Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszołap

Nasze kosmetyki ideały, których już nie zmienimy na inne

Polecane posty

Gość piufiufiu
Mam jeszcze ulubione perfumy Calvin Klein - Euphoria blossom, ale to juz mój chłopak mi je funduje:P

-tusz do rzes maybelline high sky curves -dwufazowy plyn do zmywania makijazu ziaja -antyperspirant w sztyfcie lady speed stick -wazelina kosmetyczna zamiast blyszczykow -puder sypku Virtual-025 transparentny (joko) -plyn do przemywania twarzy afronis -peeling enzymatyczny ziaja nuno -maska z zielona glinka ziaja nuno

kiedys bylam wielbicielka avonu....ale wiadomo,ze mial swoje nawet duze minusy. balsam pachnące,nie chroniace perfumy miala polowa miasta:( tusz najgorszy na swiecie najlepsze:D są: primo:loreal.max factor.isadora.neutrogena.dove. kulki bronzujące:oriflame, kredki do oczu-manhatan i oriflame, tusz do rzes volume( 4 i 5 ) loreala cienie-isadora podklad-max factory albo zadne,ponizej 20zl reszta do pastowania podlogi balsam do ust-tylko neutrogena balsam do ciala-dove,isana oliwkowa lepiej nie malowac sie wcale,jak malowac byle czym.isadora i loreal plus max factor to najlepsze kosmetyki do gęby,neutrogena i dove do ciala. poleca isane,joko oraz wibo-blyszczki

Gość piri piri
hmmm kosmetyki których nie zmienię.... trudne pytanie, bo w sumie wiekszość kosmetyków po jakimś cazsie się nudzi albo skóra się do nich przyzwyczaja i przestają działać.... albo producent wprowadza niekorzystne udoskonalenia :( więc co najwyżej mogę napisać rzeczy z których na razie jestem zadowolona i kupuje kolejne opakowania.... i tak do ciała: - do mycia i twarzy i ciała zamiast żeli - mydełka prowansalskie- ja zakochałam się w tych perfumowanych firmy "Artisanat de provence", ciężko zdobyć, ale jakby ktoś trafił, to na prawdę warto spróbować, szczególnie kocham mydełko nawilżające i miodowe z tej serii.... - zabieg do ciała hamman spa ( w salonach ma kosmiczną cenę, ja robię domu i wychodzi za grosze- składniki kupuję na stronie "ecospa") potrzebne jest czarne mydło peelingujące, specjalna rękawica kessa/lufa, glinka Ghassoul no i jakiś olej w zależności od cery aragan/jojoba/makadamia.... zabieg zaczynam od rozgrzewającej kąpieli, później nacieram się czarnym mydłem i po chwili masuję rękawicą kessą- spłukuję- nakładam maskę z glinki znów spłukuje i na koniec nacieram wybranym olejem- skóra jak nowa! po tym zabiegu czuję się 10 lat młodsza i 5 kg lżejsza :D na razie na nic innego nie zamieniłabym tego zabiegu, kosztuje mnie ok 10zł, a w salonie ok 300 :P z kolorówki... -mineralny puder brązujący "baby bronze Rhea", malutkie opakowanie wystarcza na co najmniej 1rok, pięknie rozświetla policzki, nawet zmęczonej cerze dodaje blasku w 5sek :D - do niego oczywiście konieczny jest solidny pędzel - kabuki najlepiej... - tusz- od lat IsaDora -zamiast konturówki, kohl egipski - on wreszcie mnie nie podrażnia i na wieczór mogę sobie pozwolić na mocniejszy makijaż, bez ryzyka oczu jak u pijaka ;).... włosy -odżywka lavera mango- cudnie pachnie i regeneruje moje wyjątkowo suche włosy -szampon miałam ulubiony, ale niestety producent wspaniałomyślnie zmienił skład i teraz znów szukam.... na razie mam Różany Lavery, ale trudno powiedzieć czy to jest to... do twarzy -hydrolat Neroli- cudny zapach, cudny efekt dla mojej mieszanej problematycznej skóry -ziemia wulkaniczna z Logony- rewelacyjne oczyszczanie po cięzkim dniu.... - idealnego kremu na razie poszukuję, nie złe jest serum z kwasu hilaurynowego i oleju jojoba- ale męczy mnie jego ciągłe sporządzanie i kompletny brak zapachu.... ostatnio przetestowałam całą serię Alverde z DM :D ale jakoś nie znalazłam ideału... wszystkie zostawiały tłusty film... ...uf to by było na tyle z moich 10cio letnich zmagań i doświadczeń z rozmaitymi specyfikami :D

Ekologiczne, naturalnie kosmetyki: szczegolnie polecam mydła sodasan migdałowe, drzewo sandałowe, produkty eco cosmetics - zel do mycia twarzy i do kapieli/pod prysznic też z zielona herbata, uzywam ich od roku! zel do twarzy super zmywa caly makijaz nie podraznajac przy tym oczu! Lavera - krem z nagietkiem - super pachnie i swietnie dziala polecany do mieszanej cery ja mam tlusta ai sobie chwilę, szampony mleczko pomaranczowe do tlustych wlosow, logona ziemia wulkaniczna z patchula super oczyszcza, wygladza moja tlusta cerę. Ponizej link do sklepu netowego, w ktorym robię zakupy: www.zdrowekosmetyki.pl