Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lloolka

chory zabek...

Polecane posty

Gość lloolka

mam dziure na styku zebow trzonowych (6 i 7). ostatnio odwlekalam (i stomatolog) "zrobienie" tych ubytkow, bo bylo wciaz cos innego do roboty przy zebach.. dzis w nocy niestety, odezwal sie ktorys z zebow - az nie moglam spac. czulam (nadal czuje, ale nieco mniej) lekki bol i uciazliwe "swidrowanie" w tym zebie (6 lub 7). niestety, nie udalo mi sie dostac dzis do zadnego stomatologa :( najwczesniej pojde w poniedzialek. tak sie zastnawiam... jesli boli juz zob psujacy sie, to czy to musi byc juz powazna (gleboka) dziura?? czy czeka mnie kanalowe leczenie?????? :(

Gość lloolka
moze ktos mi pomoc??? umre chyba do poniedzialku.... czy bol w zebie zepsuty = kanalowe leczenie???

Gość saffi
niekoniecznie to musi być odrazu leczenie kanałowe więc nie martw się na zapas :)

Gość lloolka
na pewno?? bo ja sobie od razu wyobrazam, ze jak boli to doszlo do unerwionych czesci zeba i trzeba bedzie juz go "umartwic". nie jest tak zawsze?? ufff

Gość keliis
na pewno nie zawsze tak jest, ale idz jaaak najszybciej:)

Gość Miss Sylwiaa
niekoniecznie leczenie kanałowe- zgadzam się. Nie martw się na zapas, tak jak radzi saffi. Ja to miałam poważny problem z zębem, wielka dziura, brak z jednej strony ścianki... strasznie bolało i ciągle bałam się iść do dentysty. Teraz chodzę, za miesiąc będę miała ładnie zrobiony ząbek:) (chociaż małe były szanse na uratowanie go)