Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka______

JEZYK GEOGRAFICZNY- ktos ma? bo juz glupieje/!!!

Polecane posty

Gość lulka123
MNIE TEZ JAKOS POMAGALO NP.DENTOSEPT A ITP ALE TO TYLKO CHWILOWA POMOC BO ILEZ MOZNA PLUKAC ALBO SMAROWAC JEZOR TO JEST TYLKO POMOC DORAZNA

Gość anulka______
no wlasnie, a juz w ogole jakis Aphtin itp nie pomaga w ogole.Antybiotyki czy leki przeciwgrzybiczne tez nie pomagaja

Gość anulka______
hej dziewczeta, niew iem,ale ja jeszce nic nie dostalam na skrzyne tzn te ksiazke ;) pozdrawiam

Gość LULKA123
HEJ!!!! WCZORAJ NIE DALAM RADY JUZ WYSLAC BO WROCILAM BARDZO POZNO ALE DZIS SIE POSTARAM POZDRAWIAM I MILEGO DNIA ZYCZE :)

Gość anulka______
ok ;) :D dzieki, tylko tak pytalam, bo myslalam,ze moze nie doszlo i nie wiesz o tym , 🌻

Gość anulka______
dla informacji: oddalam kal do badania na grzyby i zrobili mi wymaz z jezyka jeszce raz , ale w innym laboratorium, beda badac.Ciekawa jestem wyniku.

Gość ewqa2
Anulka, prawidlowo wymaz z jezyka powinno sie pobrac bez wczesniejszego mycia zebow i na czczo. Czy tak robilas? Jezeli nie to nie dziwne,ze nic nie wychodzi, dodam,ze ja tez mam szczypiacy jezyk a moja siostra typowo geograficzny ale od dziecinstwa.

Gość anulka______
dzisiaj tak zrobilam, nie jadlam nic i nie mylam zebow nawet, ostatnio jak bylam prtzemylam tylko zeby ,ale nie ruszlalam jezyka, moze tez dlatego nic nie wyszlo, az sie teraz boje :( jesli nic teraz nie wyjdzie znowu , ide sie przebadac na alergie

Gość Jateż mam taki język
Nie mówcie, że to nie jest zaraźliwe!!! Moja mama była zdrowa (czyli miała normalny język) póki nie zaczęła się całowa z moim tatą... A kiedy myśmy się urodziły (ja i moje 3 siostry) to poki jadłyśmy co innego niż rodzice to miałysmy normalny język, ale jak przeszłyśmy na "ludzką dietę" bo wyrosłyśmy z wieku niemowlęcego to nam eż się takie coś na jęzorach zrobiło. I tak mamy do dzisiaj - ja mam już 18 lat...

Gość anulka______
do ja tez mam taki jezyk---> nikt nie mowi,ze to nie jest zarazliwe, tzn to co akurat my mamy to najwidoczniej nie jest, ale przeciez my nie wiemy co nam jest,Jesli twoja rodzina sie zaraxzila to najwidoczniej Twoj tata mial grzybice, a my nie wiemy co my mamy, bo nic z badan nie wychodzi

anulka___--->jak wczesniej ci pisałam moja corka ma jezyk geograficzny i jest alergikiem.Ja natomiast nie mam jezyka geograficznego,ale co jakis czas boli mnie,peka i wychodzą smieszne czerwone plamy na nim,piecze mnie tez i szczypie jak cos zjem. u mnie widzisz takie dolegliwosci sa zwiazane z anemią.Teraz tez włsnie jestem po badaniach i mam anemie i brzydki jezyk.Walcze juz z tym chyba ze 4 lata:)

Gość ewqa2
A ja mam nadmiar zelaza ,wiec u mnie to nie anemia.

Gość ewqa2
Fakt-faktem jestem alergiczka.

Gość anulka______
jatez jestem alergikiem,ale nie wiem na co, To wszystko sie zaczelo jak pojawily sie u mnie problemy zjelitami, dlatego myslalam,ze to grzybica ukladu pokarmowego, o ktorej tutaj tyle pisza.Bo objawy jak w morde strzelil te same.przechodzilam diete, lecz7lam sie roznymi specyfikami, wydawalam kupe kasy i nic. Witaminy caly czas biore, ale nie mam juz sil walczyc z dieta.Zastosuje ja jesli to bedzie konieczne, a dowiem sie o wynikach za tydzien.Dam wam znac. To ,ze mam wlasnie alergie to wiem, bo jak sie zle odzywialam to mialam skurcze jelit-okropienstwo!! z rozwolnieniem, Kiedy przeszlam na diete to sie skonczylo.jednak nie bede odmawiala sobie kawalek ciasta. Staram sie nie jesc rzeczy przetworzonych, Jednak jesli nic z tych badan nie wydjzie i de badac sie wierunku alergii.

Gość anulka______
tak, moze Cie skierowac chyba lekarz rodzinny, ale ja od ogolenego lekarza trafilam do laryngologa i to on mi pobieral wymaz, w tej samej przychodni. Zwyczajnie idz do laryngologa.