Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamane stare pudlo

zalamalam sie...

Polecane posty

wiecie co, moze niektorym wyda sie to banalne co napisze, ale dla mnie to jest naprawde problem...Dziewczyny ostrzegam was NIE chodzicie na solarium!!!Ja chodze juz dluzszy czas tak 1-2 razy w miesiacu, mam 27 lat i zawsze myslalam, ze wygladam niezle. Mimo, ze na buzce mam kilka przebarwien zawsze udalo mi sie je zatuszowac i wedlug mnie wygladalam ok, do przedwczoraj...W pracu kolega zaczal pstrykac zdjecia calemu dzialowi. Gdy wrzucil je na net myslalam, ze umre jak zobaczylam siebie!!!! Geba ciemna, nierowna, swiecacy nos, czolo i poliki, przebarwienia widoczne z kilometra...dziewczyny tak sie zalamalam, ze normalnie uciekalam do toalety i siedzialam tam z pol godziny. W zyciu nie zdawalam sobie sprawy, ze tak koszmarnie wygladam!! Myslalam, ze uzywajac dobrych kosmetykow i drogich podkladow ladnie wszystko zatuszuje, a tu...tragedia...Nie zdawalam sobie tez sprawy, ze mimo, iz chodze "zadko" (wg mnie) na solarium jestem taka brazowa, ze przebarwienia sa TAK WIDOCZNE i, ze wygladam tak paskudnie!!! Kiedys bylam atrakcyjna, a teraz wygladam jak zuzyte stare opalone pudlo, ktore wyglada na conajmniej 5 lat wiecej niz ma...dlatego ostrzegam NIE CHODZCIE NA SOLARIUM!!!!!!!!!!!!!!

Gość karolkaaaaaaaaa
bardzo mi przykro z tego powodu, ale o tym juz duzo osob wie jak sie wyglada po solarium tzn. jak sie pare lat chodzi, skora strasznie sie starzeje. Ja chocdze na solarium tylko wiosna przed latem, ale to tylko moze 3 razy, bo pozniej ide na slonce i na sloncu szybko sie opalam. Dziewczyny, ktore chodza latami na solarium wygladaja strazsnie i starooooooooo

Gość ja tezzzz
ja chodzilam srednio raz na rok ( seria 5-10 opalan) przed swieami, sylwestem...przez ostatnie 5 lat........ Jestem cala piegowata....dla mnie to sa piegi starcze....SZOK Przebarwienia tez mam : solarium + tabletki anty....wole byc balad....

Gość jghmnbnmm
to przebarwienia biora sie po solarium?

ciesze ze ze choc jedna osoba napisala cos rozsadnego na temat solarium.mnie sie chce plakac jak widze mlode osoby z tak zniszczona cera po solarium.a zobaczycie za kilka lat swoja cere!

Gość jghmnbnmm
rzadko, czyli co ile chodzilas?

No niestety.... Ja do solarium chodzę bardzo ostrożnie, staram się je łączyć z balsamami brązującymi, żeby chodzić rzadziej. ZAWSZE wyłączam lampy na twarz, a ostatnio zasłaniam także dekolt. Natomiast problem z przebarwieniami na twarzy dotyczy również zwyklego słońca i martwi mnie to bardzo, bo wychodzą mi nawet pod kremem z filtrem 50 w postaci ekspozycji w czasie jazdy sachodem przez okno. :( :( Na szczęście wciąż jeszcze złażą; coż kiedyś to były piegi, teraz niestety już plamy. POwiem szczerze, że z tego powodu boję się pojechać gdzieś na Południe za granicę... Powiem jeszcze, że mikrodermabrazja, która miała je rozjaśnić przyczyniła się tylko do pogłębienia problemu, bo delikatna po nie skróra wystawiona na słońce (znowu: filtr 50 i tyle co przejdę przez ulicę!) pokryła się przebarwieniami jeszcze gorszymi. :( Ja mówię, moje wciąż jeszcze schodzą, ale słońce to naprawdę czynnik dla skóry wysoce szkodliwy.

kurcze, dopiero zauwazylam ile bledow w moim poscie, ale mowie wam: moje emocje jeszcze nie opadly :( Czlowiek jest czasem taki glupi... Do dziewczyny, ktore mowia, ze chodza "tylko" wiosna albo "tylko wtedy i wtedy" NIE ROBCIE TEGO!!! Ja tez nie chodzilam iles tam lat pod rzad 1-2 razy miesiacu, ale tak samo jak wy!! A to wiosna aby na laoto nie byc blada, a to przed Sylwestrem itd. , ale w ogole zrezygnujecie, bo jak bedziecie w moim wieku (i starsze) to nawet te chodzenie 5-10 razy w roku na dobre wam nie wyjdzie!

