Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

foleta

Jak sformatować dysk?

Polecane posty

Kurczę,córka mi namieszała w kompie a ja kompletnie nie wiem jak mam to zrobić.Wiem napewno,że tylko to zadziała, bo już raz miałam taką sytuację ale brat mi pomógł. Czy mógłby ktoś mi przysłać na meila i w nim krok po kroku opisać co zrobić?Będe wdzięczna.Mój adres:foletak68@tlen.pl

a dlaczego od razu formatować? próbowałaś z przywracaniem systemu? co takiego namieszała?

Gość dyskusja
można o tym poczytać w internecie ale nie radzę tego robic samodzielnie jeśli nie wiesz kompletnie jak się do tego zabrac. Formatowanie jest dość skomplikowane i często kończy sie oddaniem komp. do serwisu.Najlepiej poproś kogoś kto się zna i może cię nauczyć.

nie ,nawet niewiedziałam ,że coś takiego jest.Znikł mi pasek na dole gdzie jest start i reszta małych ikonek,nie mam też tego górnego paska gdzie możesz wpisać nowy adres.Jest tylko kawałeczek ten ze strzalkami :wstecz i dalej.

e tam zaraz skomplikowane :P faktycznie lepiej jak by ktoś chociaż raz Ci pokazał co i jak (mi taką prezentacje kolega sprawił) ale jak chcesz \"iść na żywioł\" moge wytłuamczyć :D

windows 98 se Brat mi tego nie zrobił do końca.On tylko zaczął a ja dokończyłam.Wszystko grało przez 3 m-ce.Wiem tylko,że coś tam pousówał,odinstalował ale kompletnie nie wiem co.Mam zainstalowane skype,tlen i gg.

ja miałam 95 a teraz xp więc niestety nie wiem czy w 98 jest opcja przywracania systemu (ale chyba nie) nie możesz poprosić jakiegos znajomego który się zna żeby wpadł zobaczyć tego kompa? - jakoś nie bardzo żeby foramt robić przez takie rzeczy..

No właśnie,że nie mam kogo o to poprosić.Brat daleko mieszka i nie będzie prędko u rodzinki.

Gość ja agusia radze
wlaczyc menedzera zadan(task manager) i wywolac nowe zadanie(new tas) o nazwie explorer.exe :) i powinno byc okej cos ci proces zanilo

Żeby sformatować dysk w systemie plików FAT lub FAT32 , bo o taki chyba chodzi, należy użyć polecenia: Format X: gdzie X to litera dysku/partycji do sformatowania Najprościej jest użyć dyskietki startowej, na której powinien być plik format.com, odpowiedzialny właśnie za polecenie format. 1. uruchom komputer z dyskietki startowej 2. użyj polecenia \"format X:\" Formatowanie oznacza utratę wszystkich danych. Jeśli jakieś pytania, to odpowiem emailem.

wciśnij alt+ctrl+del potem plik -> nowe zadanie

Gość Facet_taki_jedens_Se
fioleta.. a skad jestes?

Gość Facet_taki_jedens_Se
foleta - a bo jak z Łodzi to moge do ciebie podskoczyc i tego formata zrobic. Jednej dizewczynie tutaj z kafeterii tak pomoglem i nie bylo problemu.

Gość Wielki Brat
Siostra a nie lepiej było do mnie zadzwonić?? Po opisanych obajwach widze że sprawa jest banalna :P Poprostu masz włączoną opcje ukrywania paska zadan dlatego go nie widac:P Ikony na ekranie pewnie też. Ty odrazu format chcesz robić. To tyle nara i czekam na telefon.

Gość Wielki Brat
Podpowiedz pierwsza: Skoro to czytasz znaczy że masz włączoną przeglądarekę internetową najedż wskażnikiem myszy do góry na napis "widok" kliknij na nim Lewym przyciskiem myszy (LPM) otworzy Ci się podmenu: Psaki narzędzi - Pasek adresu -zaznacz i to tyle jeżeli chodzi o pasek z możliwością wpisywania adresu. Podopwiedz druga: Zjadz myszką na sam dół ekranu powinien sie pokazac pasek z napisem Start "wyjechac z dołu ekranu" jeżeli tak to kliknij na nim Prawym przyciskiem Myszy (PPM) zaznacz właściwosci: Pokarze Ci się okienko z Menu opcja: "Włącz autoukrywanie paska zadań" ma być NIE ZAZNACZONA. To tyle. P.S Pozdrowienia od rodzinki Adamsów z Torunia

Wielki Bracie----Wielkie dzięki ale już sobie poradziłam----SAMA. I jestem z tego bardzo dumna.Masz rację,nietrzeba było formatować dysku.Niepytaj mnie jak to zrobiłam bo sama niewiem jakim cudem mi się to udało. Pozdrów rodzinkę odemnie.Pa.