Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość all hast good

boje sie ze nie wyzyjemy z jednej pensji

Polecane posty

Gość all hast good
nie wiem dlaczego ludzie tacy sa zamiast mi cos doradzic to takie nie mile rzeczy pisza

bardzo dobrze rozumiem autorke topiku ja sama mam ok 3000zl na siebie i jest mi ciezko wyzyc.Dobre bylo to buty z CCC ale sie usmialam:D

Gość Iza..
Radzę Ci wziąc się za siebie i isc do roboty. Poszukac zlobka poki masz czas, zaplanowac wydatki a przedw wszystkim nie narzekac,bo to naprawde staje się ,niestety, żałosne:(..... Zreszta podejrzewam,ze to podszyw.

Gość all hast good
a zlobek ile kosztuje?

Gość Iza..
W Warszawie panstwowy żlobek znajdziesz juz za okolo 200zł

Gość all hast good
mieszkam w Poznaniu to pewnie podobnie albo troche drozej.Poznan jest cholernie drogi.A znacie moze jakies mozliwosc na dorobienie sobie pieniazkow w domu?

Gość Alealeale
z tym CCC to nie żart - gdy zaczęłam się starać o dziecko zmieniłam firmowe sklepy na CCC, Tesco, ryneczki i lumpexy. Można ubrać się tanio i modnie - choć nie firmowo. Co do wyjść - hm, nie wiem, czy po pjawieniu się maleństwa będziecie wychodzić tak często jak dotąd.

Wyjścia ze znajomymi Wam się utną niezaleznie od ilości kasy;) a tak na powaznie: obniżenie standardu zycia raczej Was nie zabije, to nie są pieniadze na głodowanie, tylko na życie bez ekstrawagancji. Poradzicie sobie, zobaczysz;)

Gość Alealeale
co do cen - w Jeleniej Górze ceny są po sąsiada - Niemca, nie wiem jak w Poznaniu i Warszawie, ale np. nad morzem jest dużo taniej niż u nas. Taką benzynę mieliśmy niedawno najdroższą w kraju.

nie wiem ile Ty masz lat ale majac 26lat trzeba wychodzic poki sie jest mlodym.Znajdzie sie jakas opiekunka aby posiedziala pare godz z dzieckiem.

Gość super_mama_po_ciaży
hahaha, kozaczki za 500zł, jezu to co kompletnie nie masz się w co ubrac i chodzisz w onucach :-) kur... albo rybki albo pipki albo dziecko albo ciuchy i imprezy jak bedziesz miała dziecko to te impezki ci się urwą i kozaczków za 500zł nie zedrzesz :-P

Gość Alealeale
donna a masz już dziecko?

Gość Iza..
Nikt Ci nie powie, jak masz zyc,zeby starczylo Wam pieniędzy! Nikt za Ciebie kasy nie zarobi i nie pomysli,jak zyc oszczędniej. My wydajemy naprawde duzo pieniędzy, sama nie wiem ,gdzie to wszystko znika,ale zdaje sobie sprawę, że moglibysmy odmowic sobie wiele spraw, dlatego nie smiem narzekać, a poza tym kazdy jest kowalem wlasnego losu. Nie stac Cie na dziecko,nie decyduj się na Nie!!Nie masz pracy, bedzie Wam kasy, po co decyzja o dziecku?:( Tego nie zrozumiem w zyciu....

nie mam bo przy obecnych zarobkach mnie nie stac mam 28lat wiec mam czas:) Ale mam siostre ktora ma dzicko i wiem na podstawie jej opowiadan i wogole

wiesz co mój mąż po opłatach przynosi do domu 600 zł mamy 9 miesięczne dziecko i nastepne w drodze. My to mamy się co martwić że będzie ciężko.Na dziecko wydajemy miesięcznie 200 zł więc ciesz się że tyle zarabiasz.

Gość all hast good
ale ja nie chcialam dziecka teraz miec widocznie nie czytasz uwaznie

Gość agakie nie klam
osmieszasz sie piszac o swojej nieodpowiedzialnosci

Gość Alealeale
no to zobaczysz jak urodzisz. A ja zdecydowałam się na dziecko po 30-tce a nie wcześniej m.in. dlatego, że chciałam w wieku 26 lat powychodzić i ubrać się w lepszych sklepach

Gość Iza..
Bo wkurzam się troche jak czytam Twoje wpisy....Czy Ty na co dzien , w zyciu realnym tez tak wszystkim wokolo narzekasz i uzalasz sie jak Wam zle i jak nie dacie sobie rady?

tez zyje z jednje w dodatku mojej pensji, nie jest lawto, gdyz zarabiam 600zl

Gość all hast good
radze czytac moje posty dokladniej o zabezpieczaniu sie itd Powoli oswajam sie ze swoja sytuacja i mam watpliowsci czy damy rade

Gość z tych CCC ja tez

Gość Iza..
Trzeba byc odpoweidzialnym i dorosłym czlowiekiem!Skoro potrafiliscie sprawic, ze jestes w ciązy, to teraz musisz byc odpowiedzialna i dorosla i radzic sobie!Jak nie tak ,to tak, jak tak zle, jak nie chcesz isc do pracy,to odmowic sobie butow za 500 tylko kupic takie za 200 i tak dalej!Uwierz, ja tez z chęcia kupowalabym sobie ubrania tylko w Zarze albo Simple,bo uwielbiam ubrania, lubie czuc sie atrakcyjnie, byc modna i tak dalej.ale ktora kobieta tego nie lubi???Niestety, wiem, ze koniec z ciuszkami, bo BĘDZIE DZIDZIUS-MALY CZLOWIECZEK, KTORYM MAMY SIE OPIEKOWAC.albo ciuszki,impry albo dziecko.Wyznacz sobie priorytety i naucz dojrzalosci- wtedy bedzie wam łatwiej i dacie sobie rade na pewno

To sobie pomyśl, że moja koleżanka wraz z mężem (dwie pensje) mieli około 1500zł na wszystko (czyli opłaty, życie itd), a mają dwójkę dzieci i dają sobie radę. Jak piszą dziewczyny wszystko da się ułożyć - trzeba tylko chcieć i trochę przewartościować życie. Najważniejsze to nie użalać się nad sobą, bo teraz to i tak niczego nie zmieni, a pogorszy tylko twoje nastawienie do wszystkiego. Myśl opytmistycznie ;) Powodzenia.

Gość jakubek
ty durna babo kozaczki za 500 zl? to ja sie nawet nie dziwie ze ci 150 nie wystarczy hehehe ludzie to maja narabane a o imprezkach przy dziecku zapomnij i swoja droga 50 % spoleczenstwa ma duzo mniej niz ty i jakos sobie radzi wiec nie marudz bo albno jestes niedojrzala i nieodpowiedzialna pomomo swoich 26 lat albo po prostu glupia pusta lala

żebyś potem nie żałowała swoich słów \"nie chciałam tego dziecka\" bo jak zaczną się kłopoty z ciążą to będziesz sobie w twarz pluła że coś takiego mówiłaś.Ja chciałam i nie załauje.