Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość all hast good

boje sie ze nie wyzyjemy z jednej pensji

Polecane posty

może akurat ten konkretny topik to prowokacja ale prawda jest taka że na pewno tysiące ludzi, którzy nie wchodzą na kafe (albo i wchodzą:) ) też lamentują że 1500 to za mało żeby utrzymać rodzinę. Bo dla nich hańba jest włożenie butów czy ubrań za mniej niż 400zł ...

Jestem w 25 tc i z mezem razem zarabiamy ok 1600 z tego trzeba oplacic mieszkanie, kablowke, telefony, samochod, do tego splacamy dwie pozyczki. Wiem ze damy rade.

Przestańce opluwać za te kozaczki, bo traf chciał że ostatnio kupiłam sobie buty za o wiele więcej i jakoś źle się przez to nie czuję ;) Ale gdybym była w takiej sytuacji jak autorka topiku to kupiłabym tańsze. Oszczędzanie nie jest super przyjemne, ale czasem nie ma wyjścia. A tu nie ma mowy o jedzeniu w kółko kartofli i parówek, tylko o zrezygnowaniu z kilku luksusów.

Gość euglena kup se nawet za 3000
jeśli cię na to stać. Twoja sprawa. Ale jeśli ktoś ma 1500 zł na życie po opłatach, to niech nie pieprzy że na buty musi wydać 500 i jej nie starczy do wypłaty, Skórzane buty za 200 też można kupić echhhhh szkoda gadać

Ale ja przecież wyraźnie pisałam że skoro autorki topiku nie stać, to niech sobie kupi tańsze. Korona jej z głowy nie spadnie. A o kozaczkach pisałam bo niektóre komentarze są naprawdę niepotrzebne :)

Gość anita 27
uwazam ze to jest prowokacja bo nie moge uwierzyc w to ze sa tak puste osoby.ma "tylko" 1500 zl.i dopiero 26 lat.to chyba jakies kpiny. kobieto idz do lekarza i lecz sie na glowe,dobrze ci radze. szkoda slow. cos mi sie wydaje ze ty chybqa nie masz 26 lat bo myslenie masz 15 latki.

Gość Dorotka01
moglabym miec te 1500 na m-c na 3 osoby (teraz mam te same pieniazki na 2 osoby) i zyje nam sie bardzo dobrze, bez luksusów ale i bez nadmiernego oszczedzania, ja np w naturze mam ze butow za wiecej niz 200 nie kupie itd.. ale nie mam dziecka i nie wiem czy kiedykolwiek bede mogla miec i wyc mi sie chce jak ogladam bobaski w wozeczkach... lekarze rozkladaja rece, ze zostalo tylko in vitro... i jak czytam o tych pannach co to dla nich dziecko to problem to krew mnie zalewa...

Też uważam, że 1.500 zł po zapłaceniu rachunków to nie jest mało i można za to spokojnie się utrzymac w trzy osoby. Oczywiście nie szalejąc z zakupami, drogimi butami cy ciągłymi wyjściami na imprezy...

Gość all hast good
nie wiem dlaczego w ludziach jest tyle agresywnych emocji nie znacie mnie na tyle aby mnie oceniac ma 26 lat i chciala jeszcze przez pare lat zyc bez dziecka sa sadze ze mam na to czas.Stalo sie trudno.Mialam nadzieje ze pomozecie mi odszukac jakas dodatkowa prace lub podpowiecie jak dorobic w domku.Ale widze ze jestescie bardzo chamskie w stopsunku do mnie.

Gość all hast good
rozmawialam z kolezanka ktora mi radzila dobrym slowe ze co sie stalo juz sie nieodstanie i ze moge na nia liczyc a Wy w tej trudnej sytuacji nie dodajecie mi otuchy

Gość ale zastanow sie
niektore przed oplaceniem rachunkow nawet 1500 nie maja i nie marudza!!! jakis rozkapryszony bachor z ciebie!! szczepionki platne?? ty nawet nic o zyciu nie wiesz!!

