Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To jedynie ja

Kiedy w tym kraju cos sie zmieni?

Polecane posty

Gość To jedynie ja

Kiedy tu bedzie mozna zyc normalnie? Bez leku o przyszlosc, bez strachu o to,czy jutro bede miec prace? Czy to tak duzo? Mam wyzsze wyksztalcenie, pracuje- wiec narzekac nie moge- wielu moich znajomych nie ma takiego szczescia. Ale zarabiam 1200 zl brutto (tj okolo 800 na reke) i jak ja mam sie za to utrzymac? Dorabiam sobie dodoakowo ok 600 zl, czyli razem mam ok 1400 netto, ale jakim kosztem? Od tyram od rana do wieczora. A ja bym chciala uczciwie pracowac za uczciwe pieniadze. Na razie moge sobie pozwolic,zeby zapieprzac od rana do wieczora,bo nie mam rodziny. Ale chcialabym miec dziecko! Jak bede miala dziecko,to juz nie bede mogla brac drugiej pracy,bo ktos to dziecko bedzie musial wychowywac,a nie chce,zeby moje dziecko bylo wychowywane przez nianke czy babcie. A ja chce tylko normalnie zyc.... Nie chce sie martwic czy w nastepnym miesiacu mi starczy do pierwszego, nie chce liczyc, z czego musze w tym miesiacu zrezygnowac,zeby mi starczylo na rachunki...Dlaczego tak nie moze byc?:(

Gość ..facet..
kiedy? jak ludzie zmądrzeją i przestaną głosować na złodzieji, a to nieprędko nastąpi

Skąd ja to znam?Matko, ja mam to samo. To się nigdy nie zmieni. Ja mam staż 800 brutto. Dobrze że mąż zarabia więcej... Straszne to wszystko!Nie jesteś sama. Pocieszę cię: moja sąsiadka ma emeryturę po mężu górniku choć w życiu jednego dnia nie przepracowała 2400 netto co miesiąc...Rzygać się chce

Gość do leniwca
Za trzydzieści lat też możesz mieć emeryturę po swoim mężu. dobrą emeryturę jeżeli będzie się starał i dobrze zarabiał. A co Ty skończyłaś? Pewnie Wyższą szkołę Dobrego Wyglądu?

Gość do leniwca
Też możesz mieć za trzydzieści lat emeryturę po swoim mężu, jeżeli będzie się starał i dobrze zarabiał. A ile Ty chcesz mieć na stażu? Pewnie skończyłaś Wyższą Szkołę Dobrego Wyglądu i to całe Twoje kwalifikacje.

To się zmieni wtedy, kiedy wszyscy zostaną zlustrowani i rozliczeni. Wówczas natychmiast, z dnia na dzień, zniknie bezrobocie, PKB wzrośnie do takiego poziomu, że Japończycy będą się u nas na czarno zatrudniać do zbioru jabłek, oczom zdumionych Polaków ukażą się bezpłatne autostrady i trasy szybkiego ruchu, na wizytę u lekarza specjalisty będzie się czekało już tylko 2 miesiące a nie pół roku. Dlatego trzeba organizować jak najwięcej wieców poparcia i partajtagów, a nie zawracać sobie głowy takimi idiotyzmami jak obniżanie podatków i zmniejszanie biurokracji.

do \"do leniwca\" -> moje pokolenie emerytury nie dostanie niestety bo zus do tego czasu zbankrutuje , będzie zasiłek 100 euro a ja skończyłam bardzo dobrą wyższą publiczną uczelnię i pracuję już 2 lata na stażu bo nikt do h... nie chce na stałe

Gość mgr inz
niech zgadne ...kierunek humanistyczny ???

ta żona po górniku zapieprzała w domu wychowujac jego dzieci, które teraz pracują na Twoja emeryturę leniwcu. Sama przez dwa lata byłam na wychowawczym, więc wiem, co mówię. To jest robota jakich mało i przez całą dobę bez prawa do urlopu. Więc nie zazdrość jej tego, ze ma wysoką emeryturę po mężu. Podejrzewam, ze wolałaby nie mieć tych pieniędzy, ale mieć żywego męża.

Gość mgr inz
no wiec jak ??? skończyło się studia humanistyczne 9 teraz się narzeka ???

Figazmakiem - dzieci nie miała, niestety więc na kościół wszystko idzie. Mam gdzieś co ona z nimi robi (może se nawet nimi tapetować) ale wkurza mnie że to jest niesprawiedliwe! A dzieci wychowali wszyscy a dostają po 700-900zł! A wy co takiego czegoś bronicie to albo wam się w życiu udało i macie dużo kasy i was to po prostu wali albo jesteście na ich utrzymaniu... A studia mam ekonomiczne...

Gość sobotni leniwcu
otwórz biuro rachunkowe, zbieraj faktury, rozliczaj, zatrudnij sie do datkowo jako wykładowca na kursach to Ci się poprawi. A górnik zapieprzał 8 godzin pod ziemia narażony w każdej chwili na zawał wybuch itp. Praca w przemyśle to nie praca przy biurku, chwila nie- uwagi i możesz wylecieć w powietrze i dlatego za to się placi więcej. do Ch.V a idź sobie pracować jako służba do Kulczyka lub innego złodzieja, to może dowiesz sie gdzie się podziały pieniądze na autostrady.

