Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkhhgdth

Pytanko z GEOGRAFII

Polecane posty

Gość mkhhgdth

peosze mi powiedizec najlepiej osoby kto sie znaja ...... istnieje punkt 0 w geografii?? chodzi mi o wysokosc .. o bo sa szczyty majace 4000 m. n.p.m a istnieje 0m?? jesli tak to gdzie?

jezeli to npm to jasne... teraz sie przechodzi na Kr... to jest zero w Kronstadzie (nie wiem jak to sie pisze). No reper jest i od tego sie wszystko liczy, nie? :D

Gość mgr geografii
punkt o wysokości 0 m jest to poziom morza, wszechoceanu. od poziomu morza oblicza sie wysokość np. szczytów górskich (Rysy 2499 m n.p.m.) i jest to wysokość bezwzględna. istnieje jeszcze wysokość względna jakiegoś obiektu, np. dla góry mierzy się ją os podnóża góry do szczytu, wtedy punkt 0 m znajduje się u podnóża tej góry.

Gość mghnfoibf
aha czyli nie ma czegos takiego na swiecie co wynosi 0m ... jakas rownina czy cos .. to po prostu morze

Gość no musi cos takiego byc
skoro sa na Ziemi rejony o wysokosci ujemnej ;) wiec jakis punkt ma tez zawsze 0. A poziom morza to poziom odniesienia.

Gość maturzystka 2006
punkt 2m. poniżej morza to DEPRESJA !, ZOBACZ NA MAPIE , KTÓRE TERENY MAJĄ WYSOKOŚĆ 0 npm , to są wiadomości z 5kl. szkoły podstawowej