Gość all hast good
dziecko musi byc zaszczepione na zapalenie opon mozgowych mam chrzesnice co ma rok wiec wiem ile co kosztuje

Zanim zaczniesz myśleć o dorabianu, zacznijcie oszczędzać. Będziesz naprawdę zdziwiona ile pieniędzy w domu się marnuje gdy nie ma potrzeby liczenia sie groszem (coś o tym wiem ;) ). Kupcie świetlówki energooszczędne, zamontujcie zawory na kaloryferach i ogrzewajcie tylko te pomieszczenia w których aktualnie siedzicie (ja np. wyłączam na cały dzień ogrzewanie w sypialni). Zrób sobie plan menu na cały tydzień i kupuj w sklepie tylko to co jest potrzebne. Zrezygnujcie z naprawdę drogiego jedzenia na codzień, większa radocha jest gdy zjemy coś luksusowego raz na jakiś czas :) Umów się w koleżanką - cała masę rzeczy mozna kupić taniej w większych ilościach w Macro (szampony, proszek do prania itp.), jesli tylko macie taką możliwość. Ustal w domu świętą zasadę - światło się świeci tylko w pokoju w których ktos przebywa. Zamiast kąpieli szybki prysznic - zresztą w ciązy lepiej brać prysznic niż się moczyć :) Dobre i porządne ciuchy kupuj tylko takie w których się często chodzi. Np. szpilki wyjściowe, które założysz tylko kilka razy na jakąś imprezę kup tanie, bo szkoda pieniędzy. Zrób sobie fryzurę która nie będzie wymagała częstych wizyt u fryzjera, a w domu będzie tylko wymagała tylko umycia głowy i wysuszenia suszarką. I cała masa innych pomysłów :)

Gość all hast good
mam pytanie chce sobie zrobic makijaz trwaly nie wiem czy to w moim stanie nie zaszkodzi ? doradzcie

Gość
mozesz! nie zaszkodzi!! Tobie juz nic nie jest w stanie zaszkodzic Jest z toba tak zle ze nie moze byc gorzej prowokacja!!! dajcie spokój!

Gość all hast good
net-ar o Tobie juz nie wspomne nie jestes zbyt lubiana na kafe ...., twoje zdanie sie nie liczy;D

dziewczyno też jestem w ciąży i mam mniej niż ty w dodatku ukradli mi samochód i muszę go spłacać ale z dzidzi cieszę sie jak cholera i nie narzekam znajdż dobre strony a jęsli nie chciałaś mieć dziecka dlaczego sie niezabezpieczałaś

Gość NET-AR TO MALOLETNIA MAMUSIA
tak jak Paulka123

Gość all hast good
net-ar o Tobie juz nie wspomne nie jestes zbyt lubiana na kafe ...., twoje zdanie sie nie liczy;D

Gość all hast good
a co do zabezpieczenia to czytajcie uwaznie bo nie chce powtarzac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To weź olej takie wypowiedzi i czytaj te w których są sensowne rady. Kilka osób Ci napisało żebyście zaczęli oszczędzać. Z dorobieniem sobie bedziesz miała problem, bo jak jest obecnie z pracą w Polsce wszyscy wiedzą. Nie wiem jaki masz zawód, być może będziesz mogła znależć coś do robienia w domu. Ale dobrze to przemyśl to może byc i tak że dziecko nie pozwoli Ci na żadną pracę w domu. Niektóre niemowlaki są szalenie czasochłonne :)

Gość
euglena oszczedzac??? ona pyta czy moze sobie zafundowac makijaz permamentny?

Gość all hast good
moge robic wiele rzeczy oprocz szycia a jesli chodzi o wyksztalcenie to skonczylam turystyke:)

Makijaż permanentny to też sposób na oszczędzanie ;) Ale po turystyce nie bardzo sobie wyobrażam co można robić w domu (płatnego). W ogóle z tego co się orientuję to z chałupnictwem raczej kiepsko w Polsce.

Gość all hast good
a ja jak sobie przypomne buty CCC ja mieszkam w Poznaniu gdzie pewne rzeczy to wiocha.Ale jestem juz dobrej mysli bo moj ukochany jest w trakcie zalatwiania innej pracy(dzisiaj dostal tel z pracy o ktorej zupelnie zapomnial bo dokumenty skladal 6 miesiecy temu) mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.Wtedy bede spokojna:)

Gość all hast good
mam duze zdolnosci myslalam o jakiej pracy na komputerze.Ale jak z praca mojego kochanego wyjdzie to bez dodatkowej pracy sie obedzie:)