Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrzydzona

śmierdząca wydzielina z pochwy

Polecane posty

Gość wasia
a ja wam powiem co ja stosowałam na zapalenie pochwy poszłam do apteki i kupiłam sobie TAMTUM ROSE to taki proszek który rozpuszcza się w przegotowanej letniej wodzie i wlewa się to do takiego specjalnego pojemnika z rureczką którą potem wkłada się delikatnie do pochwy i naciskając pojemnik płuczemy pochwe tak t razy dziennie mialam takie silne zapalenie bo sie wstydziłam iść do lekarza że jak wkładałam dobie tą rureczkę bo ból był nie do opisania ale już po 1 użyciu poczułam ulgę po 2 dniach problem miałam z glowy kiedyś też miałam taki problem ze śmierdżacą wydzieliną nie poszłam do lekarza ale do apteki i zastosowałam to samo TAMTUM ROSE i też problem znikł dziś pojawił się znów ten problem po chyba 6 latach więc zaraz jadę do apteki i jestem pewna że mi pomoże pozdrawiam dziewczyny i wypróbujcie to napewno nie bedziecie żałować

Gość gość
Jeśli chodzi o grzybice pochwy polecam Abiofem, ja tam żadnych domowych sposobów bym nie próbowała z tym nie ma żartów

Gość Justyna1976
Moje Panie,wydzielina smierdzaca z pochwy moze oznaczac wiele,np..czesto kobiety zarazaja sie rzesistkiem pochwowym,nie jest to choroba weneryczna ale nieleczona do tego doprowadza,jest przenoszona droga pluciowa i jest niestety bardzo popularna nie ma zadnych objawow jedynie nieprzyjemny zapach .najczescie po stosunku odczuwa sie rybi smrodzik,druga przyczyna nieprzyjemnego smrodku z pochwy jest zarazenie sie bakteria coli,czesto wystepuje u kobiet.rowniez przenoszona przez stosunek,nosicielami sa kobiety i mezczyzni,ci drudzy nie maja zadnych objawow i dlatego nigdy sie nie lecza,zarazaja kobiety,potem my sie borykamy z tym i musimy interweniowac po lekarzach,bakteria coli mozna rowniez sie zarazic w publicznej toalecie lub zle stosowaną higiena osobista lub tez przez stosunek analny,facet penetruje tylek a potem wchodzi znow do pochwy...Do lekarza i nie czekac az przejdzie bo to doprowadza dlugo nieleczone do bezplodnosci,W tych czasach malo ludzi jest teraz sobie wiernymi i ot mamy takie klopoty./pozdrawiam

Gość zawstydzonaaaaaaaaaa
Witam, szukam w internecie, szukam porad i jakoś nie mogę znaleźć... Otóż 2 dni temu współżyłam z chłopakiem, na drugi dzień było wszystko ok, natomiast dzisiaj również miałam problem ze śmierdzącą wydzieliną. Dopiero przed kąpielą zauważyłam na majtkach brązowawą plamę, czuję się jakbym miała dostać okres, ale faktycznie nawet zaraz po kąpieli czuję ten okropny zapach. Dodam, że mam problem z dostaniem się do ginekologa...

Gość gość
Mnie pomaga kuracja probiotykiem invag, zakładasz go dopochwowo na noc przez 7-dni i problem z głowy. Zawiera on 3-szczepy bakterii kwasu mlekowego, wyizolowane od polek więc jest bardzo skuteczny.

Gość erka123
Jest pewien sposób , po wielu latach kłopotów z tą częścią ciała doszłam do tego ,ze przestały mnie już dręczyć takie problemy . Jeśli ktoś zainteresowany chętnie się podzielę tym do czego doszłam .Problemy kobiet biorą się przeważnie nie z braku higieny ale wręcz z jej nadużywaniem , no i oczywiście wszędzie można się wszystkim zarazić - publiczne toalety , baseny , nie tylko partner

Gość gość
zawstydzonaaa dobrze jesli narazie zrezygnujecie za wspolzycia, bo jesli zlapala cie infekcja, to zarazisz tez partnera, zrob sobie kuracje probiotykiem ginekologicznym dopochwowym albo doustnym (jak np.provag), zbaj o higiene i diete niskocukrowa, jesli ci nie przejda te uplawy, to postaraj sie jednak dostac do ginekologa

