Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwik

FILET Z ŁOSOSIA - w jakiej cenie?

Polecane posty

Witam serdecznie, chce jutro zrobic łososiana romantyczną kolację dla mojego narzeczonego - ma urodzinki. ORIENTUJECIE SIE ILE KOSZTUJE FILET Z LOSOSIA / KG? Ile moga mnie wyjsz 2 ffileciki:P Dziekuje za odpowiedz,bede wdzieczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nikt nie kupował łososia? Proszę, muszę wiedzieć.... Bo moze mi się będą musiały plany zmienić co do dania:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niestety .....
nie wiem ile kosztuje :( Ale ja jutro też mam urodziny ;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
za piekny , swieży filecik zaplaciłam 25 zł :)) z tego miałam obiad i kolacyjkę w postaci tatara:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Patrycja18
A umnie kg.lososia kosztuje 45 zl!Kurdę,szok!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wielkie dzięki Kochani:P Spodziewałam sie tak 30zł. 3majcie kciuji za kolacje-żebym nie przypaliła bohatera tego tipiku:P Jeszcze raz dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No wiec ja już wiem jakie są ceny w Poznaniu!!!! 52zł/kg,a za pół filecika 20zł... Aha, ale Pani mówiła że świeżutki i bez żadnej ściemki - prawdziwy łosoś. Co zrobić, jak się kocha to się wszystko kupi! I tak w knajpie by mnie drozej wyszło!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
juz po obiadku:) Narzeczonemu smakowało. Hehe, ale ja jak sie okazalo nie lubie lososia - POLOWICZNY SUKCES:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez kiedys myslalam, ze nie lubie lososia. a to dlatego, ze byl niesmacznie przyrzadzony badz przesuszony. natomiast teraz uwielbiam, bo wiem, jak sie z nim obchodzic, zeby byl pyszny. jednak czasem losos sam w sobie, niezaleznie od tego, jak sie z nim obchodze, bywa mniej smaczny, z takim mulisto-szarym posmakiem. wszystko zalezy od tego, gdzie plywal... na przestrzeni lat odkrylam, ze najbardziej niezawodne sa lososie z norwegii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
napisze jutro, teraz nie moge. tu nawet nie chodzi o jakis konkretny przepis, bo mozna go przyrzadzac w teaki sposob, jakie smaki kto lubi, ale o metode obrobki cieplnej. 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
metoda prob i bledow z roznymi lososiami odkrylam, ze najsmaczniejsze sa takie, ktore maja biale paseczki tluszczu miedzy platkami miesa (nie wiem, jak to lepiej wyjasnic :D ) ... takie sie mniej przesuszaja. no i zeby filet byl w miare duzy i gruby. w tym celu lepiej sluza hodowlane niz dzikie, ktore sa w sumie pewnie zdrowsze. trzeba go krotko smazyc, zeby w srodku byl jeszcze prawie przezroczysty, a na zewnatrz podpieczony - wtedy nie wycieknie z niego \"soczek\" ;) jakies 5 min. z kazdej strony, zaleznie od grubosci, na sporym ogniu, najlepiej na masle z oliwa, lub jak ktos odwazny to samym masle ... ;) jesli pieczemy w piekarniku, wstawiamy do bardzo goracego i pieczemy z 15 min. jesli chodzi o przyprawy, to ja lubie lososia zamarynowac na noc w mieszance oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli, pieprzu i kopeku. takiego lososia pieke w piekarniku w odkrytym naczyniu zaroodpornym. jesli smaze na patelni, posypuje tylko filety sola, pieprzem i czasem bazylia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×