Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajamaja

po odstawieniu

Polecane posty

Gość kajamaja

Witam! Czy po odstawieniu tabletek, w pierwszym cyklu, mozna kochac sie bez zabezpieczenie przed miesiaczka? czyli w dni plodne? Przed braniem tabsow zawsze mialam regularne 30dniowe cykle, wiec zastanawiam sie czy juz w 1 cyklu bedzie to zachowane czy jednak nie powinnam ryzykowac bo wiadomo ze po odstawieniu jajniki moga troche wariowac... pomozcie..

No raczej na pewno nie polegaj na liczeniu dni płodnych i niepłodnych. Po odstawienu tabletek miesiączka moze pojawic sie w sumie w dowolnym terminie :) Moze byc tak jak było zanim zaczęłac brac tabletki, ale moze tez znacznie wydłuzyc sie cykl przez jakis czas. Lepiej po prostu polegac na gumce :)

oj nie rob tak! Po odstawieniu wszystko musi przez jakis czas sie unormowac i z tego co wiem to wtedy najlatwiej zajsc w ciaze... Bo tak naprawde nigdy nie wiesz kiedy nastapi owulacja. Zreszta seks bez zabezpieczenia nie jest do konca rozsadny, o ile mysl o dziecku Cie nie przeraza i to nie bylaby dla Ciebie tragedia:) Pozdrawiam :*

Gość kajamaja
no tez tak myslalam:) ale zastanawia mnie to ze zakladajac ze mam 30 dniowe cykle (tak jak mialam przed braniem) bo jakos w najblizszych dniach powinnam miec owulacje, no i zgadza sie-czuje bole jajnikow, ktorych tak dawno nie czulam. W zwiazku z tym zastanawiam sie czy jak juz ta owulacja bedzie np jutro, to czy mniej wiecej za 10 dni bedzie ok..? Dziecko to nie bylaby tragedia, ale bardzo nie lubimy z narzeczonym gumek i wolimy bez:) teraz sie nie widzimy ale wiem ze jakos za 10 dni tak, no i w zwiazku z tym wiem co sie bedzie dzialo:D Zawsze jest tak ze te pierwsze cykle moga miec pare owulacji?

Gość olekaj
ja właśnie w ten sposób zaszłam w ciażę

Gość kajamaja
ooo... acha.. w pierwszym cyklu??

to chyba zalezy od dlugosci brania tabletek, im dluzej tym wiecej owulacji bylo wstrzymanych i organizm musi \"nadrobic\" ale naprawde lepiej tak nie rob :) bo to najbardziej zawodna metoda, zwlaszcza po odstawieniu tabletek :)

Gość kajamaja
ehh... nie wiem czy wytrzymamy:D

moze chociaz jakies globulki i nie kochajcie sie do konca... zawsze lepsze to niz nic... Mowie tak bo my tez nie lubimy gumek i to strasznie:)

Gość kajamaja
Przerywany to tez ryzyko jest.. no moze globulki chociaz, musze pomyslec, mam jeszcze troche czasu:) dzieki za odpowiedzi:)