Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alineczka

FUNDUSZ ALIMENTACYJNY WRACA...!!!!

Polecane posty

Gość bezrobotny dzieciorób
super, już się zabieram do roboty :classic_cool:

Gość no zobaczymy
jestem ciekawa czy tak bedzie..teraz nie dostaje ani alimentów ani zaliczki bo mój dochód rpzekracza kila złoty dopuszczalny..to bzdura

Gość kgdfgfdghf
a od kiedy wraca?od kiedy wyplacą kase??wie ktoś??:(

co wcale nie oznacza,ze dług nie będzie rósł..dług dla niepłacącego..tak samo jak teraz...tylkom,ze teraz ten rodzic który będzie z dzieckiem...dostanie jakieś pieniądze..

jeśli budżet przejdzie to do stycznia.....trzymam kciuki...to co zabrali postkomuchy..wkońcu ktos się dopatrzył, ze wcale nei dodało pieniędzy to do budżetu...

teraz ciężko pracujący zrzucą się na moje bachorki :) :classic_cool:

akurat....ja pracuje....i Ty pewnie tez..tylko,ze na czarno...na szczęście prokuratura tez się za to bierze...i nie jest już tak łatwo..

ja tez pracuje.....ale to bez znaczenia, kobietom jest o wiele ciezej a komornicy czekaja az podam nr konta, wtedy wezma sie do roboty i sciagna te alimenty :(

Gość kalwal baby
alineczko czy toznaczy ze do stycznia dostane alimenty które mi panstwo zabralo?:(:(nie daje sobie juz rady bez nich niestety:(z nimi było łatwiej bo dziecaki dostawaly po 300 zł chociaż i bylo na ksiazki i ubrania:(teraz mi ciezko jako samotnej matce:(

zgodnie z tym co wyczytałam na tej stronie to tak... zresztą w zesżłym tygodniu cos tam nabąknęli w mediach..ale jakoś tak cichutko... obowiązujaca obecnie ustawa mam wrażenie,ze była pisana przez dłużników alimentacyjnych...koszmar mój komornik tez nic nie robi.....jak zrobię awanturę to oddaje do prokuratury sparawe...ale wtedy mój eks nagle wpłaca kase..i znowu to samo...wrrrr a zaliczki żadnej...bo dochód przekroczyłma o 6 zł na głowę...

do prokuratury?? nic o tym nie wiem, moj komornik w ogole tego nie zglasza, co roku, dostaje jednozdaniowe pisemko, ze egzekucja byla nieskuteczna mimo, ze moj byly maz, pracuje-na czarno, ma nowa rodzine....

a moze do prokuratury nalezy samamu wystapic z doniesieniem? moj komornik rowniez tego nie robie, nie mam zadnej kasy

do szukam kochanka: a zażaliłas się chociaż raz do sądu skargą na czynności komornika ?! Najłatwiej siedzieć i biadolić :O

zgodnie z kodeksem..nie pamiętam teraz artykułu...po trzech miesiacach bezskuteczności można sprawe oddac do prokuratury zarówno pokrzywdzona osoba jak i komornik... nie płacenie alimentów to przestępstwo... tylko,ze jak oodaje sama sprawę to prokurator mnie zmywa,ze za to komornik bierze pieniądze i takie tam...a jak zgłaszma się z tym do komornika to on mi mówi,ze ja moge zgłosić do prokuratury bo jest pokrzywdzona...oczywiście,ze moge... ale tak na zdrowy rozum to komornicy biora kase od państwa za zajmowanie się tym...

dokładnie mozna tez do prezesa sądu złożyć doniesienia na komornika..ze nie podjął żadnych czynności zmierzających do ściągnięcia długu..a miał takie możliwości..tylko tam jest taki zapis o 7 dniach od dowiedzenia się o tym ,ze nie zrobił czegos co mógł zrobic...ja tego też nie robiłam generalnie w sprawie alimentów panuje spychologia...

:O jeśli chcecie "wsadzić" swojego byłego - piszcie do prokuratury, ale pieniędzy z tego nie bedzie :( jeśli chcecie alimenty a komornik nie robi nic - piszcie skargę na czynności komornika do sądu, ktoremu podlega (jest na pieczątce) wraz z wnioskiem o zwolnienie od kosztów sądowych. Komornik to w gruncie rzeczy urzędnik i jak się go nie kopnie to w sprawie, z której nie ma zysku nic nie zrobi :O przykre, ale tak już jest :O

moj b.maz ma sparwe w prokuratutrze, jest tam dosc systematycznie, jednak te organy nie wspolpracuja ze soba ostatnio zeznal wlasnie tam, ze pracuje w trojmiescie i nic

no własnie...współpracy żadnej... wkurza mnie to...wkurza mnie tez to..ze zarabiam nędzne grosze a nie dostaje ani rodzinnego ani zaliczki... a sąsiedzi robią remonty za pieniadze z opieki..bo pracują na czarno...

wlasnie pisalam o tym w topiku \"odebralo mi zasilek...\" ale spotkalam sie z nierozumieniem i krytyka.........

onaa...bo ciżko trafic na kogoś kto zrozumie...a nie tylko krzyczy,ze to za jego kasę... ja normlanie rpacuje i utrzymuje normalnie dom..ale chiałbym żeby mój były płacił alimenty...i tak niskie bo 250 zł.....a tu nic...nie moge sobie pozwolic na nic wielkiego...bo z jednej pensji trudno... a tu znowu remont jak zaczeli to ciągna już tydzien....szlag mnie trafia...wrrrr i jeszcze gowa zadarta do góry...

a ja jeszcze spalacam dlugi za mojego bylego, do konca zycia......... plakac mi sie chce, nawet nie moge znalezc dodatkowej pracy, chyba ze na czarno i wtedu wszystko bedzie mi przyslugiwalo? przeciez to absurd ok, zmykam, dzieci wrocily.........

no własnie.....najlepiej na czarno...i wtedy masz wszystko... wrrrr wkurza mnie to...czy tam wogóle ktoś sprawdza...kto dostaje a kto nie i jakie ma wrunki i co robi z tymi pieniędzmi

Gość fgdfgfdgf
a jak uzyskac tą kase mi należną ?? ja słyszalm ze od wrzesnia już wyplacali te alimenty przeciez ..od tego wrzesnia..od jego konca chyba. w kazdym razie mojej kuzynki dziecko poszlo z zaswiadczeniem(wnioskiem wypełnionym) z gminy do komornika i juz ma alimenty..

widocznie..kochany tatus pracuje na umowe..i jest z czego ściągnąc to najprostszy spspób ale dział tylko jeśli alimenciarz pracuje na umowe...legalnie

niestety becikowego nie mozna porównywac do funduszu alimentacyjnego, dlatego ze becikowe miało byc dla wszystkich urodzonych dzieci, a fundusz alimentacyjny jest tylko dla tych dzieci z rozbitych rodzin, pozatym becikowe jest wypłacane jednorazowo po urodzeniu, a alimenty płaci sie do czasu gdy dziecko nie podejmie pracy, lub nie skonczy 24 roku zycia- lepiej dali by jakies ulgi podatkowe na dziecko

decyzje o zaliczke alimentacyjna mozna odbierac dopiero po 15 pazdziernika