Tak przy okazji, czy zauważyłyście, że aktorki w wenezuelskich serialach mają często dekolt i ramiona usiane, no właśnie czym, piegami czy raczej plamamami... W każdym razie to zjawisko u nas nie spotykane, gładka buzia i wielkie ciemne plamy na ramionach. Myślę, że ma to coś wspólnego z kespozycją na Południowe słońce i życiu w szerokości geograficznej naturalnie nie przeznaczonej dla białej rasy.

No spokojnie, ja jestem późną trzydziestką i kontroluję sytuację, jak widać można. Problemy z twarzą miałabym tak czy tak, bo jak mówię, twarzy nie opalam od lat. To jest jeszcze kwestia tego, jak silne jest to solarium i ile się pod nim siedzi. Fakt, że łatwo stracić rozsądek i realną ocenę sytuacji.

Albi, nie pisalam tego do ciebie, a do dziewczyn, ktore wczesniej pisaly.

W każdym razie polecam balsamy, są lepsze od samoopalaczy, bo łagodniejsze. Ja używam tego tego DOVE. Zapach, coż jest, ale dużo łagodniejszy niż po samoopalaczu (przestestowałam nawet te z wyższej półki).

Wiem, chodzi mi o to, że z solarium można korzystać przy duuuużej dozie zdrowego rozsądku. Mocna opalenizma postarza, to fakt i jak czasem przesadzę (z samoopalaczem na przykład) to się peelinguje szybko.:)

A ty się nie przemuj, bo zdjęcie zrobione przy złym oświetleniu potrafi wyciągnąć z twarzy wszystko co najgorsze. Poza tym jak zbledniesz, będzie lepiej.

Wiem jedno: solarium nie odwiedze juz baaardzo dlugo. Naprawde przerazilam sie jak sie zobaczylam!!! Naprawde nie zdawalam sobie sprawy, ze jestem az tak brazowa i, ze mam az tak niejednolita cere! Naprawde sklonna jestem powiedziec, ze nie mam takiej, to to wina zdjecia, ktore powyciagalo rzeczy, ktore normalne oko nie wypatrzy, ale...jesli nie potrafie sie oceniac obiektywnie? Jesli naprawde tak wygladam jak na zdjeciu, a sama tego po prostu nie widze?? Straszne...wole w kazdym razie nie ryzykowac i zaprzestac chodzenie na solar.

Fakt, jak ja widze młode dziewczyny opalone na brąż to wyglada to okropnie. Nie wygladają jeszcze staro, ale strasznie nienaturalnie... A one uważają ze wygladają w porzadku, bardzo trudno poptrzeć na siebie obiektywnie i z odpowiedniej perspektywy. Ja tez mówie nie solarium, a i ze zwykłym słońcem wole uważać...

to co mamy zrobic jak wszedzie w gazetach lansuja opalenizne? samoopalacz nie da takej opalenizny jak solarioum. Mamy byc blade? Ja nie lubie solariuim ale czasem sie zmuszam bo jestem blada. Moze trzeba zaczac lansowac blada polska cere ;)

Gość trudbny wybor
Chodzę do solarium, ponieważ lubię być opalona i wiem, że bardzo mi to pasuje. Zawsze wyłączam lampę na twarz, więc skórę na twarzy mam praktycznie naturalnie bladą, ratuję się ciemniejszym podkładem by twarz nie odstawała od reszty ciała i jest super.

