Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to swedzi

czy ktos ma takie kropeczki które swedzą

Polecane posty

Gość jak to swedzi

od pewnego czasu na całym ciele (brzuszek, ręce, nogi, pośladki, plecy itp) wyskakują mi takie malutkie jakby krosteczki a raczej kropeczki, kiedy sie temu bardziej przyjzec mozna zauwazyc ze jedne są w kolorze skóry a inne są bardzij lub mniej białe i są one wielkości łepka od szpilki alno jeszcze mniejsze... najczesciej są w skupiskach po ok15- 20... strasznie swędzą:( kiedy zaczynam sie drapac najczesciej jakas sie rozdrapuje i pozniej mam strupy .. tak to okropnei wygląda a dalej swędzi:( smarowałam juz to spirytusem salicylowym i octem a takze różnymi maściami nic nei pomaga niewiem co robic neiwiem nawet co to jest :( Czy ktoś z was mógłby powiedziec od czego to sie mogło zrobić i jak się tego pozbyć??? podkreślam ze myję sie codziennie i nei jestem zaniedbana a wręcz przeciwnie :(

Gość jak to swedzi
pomózcie błagam :(:(:(:(:(:(:(:(:((((((((

Gość do autorki.
idź do dermatologa dzieweczko, to opryszczka. nie leczona może być groźna

Gość jak to swędzi
a co jest tego przyczyną????

Gość tytyryty
to moze byc swierzb. mimo ze myjesz sie codziennie nawt jezeli bedziesz sie myla co godz to i tak mozesz gdzies to zlapac. ale nie jest pewne ze to swierzb ... jezeli nie drapiesz to swedzi bardzo?? a jak zaczynasz drapac to pewnie nie mozesz przestac?? najlepiej kochaniutk ado lekarza:)) bo bez masci ci nie przejdzie:) narobisz tylko strupkow... wlasnie najczesciej swedzi miedzy palcami na stopach posladkach..:) wiec mykaj jutro do lekarza bo bedziesz sie mordowac:))

Gość jak to swędzi
dzieki za pomoc :* ale kurde skąd u mnei świerzb ... na nogach miedzy palcami mnei nei swęzi ale posladki to mam całe w strupach to tak okropnei wygloda i dalej swedzi:(:( męcze sie i to jzu jakis czas myslalam ze cos mnei pogryzlo i ze minie a tu juz ponad 2 tygodnie w nocy to spać nei moge bo drapie sie drapie az do krwi .. i robie jakies oklady a tu nic :(:( skąd ten swierzb mógł sie wziąśc ??

Gość jak to swędzi
up up

Gość tytyryty
nie jest powiedziane ze to swierzb... tak moze byc.. lepiej do lekarza mykaj po co sie mordowac... ale na to wychodzi jezeli masz tyle czasu to juz... swierzba trudno jest wyleczesc bez masci przepisywanych przel lekarza.... a skad to nie wiadomo ja tez kiedys mialem i nie wiem skad sie wzial:/ a nie jestem zadnym brydasem:)) pozdrawiam i zasuwaj do lekarza:PP

Gość jak to swędzi
ale czy to nie wstyd jeśli lekarz powie masz świerzba? ... sobie pomysli ze jakims brudasem jestem ... co jest wogle nei prawdą ja własnei raczej jestem pedantką :( z czego próbuje sie tez wyleczyc ale nei potrafie gdzie choc troche brudniej to ja juz w nerwice wpadam :PP

Gość a moze pchly
bo ja tez tak mam ostatnio na szyi i dekolcie a czesto bawie sie z kotkami a one maja pewnie pchly....... :-(

Gość a moze pchly
moze to smieszne ale serio odkad zaczelam miec z nimi kontakt ciagle mi cos wyskakuje i swedzi drapie sie jak glupia i mam tstrupki... no nie wiem 3maj sie papa

Gość tytyryty
dlaczego wstyd... sam wie dobrze ze mozna sie nabawic tego nawet sie myjac to dlaczemu wstyd... nie gwarantuje ze to swierz.... on ci zapewne nie powie co to tylko masc przepisze:)) a tego swierzba nawet czegos doknelas tylko i moglas go zlapac..... wiec sie nie obawiaj ze to wstyd.,..

Gość tytyryty
najlepiej jak by ci przepisal zel... najskuteczniejszy jest nie pamietam nazwy.......

Gość jak to swedzi
ale jak ja mam ten zel stosowac ... całe cialo smarowac czy tylko tam gdzie swędzi???

Gość jak to swedzi
a jesli to ni świerzb to co moze byc innego ???

Gość kurczze jeśli
to swierzb to zarazisz cala rodzinę i znajomych... pędz do lekarza żeby sie upewnići wyleczyc... swierzb wtedy gdy drapiesz to, a obok tych krostek robia sie różowe plamy i jesli przydrapaniu pojawia sie tego wiecej...

Gość jak to swedzi
noo to raczej swierzb :O o kurde nigdy bym sie nei spodziewala ze mnie to spotka a siostra juz tez sie zaczęłą drapac kurrr ... jutro lece :(:(:(:(:(

Gość jak to swędzi
zaraz do lekarza lece :(:(:(:(:( ojj znów poł nocki spać nei mogłam :(:(:(:(

Gość mam lepszy sposób
a może to po prostu potówki......może nie dajesz skórze oddychać.....:>

Gość jak to swędzi
nie napewno nei mam to wszedzie na pośladkach na nogach rekach plecach :(:( i to napewno nei są potówki .. byłam u lekarza ale nic nei mówił ze to świerzb wypisał jakieś leki ... jutro je wykupie i będę sosowała... a co jesli nei pomoze ??? a jak mozna poznac ze to jest świerzb???

Gość to od dwóch tygodni
się drapiesz a do lekarza jeszcze nie poszłaś?:o nie ważne co masz, ale nie roznoś już tego choróbska. sio do lekrza! pewnie okaże się, że to jakieś uczulenie, dostaniesz maść i po trzech dniach minie.

Gość to od dwóch tygodni
aaaaaa.... byłaś. no taka ze porywcza istota, że nie doczytałam do końca. smaruj się i zdrowia życzę.

Gość to od dwóch tygodni
a co Ci powiedział? że co Ci dolega?

Gość jak to swedzi
no wlasnie nic nie powiedzial :O tylko ze to je trudne do okreslenia :O no i wypisał tabletki i 2 maście ... dopiero dzis ide kupic bo w aptece u nas nie bylo ani jednego z lekartsw :O no i jade do centrum to kupe sobie ... mama nadzieje ze po 3 dniach minie ... a jeśli nie minie po 3 dniach to ile czasu powinnam czekac na poprawe....