Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Limbooo

Dzialka z uzytkow rolnych na budowlana.

Polecane posty

Gość Limbooo
szukam kogos kto napisze mi co i jak nazlezy zrobic w tej sprawie. znalalzme dzialke po okazyjnej cenie, jednak jest to uzytek rolny. Gdzi enalezy skladac wnioski o przkesztalcenie, jaki jest tego koszt i kieyd gmina moze si enie zgodzic na przkesztalcenie

Gość o kurrrdeee
kochany,dzialke rolna przeksztalca sie dobre kilka lat....wiec jesli chcesz sie budowac w najblizszym czasie to zrezygnuj z niej

Sprawdź koniecznie jakie jest przeznaczenie dla tej działki w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego ( w Urzędzie Miasta czy Gminy na terenie której działka ta leży). Jeżeli jest przeznaczona pod zabudowę, to nie będziesz musiała płacić za przekształcenie. Wówczas będziesz miała prawo do zabudowy jej powierzchni (o ile dobrze pamiętam) 500 m2. Także najpierw sprawdź plan, a potem podejmuj decyzje. :) Pozdrawiam.

Gość Limbooo
bylerm pytac i kobieta nic mi ni epowiedziala szczegolnego. Stwierdizxla ze jest to uzytek rolny, powiedizal ze oan nie wie jakie plany sa bo oni teog nie moga wiedziec i nie moze mi nawet powiediec gdyby wiedziala tj zwyczjanie sami nie wiedza jaki plan jest

No coś Ty, to gdzie Ty byłeś? Masz numer ewidencyjny działki, więc udaj się do Urzędu Gminy do Wydziału zajmującego się planem zagospodarowania przestrzennego i tam muszą Ci podać jakie jest przeznaczenie w planie dla tej działki. To, że w ewidencji gruntów i budynków oznaczona jest jako uzytek rolny jeszcze niczego nie przesądza. Jeżeli masz zamiar się budować, to zrób ten krok o którym Ci napisałam. To podstawa.