Gość pffffffffffff
trudny wybór: tylko nie bierzeciepod uwage jednej sprawy: na pierwszy rzut oka widac, czy opalenizna jest naturalna, czy z solarium, bo ta z solarium jest p[o prostu brzydka. W najgorszych przypadkach wygląda jak pomaranczowy lrem - to ma być ładne?????????/ poza tym nigdy nie zanjdziesz idealnego podkłądu pasującego do olaplizny, wiec wybrażam sobie jak cudnie wyglądasz :-p

pffffffffffff --> niestety masz w 100% racje :( Szkoda, ze ja tak pozno to zauwazylam, ale lepiej pozno niz wcale...:(

Gość Agateczka
ratunku! przez 29 lat swojego zycia ani razu nie skusilam sie na solarium i co?? co za diabel mnie jakis podkusil poszlam 2 razy po 7 minut i moje 4 letnie ledwie widoczne przebarwienia na twarzy widac teraz z odl km!! to wyglada okropnie,jak usunac przebarwienia czy ktos testowal moze cudowne kremy z amerykanskich stronek?..

Agateczka są kremy na przebarwienia, ale trzeba je stosować systematycznie 3-4 razy dziennie!!!! przez okres ok 6 miesięcy. No i opczywiście trzeba się pożagnać z solarium na zawsze, a na słoneczko też z umiarem i z kremem o dużym filtrze:) W jaki sposób powstają przebarwienia skóry? Komórki pigmentowe, zwane także melanocytami, są odpowiedzialne za wytwarzanie melaniny, która nadaje kolor skórze i włosom. Im więcej melaniny w skórze, tym ciemniejszy jej kolor. Ilość melaniny wytwarzanej przez daną osobę wynika z czynników genetycznych i ekspozycji na promieniowanie słoneczne. Przebarwienia pojawiają się wtedy, gdy z jakichś powodów dochodzi do zakłóceń w dostarczaniu melaniny. Jaki jest mechanizm działania kremu rozjaśniającego przebarwienia skóry? Naturalne aktywne składniki kremu blokują aktywność tyrozyny. Tyrozyna to enzym odpowiedzialny za syntezę melaniny, barwnika skóry. Aktywne składniki wchodzą w reakcję z enzymem, powstrzymując go przed wytwarzaniem melaniny. Czy krem rozjaśniający przebarwienia skóry usuwa je na zawsze? Niestety, plamy pigmentacyjne wynikające z procesu starzenia się skóry pojawią się ponownie pod wpływem promieniowania słonecznego. Dlatego niezwykle istotna jest troska o ochronę skóry przed szkodliwym działaniem słońca. Używaj kosmetyków z wysokimi filtrami SPF, np. emulsji na dzień z filtrem SPF 15 z serii Skin Structures. Preparaty do opalania nakładaj pół godziny przed wyjściem na słońce i często powtarzaj aplikację. Również w zimie korzystaj z kosmetyków z filtrami przeciwsłonecznymi. Noś odzież chroniącą przed słońcem: kapelusz albo czapeczkę, długie spodnie, bluzkę z długimi rękawami. Oczy chroń dobrymi okularami przeciwsłonecznymi. Promieniowanie słoneczne jest najbardziej intensywne w południe, staraj się więc unikać przebywania na słońcu o tej porze. Nie myślcie, ze to ja jestem taka mądra:) znalazłam te pytania i odpowiedzi na stronie Oriflame. Można tam skorzystać również z innych porad kosmetycznych.

Gość a ja na szczęście
mam uczulenie na solarkę. Byłam raz w życiu i szczęśliwie się uczuliłam. Tylko samoopalacz jak już chcę się podkolorować bom z natury bladzioch okrutny. Ale nie przeszkadza mi to w sumie specjalnie. Wszak kiedyś opalone były tylko chłopki pracujące w polu :)

Gość agata-----
ja sie ucze w szkole kosmetycznej mikrodermabrazji nie wolno wykonywac w okresie letnio-wiosennym, mikrodermabrazja polega na scieraniu naskorka, czyli pierwszej warstwy skory, ma to spowodowac szybsza jej odnowe . ale....naskorek to ochrona skory, kiedy nowy naskorek jezszce sie nie pojawil moze dojsc do zabuzen pigmentacyjnych Niestety jesli po tym zabiegu wystawimy twarz na slonce, pojawia sie plamy... niektorych juz po prostu nie bedzie mozna usunac w ogole jesli chodzi o roznego rodzaju peelingi malo dziewczyn wie ze powinno je sie stosowac w okresie jesienno-zimowym,wtedy keidy promienie sloneczne nie sa juz silne, peelingi roznego rodzaju to ingerencja w nasza skore, owszem skora staje sie ladniejsza ale jest wtedy bez ochrony