odruch wymiotny jak widze \"pyszna galaretke\":)

Gość Mss Sylwia
a gdzie taką żelatynę dostać? I za ile? Mam w zamiarze kupno jakiś tańszych witamin i używania olejku rycynowego.

Gość Mss Sylwia
aha. Dziekuje.

Gość Mss Sylwia właścicielka
co za kretyn ukradł mój nick i zabarwił na czarno??? Chamstwo, nie macie pomysłów, to kradniecie.

Dziękuję wam za wszystkie porady 🌻 (To ja, Mss Sylwia, ktoś ciągle rezerwuje mój nick, wiec ja mam też czarny) Podszywaczowi dziękujemy.

Gość .........gr........
nie ma za co:P

Gość Esterie
Jak myślicie: lepsze są odżywki w postaci lakieru czy olejku? Mam ten sam problem z paznokciami, używam preparatu Killys i zaczynam kurację tabletkami Silica... Nie wiem co jeszcze mozna zrobić.

tak tak smarowanie wit a dziala - przekłuwasz kapsulke wsmarowujesz kapsułke dajesz psu ;) trzeba to robic systematcznie -najlepiej codziennie - na noc. z medykamentów najepszy jak dla mnie okazał sie Merc Special. drogi ale warto było. kazda choroba, osłabienie organizmu leki i inne tego typu rzeczy dzialaja zle na paznokcie. odznaczaja sie one potem jako poprzeczne \"rowki\" na plytkach.

napiszę co na moje połamańce pomogło: wewnętrznie Skrzypowita-1 kapsułka dziennie na pazurki odzywka Sally Hansen Maximum Growth-jedna warstwa dziennie, na lakier też jest rewelacyjna i powoduje wzrost paznokci :) no i jeszcze galaretki :classic_cool:

stosuje odzywke do paznokci Sally Hansen tą złotą jest rewelka bardzo wzmocniły mi sie paznokcie , nie jest tania ja dałam w Seforze 50zł ale warto.