Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaK

ZATWARDZENIE W CIążY! CO Z TYM ZROBIC?

Polecane posty

Gość jedz duuuzo kiwi

Gość Iza..
Mysle, ze musisz jesc duzo owocow, moze jablka.Powiedz jeszcze o tym lekarzowi, on Ci najlepiej doradzi.wiem, ze to męczące, tez czasem ,choc w sumie rzadko to przechodzę,az dziwne z moją dietą i takim ogromem slodyczy, ktore potrafie pochlonąc bez mrugnięcia okiem....Moze tak sobie mysle,pij regularnie jakies soczki owocowe, kubusia czy cos w ten desen.

Gość to norma
na początku ciąży. Kup w aptece czopki glicerynowe

Gość mamamama1
zacznij przyjmować magnez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pomaga i na skurcze łydek i na zmeczenie i na skaczace oko i reguluje wypróznienia.Magnez jest w ciaży w bardzo dużych ilosciach wypłukiwany z organizmu a jednak jest nam potrzebny .Spróbuj mi pomógł!!!!!!!!!!!!

Gość boskie ciało
czopki glicerynowe - całkowicie bezpieczne w ciąży. Próbowałam wczesniej sliwek, jogurtów itd ale nic nie pomagało po czopkach momentalnie do WC>

Gość biedronka123
w extremalnych sytuacjach mozna sobie pomóc lewatywą - rectanalem ( kiedyś enemą). Ale nie jest to wskazane we wczesnej ciąży. Syropy Dufhalac albo normalac albo lactulosa

Gość ja dsifj
polecam czopki glicerynowe, są bezpieczne dla malucha

Oj świetnie Cię rozumiem...ja miałam takei zatwardzenia, ze robiło mi się słabo, o włos nie mdlałam na toalecie...powaga....a tu nic..!!! Lekarak przepisała mi Duphalac - pomogło!!!!

duuuuzo wody duuuzo kasz woóle otrebów , płatków,sliwy i jabłka a jak to nie pomoze to proponuje listek senesu herbatka o bardzo przyjaznej nazwie a z kibla wyjsc nie mogłam przez noc cała ale nie wiem czy to w ciazy mozna:)

Zaparcia to częsta dolegliwość w ciąży i połogu. W tych okresach dochodzi bowiem do spowolnienia motoryki jelit. Istotna jest regulacja rytmu wypróżnień. Najważniejszym sposobem radzenia sobie z tą dolegliwością jest prawidłowa dieta. Proszę jeść więcej produktów, które zawierają duże ilości błonnika - warzywa i owoce, pełnoziarniste pieczywo. Jeśli dieta nie wystarczy, można zażywać łagodne doustne leki przeczyszczające, które nie wchłaniają się z przewodu pokarmowego, więc nie wpłyną na rozwijającą się ciążę. Zwykle częściej niż preparaty doustne zaleca się czopki. Większość preparatów dostępnych bez recepty jest bezpieczna do stosowania w ciąży to znalazłam na stronie ;mamo to ja;

Gość umierający anioł w cieniu
moja mama mówi, że najlepsze na to jest - jeść suszone śliwki, pić duuzo wody koniecznie niegazowanej i dodawać otręby do swoich potraw.