Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa25

ilu z was chce wrocic po pewnym czasie do Polski??

Polecane posty

Gość do grudzien
tez tak mysle jak ty! czekam az skoncze studia i pojade znowu podszkolic angielski troche popracowac pewno fizycznie zeby kase zarobic i miec na start jakis w PL ale wróce po roku góra 1,5 bo tam jak byłam na wakacjach czułam sie obca, nie u siebie. A zeby tam zostac to chyba bym sie musiała tam w kimś zakochac oczywiscie z wzajemnoscia. A w taki happy and to ja raczej nie wierze ;-)

Gość nikt z nas nie zwiał
po półtora roku ty sama jedna, pracując nawet i półtora etatu za dajmy na to 5,5 funta/h, przywieziesz do Polski góra 4 tysiące funtów oszczędności. też mi forsa.zobaczysz,jak tu się wydaje!

Gość grudzienn
wiem doskonale ze zarobki i sposob zycia jest zupelnie odmienny od naszego spokoj i to ze jezeli potrzebujesz to idziesz i kupujesz nie marwisz sie ze albo chleb albo buty jak to w Polsce ale jezeli juz odsapniemy napatrzymy sie poznamy i zarobimy to bedzie sila i KASA zeby to nasze G.... pogonic i ten spokoj i mozliwosci w Polsce wprowadzic... a po kaske tez sama tam jade a co ... przeciez nie na zarcie bo tam nawet porzadnego nie ma:);)

Gość Alina23
moze dla ciebie to mało ale ja jak przywioze 4 tys funtów do Polski to nie bede smutna z tego powodu. Gdzie w Polsce zaoszczedzisz w półtora roku ok 23 tys zł ??? nie mówie zarobić bo czesc zarobków sie wydaje ale zaoszczedzic

Gość grudzienn
dokladnie nie chodzi o to .... zeby sie oblowic....przecież i zyc z odsetek do konca zycia to nie eldorado i nie kumulacja w totka a jakie linie polecacie llotnicze czy central wings wystarczy?

Gość do grudzien
własnie i przez ten czas tam spedzony bedziemy sie meczyc z ohydnym zarciem a głownie z chlebem smakujacym jak gąbka lub styropian ja chyba nie bede tam jesc w ogóle chleba jedynie słodkie pieczywo bo to mozna jakos przełknąc

oczywiście, że 4 tys to zawsze coś!! Zalezy,na co się chce te pieniądze w POlsce przeznaczyć. żarice fakt,jest tu okropne. ale są polskie sklepy na każdym rogu i w szkockich skelpach też mo zna kupić np. świetne pieczywo,masło,gorzej z wędlinami. gotować można polskie dania,jak się ma czas i chęci. ja np, często robię kopytka i grochówkę, np. dziś właśnie :-D

ja.... ale jeszcze nie teraz... nie jestem gotowa... nie przezylam, nie zapomnialam, nie chce, nie bede, ale kiedys... Wsiade do 175-go i pojade do Centrum... Potem dlugi spacer od Ronda de Gaulle\'a na Plac Zamkowy...

centralwings może być, jak z przesiadką to np. easy jet i ryanair,ale w ryanie mają paskudne żółtozielone siedzienia i dokładnie na wysokości oczu umieszczoną instrukcję,co robić,gdy jest awaria samolotu...trochę niekomfortowe obrazki jak na lot...

Gość grudzienn
jestem wegetarianką - to problem niestety warzywa owoce chudy nabial nasiona orzechy nie moge cukru znajde cos dla siebie?

żółto granatowe

Gość grudzienn
raczej wybiore central maja teraz jeszcze loty za minimal:) wiec...

są sklepy z żywnością organiczną i wegetariańską, ceny nie na kieszeń nowoprzybyłych, lae dobra jakość. bardzo dobra. moja współlokatorka tam się żywi, nie tylko tam oczywiście !

Gość grudzienn
do...: nikt z nas nie zwiał dlugo juz na wystpach co porabiasz-gdzie pracujesz? zadowolona/y?:) poza tym slyszalam ze wlasnie na swieta dobrze jest z praca w Edim...

jestem tutaj rok i 2 miesiące,przyjechałam razem z moim partnerem.Podoba nam się,najpierw chcieliśmy wracać właśnie po roku-póltora,teraz chcemy zostać do wiosny 2008. tutaj naprawdę można pożyc na poziomie za dochody netto 700 funtów/miesiąc/osoba.naprawde.ale wiesz, niektórzy zarabiają 1200 i wydają wszytko naprawdę nie wiem na co. My łącznie zarabiamy na mieisąc ok.1600 funtów i naprawdę dotąd kupilismy sprzęt (PC, aparat cyfrowy) ,był urlop nak tory msporo przepuściliśmy.pomogliśmy rodzicom, odłozylismy już kilka tysięcy. mamy nowe,fajne duże mieszkanko (wynajmowane razem z 3 znajomymi).a to,że pracujemy fizycznie (ja pokojówka w hotelu,standard, mój kochany jest kelnerem) to jest nam tu dobrze. :-D tylko lekarze do d**y

Gość wrrwrgrudzienn
wlasnie....co ze sluzba zdrowia glownie dentysci mi odpowiada praca w hotelu... chce sie uczyc miec wlasny:) w Polsce, rodzicom co nieco wysylac... a wymagan duzych nie mam czysto cieplo i bezpiecznie:) poza tym kraj chce zwiedzic fajnie ze jestescie zadowoleni

Gość WAZNE PYTANIE
to ile czasu trzeba pracowac np w W.Brytanii[ załozmy ze zarabiamy te mniejsze stawki] zeby po powrocie do kraju przywiesc tak 50 tys zł

Gość zadna praca nie hanbi ale
co tu duzo mowic W WIEKSZOSCi Polacy za granicapracuja ponizej swojego poziomu wyksztalcenia. A przeciez prawie kazdy ma jakies ambicje zawodowe, lubi przebywac z ludzmi na tym samym poziomi., pracowac zgiodnie z wlasna pasja i umiejetnoisciami.Mezowi sie udalo dostac prace na tym samym stanowisku, co w Polsce,dzieci poszly do bardzo dobrej szkoly, mieszkalismy w dobrej dzielnicy, trzymalismy sie z wyksztalconymi ludzmi i to bylo naprawde fajne. AAle mimo ze 10 razy wyzszych zarobkow niz tu - wrocilismy po paru latachdo rodziny i starych ulubionych smieci Jesli jeszce wyjedziemy, to tylko na tej samej zasadzie. Szkoda by mi bylo zycia za granica. na robienie glupiej roboty byle zarobic i na ograniczenie kontaktowpracowo- towarzyskich do tych z zazdrosnymi o wszytko rodakami , albo zagranicznymi robolami .