Gość gość
śmierdzaca wydzielina oznacza często infekcję. najlepiej pójść do ginekologa. probiotyki owszem sa pomocne przy takich dolegliwościach, ale warto je zastosować po leczeniu. ja nieraz stosowałam lactovaginal dopochwowy na uzupełnienie flory bakteryjnej. jest naprawdę skuteczny

Gość niunia2901
Również mam takie upławy o nieprzyjemnym zapachu. Zapisałam się do ginekologa i będę czekać ;( Próbowałam stosować jakieś maście i tabletki z reklam,ale to niestety nie pomaga...;/ Co do płynów do higieny intymnej na pewno są zalecane,nawet lekarz to potwierdzi. ale liczy się również firma . pozdrawiam ;)

Gość Helpppp
Mam problem od ponad roku mam różne problemy zaczęło się od zapalenia nerek. Czego na szczęście się pozbyłam ,ale zaczęło się co drugi okres mam śmierdzący śluz i ma też kolor taki brązowawy też przy takim zachowaniu organizmy składam się z bólu i często pomaga mi szpinak. Pomaga to na dwa dni i z powrotem się to zaczyna nie mogę się na stałe pozbyć tego.

Gość mitkuna2
Przerabiałam śmierdzące upławy, swędzenie, które doprawadzało do szału środki domowe nie pomagały no i leki bez recepty. Zmieniłam lekarza, przepisał mi trioxal na recepte bo juz nie ma tego problemu.

Gość gość
wiem, jaka może być przyczyna: też miałam ten smród i całkowicie, absolutnie przeszedł po tym, jak w końcu zrobiłam kompleksowe badania weneryczne i okazało się, że mam bakterie gardnerella i wyleczyłam ją w ciągu 7 dni Metronidazolem. Teraz moja miesiączka jest w ogóle bez zapachu, tak, jak to było za dawnych dobrych dni. Zbadajcie czystość pochwy: gardnarelle ma każda kobieta, tylko że w małej ilości. Gdy jest jej za dużo, dochodzi do zakażenia i stąd bierze się ten smród.

Gość co to moze byc
ale jaki był ten smrodek okresl go,bo meranidazol działa raczej na rybi zapach

Gość co to moze byc
Ja mam tez podobny problem ale nie ze przykry zapach wystepuje stale i smierdzi sluz np ten zapach przypomina pierniecie ,padline i wystepuje w nie oczekiwanym momecie przez kilka sekund i za jakis czas jest nawrot tego zapachu .u lekarzy byłam juz 5 i nikt nie wie co to jest w posiewie czystsci pochwy tez nic nie wyszło dodam ze nic mnie nie swedzi ani nie szczypie robiłam ,teraz chce zrobic posiew na bakterie beztlenowe bo one podobno daja takie zapachy .pomozcie prosze

Gość gość
Od kiedy trenuje mięśnie kegla, mam naturalnie piękny zapach, aż sama się zdziwiłam, ale po 2 tygodniach nie mam już takich upławów jak wcześniej i zapach jest inny , delikatny http://amzn.to/17meoK8 Najprościej zaciskasz mięsień , utrzymujesz na kilka sekund i tak 5-8 razy. Na początek wystarczy raz dziennie, Później zwiększasz do trzech serii dziennie Zdecydowanie polecam

Gość straszneeeee
Witam. Mam 17 lat i od około 5 miesięcy współżyję z chłopakiem, a od ponad 2 miesięcy mam żółte, strasznie cuchnące upławy. Nic nie szczypie , nie piecze. Dwa tygodnie temu byłam u ginekologa, który przepisał mi pimafucin 3 glob. dopochwowe i mojemu chłopakowi maść. po zastosowaniu tych glob. upławy były nadal(co prawda trochę mniej) lecz nie wydzielały brzydkiego zapachu, tylko po stosunku był on straszny rybi... trwało to tydzień i trzy dni ,a od wczoraj znów pojawił się ten okropny zapach. nie wiem co mam robić :( znów udać się do gin czy może spróbować czegoś innego :( podkreślę , że zawsze używamy prezerwatywy...

