Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

Co sądzicie o Architekturze i Urbanistyce jako o kierunku studiów?

Polecane posty

Bardzo ciężko jest przebrnąć przez rekrutację? Jak te studia wyglądają w praktyce? A może ktoś pracuje w tym zawodzie?

Gość jestem po architekturze
dyplom z wyroznieniem, ale teraz zaluje,ze nie wybralam prawa albo medycyny - konkretniejszy fach, nie trzeba byc zdanym na cudze ,czesto beznadziejne gusta. A zdolnosci plastyczne i tak nie znikna. To moje zdanie po latach uprawiania tego zawodu. Ale studia byly super.

A jak to wszystko wygląda? Z tego, co mi pewna osoba pokrótce wytłumaczyła, to architekt zajmuje się rozmieszczeniem pomieszczeń i aspektem wyglądu zewnętrznego budynku. Niedługo muszę wybrać swoja drogę a nie bardzo wiem, jaką... I tak naprawdę brakuje mi konkretnych opisów kierunków... Czasami nie wiadomo na czym to dokłądnie polega... Ciężko tak załatwić się (teoretycznie) na co najmniej pięć lat życia... Echhhh... Myślałam o politechnice, bo tyle wiary idzie na kierunki humanistyczne, ze hoho...

Gość nawiaz kontakt z jakims
studentem albo architektem, bo trudno tak opowiedzic w 2 slowach. Powinnas byc uzdolniona plastycznie, miec wyobraznie przestrzen\na, ale tez znac sie na matematyce.Uczysz sie tez historii archgitektury, budownictwa, mechaniki budowli ( to troche taka fizyka), rysunku, malarstwa ,projektowania itd.

Na pierwszy rzut oka to takie połączenie nauk humanistycznych i ścisłych :). No fajnie by bło nawiązać taki kontakt... Jestem na profilu matematyczno-informatycznym z zajęciami z fizyki na poziomie podstawowym z elementami kursu rozszerzonego, pozwalającego na rozpoczęcie studiów na kierunkach przyrodniczych i technicznych, wiec to jest ok. Najgorzej bym się obawiała tych zdolności plastycznych. Czy to stoi naprawdę na wysokim poziomie? Generalnie średnio mi to wychodzi, jeżeli bym się zdecydowała na architekturę, to bym się wkręciła na jakieś korepetycje, zajęcia itp. Tylko nie wiem czy to ma sens... Ech, temat rzeka :). Dzięki za zainteresowanie :).

Gość idz na kursy przygotowawcza
z rysunku , uczelnie organizuja. Tam ci powiedz, czy sie nadajesz. W sumie egzamin z rysunku jest najwazniejszy.

A te kursy przygotowawcze są w weekendy czy raczej w rozsypce? Bo ja z małej mieściny jestem...

Gość sa rozne kursyw rozne dni
wiec trudno powiedzic. Skontaktuj sie z uczelnia. Ale najlepiej zanies przedtem komus swoje rysunki do oceny, bo moga cie wziac na kurs,zeby tylko kase zgarnac.