Gość wykształceni
tee wykszatłceni, inż raczej po humanistycznych się nie dostaje, jak już to mgr, w najgorszym przypadku tylko lic :D choć to już nie tytuł...

Gość chyba
nie kumasz o co chodzi

Gość silikon
ja juz 30 lat czekam az sie cos zmieni, i nic...

jasne, otwórz biuro!ale trzeba mieć 3 lata praktyki w zawodzie!!!a gdzie ją zdobyć?na stażu???śmiechu warte!!!uzupełniam tabelki w Excelu k... mać Ok górnikowi się należy, ale jego żonie NIE!!!Ze sie niby martwiła o niego?A ja się o mojego też martwię, że go coś przywali albo będzie miał wypadek!

Gość blehuhehu
o tak zmieni sie jak nastepnym prezydentem zostanie lepper:O

Gość Cruelty...
licencjat to podobnie jak inżynier czy magsiter tytul zawodowy

Gość drogi leniwcu
rodzina to rodzina.Na zachodzie po rozwodzie niepracująca żona dosyaje alimenty. Czy nie chcą przedłużyć Ci umowy na następny rok?

Gość sietsietsiet
Do: "mgr inz" , "do leniwca" i innych podobnie myslących... Jeżeli tak Ci sie w tym kraju dobrze żyje to Ci szczerze zazdroszcze ale wierz mi takich jak Ty jest niewiele... Ten kraj to niestety kraj jednego wielkiego paradoksu... Być moze czytałes artykuł, ktory ukazał sie bodajze w jakiejs francuskiej gazecie...jedno ze spostrzezen autora to: - w PL na stacji bezynowej spotkasz pracownika mowiacego w kilku jezykach natomiast polscy politycy potrzebuja tłumaczy.. Wiekszosc ustaw ma na celu pogorszenie sytuacji Polaka. Mi osobiscie (ale takich jak ja jest wiele) po dupie dała m.in. likwidacja funduszu alimentacyjnego. Ja rozumiem ze mozna było go zlikwidowac gdyby została poprawiona sciagalnosc alimentów do powiedzmy 90-95%. Ale TO JEST POLSKA WŁASNIE - zabrac matkom bo to grupa ktora głosno krzyczec nie bedzie.. a prawo jest skonstruowane tak, że wiekszosc tatusiów alimenty ma w ch*. Dla jasnosci prosze nie myslec ze chciałabym przezyc na garnuchu panstwa nic nie robiac. Oczywiscie pracuje (choc okresliłabym to raczej jako "zapier..lam") ale co z tego, skoro musze zapłacic wynajete mieszkanie, swiatlo, przedszkole no i przezyc z chorowitym niestety :( syniem - to co zarabiam to stanowczo zamało by godnie zyc. Wcale sie nie dziwie ze tylu Polakow szuka szczescia np. w UK (Ironizujac - w tym kraju niedługo zostana sami emeryci i rencisci + nasz RZĄD :> wtedy sobie porzadza :>) - ja osobiscie tez coraz czesciej mysle o takim wyjezdzie do kraju w ktorym m.in. socjal jest na normalnym poziomie. Pisac by mozna długo... jednym słowem: BEZNADZIEJA :(

Gość sietsietsiet
dopowiem tylko, że rozwiazaniem nie jest zawalanie na 2 etaty, bo dzieciakowi trzeba poswiecic tez troche czasu.. Ci co zawalali/zawalaja po 12h dziennie maja dzieciaki w poprawczakach lub z wyrokami bo wychowywala ich ulica.

Gość do sietsietsiet
Tak wiem, wprowadziła ten przepis lewica,żeby podobno uzdrowic finanse publiczne, ale s..syny nie wiedzieli, czy nie chcieli wiedzieć, że komornik nie będzie sie uganiał za takimi marnymi pieniędzmi. Swoją drogą ciekawe jak partia mieniąca sie lewicą oprucz powyższych głupot wprowadzila też eksmisje na bruk /B.Blida/, teraz jest udziałowcem J.W.Construcion. Nie denerwuj się tą Francją, bo te gnoje to nie dosyć,że nie znają żadnych języków,to jeszcze w ośrodkach wypoczynkowych udają że nie rozumieją po angielsku.

do \"drogi leniwcu\" -> o mojej robocie pisać można by długo, umowa jest na rok za 800 netto z czego jakieś 350 pójdzie na paliwo więc chyba im podziękuję już wcześniej bo to w ogóle nie jest praca w dziale z moim wykształceniem... jasne że się należy po rodzinie dostawać kasę. Ja nie piszę że nie, ale to jest paradoks żeby ktoś miał 2 400 a ktoś inny kto SAM pracował całe życie 700zł. Gdzie tu logika? Nie wspominam już o młodych ludziach, którzy muszą wychować dzieci za 1000 zł. Ludzie, czy wy nie widzicie że to jest chore???