Gość michi kamien
a ja wam dziewczyny dam taka mala rade ZAINWESTUJCIE W TIK TAKI :)

Gość gość
Też miałam taki problem.Moja recepta to:jeść jogurty naturalne,do podmywania używać płynów z kwasem mlekowym, można też użyć jogurtu naturalnego(tylko żeby nie zawierał cukru) po podmyciu się.W moim przypadku organizm jest b. zakwaszony i dlatego jem kaszę jaglaną,czosnek,olej lniany to pomaga warto spróbować.Dobrze jest też unikać produktów zakwaszających organizm tj.kawa,słodycze,alkohol itp.

Gość anula100
wydzieliny i ich zapachy są różne - ja borykam się z tym smrodem dokładnie smrodem zgnilizny co jakiś czas zawsze kilka dni po okresie . Nic na mnie nie działało żadne maści , leki itp. a już nie wspomnę o diecie bo przy takim smrodzie - zgnilizny to żadne naturalne metody nie mają szans - jedyne co mi pomogło to globulki dopochwowe Macmirol Complex 500 oraz tabletki dopochwowe Gynofemidazol - niestety raz na rok smród powraca przyczyny nawrotów nadal nie wykrył żaden lekarz pomimo wielu badań .

Gość salomeja8
A łykasz w czasie leczenia probiotyk? Warto odbudować mikroflorę pochwy, żeby infekcje intymne nie nawracały. A dla odświeżenia okolic intymnych i ochrony przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi możesz stosować płyn do higieny intymnej lacibios femina protecta z kwasem mlekowym i chlorheksydyną. Świetnie chroni, a przy tym łagodzi podrażnienia, pieczenie i jest hypoalergiczny bez SLS, SLES, parabenów.

Gość gość
idź do ginekologa może infekcja .Sama nie wiesz jak to wyleczyć

Gość gość
z tym sluzem, czyli uplawami to roznie bywa, czasem swiadczy on o poczatkach infekcji, warto umiec to rozrozniac, tu jest to opisane: http://lactovaginal.pl/choroby-kobiece,82/uplawy-kiedy-powinny-zaczac-niepokoic- ja jak pojawiaja sie uplawy, to przez kilka dni aplikuje sobie dopochwowy probiotyk ginekologiczny Lactovaginal, to taki dziala najszybciej, a wtedy nie ma czasu na opoznienia, trzeba dzialac!! tobie tez radze go sobie zamowic

Gość gość
U mnie przy upławach najbardziej sprawdza się invag, kapsułki z polskimi szczepami mlekowymi. Po tygodniowej kuracji ilość wydzieliny jest znacznie mniejsza, dyskomfort znika, a ja czuję się świeżo i pewnie. Kapsułki szybko i skutecznie działają, już po pierwszej widzę poprawę.

Gość gość
Ja bym poszła do ginekologa, bo nie wiadomo co to może być i nie ma co zwlekać z leczeniem. Natomiast dobrze jest przez kilka dni brać też probiotyk ginekologiczny (np. lacibios femina), który skutecznie chroni florę bakteryjną pochwy. Nawet dobrze jest stosować go też profilaktycznie

Gość gość
Do obrzydzonej .Jestem fetyszysta smierdzacej cipki im bardziej smierdzi tym lepiej.Mi smierdzi z d**y jak sram i jestem szczesliwy,

Gość Migea
Na problemy z niewłasciwa wydzielina czy upławami z pochwy ja stosuje Lactovaginal. Odbudowuje i wzmacnia mikroflore pochwy, blokuje rozwój bakterii chorobotwórczych i leczy upławy.

Gość gość
nie wiem czy to nie ma coś wspólnego z tmaponami, bo zawsze używam podpasek, ale w tym miesiącu używałam tamponów, dzień po okresie powąchałam wydzielinę, to wrażenie, jakbym miała padlinę w pochwie... a nic mnie nie swędzi, nie piecze, nie boli, tylko ten smród.... dodam, że nie współżyję, nigdy mi sie takei coś nie przytrafiło, i dziwnym trafem podczas tego okresu używałam tamponów...

Gość gość
Witam. Jestem tydzień po miesiączce i zawsze po kąpieli było czysto i pachnąco. Ostatnio zauważyłam,że ledwo nawet po kąpieli moje upławy mają śmierdzący zapach, który od czasu kąpieli po resztę dnia utrzymuję sie. Nic mnie nie swędzi ani nie oiecze, nie mam żadnych zaczerwień . Nie wiem czy to od prezerwatyw, choć rzadko ostatnio współżyje, czy może dieta albo jakieś bakterie. Czy ktos też tak miał ? Pomocy