Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zameldowanie

pytanie o zameldowanie

Polecane posty

Gość zameldowanie

czy jak chce zameldowac tymczasowo mojego przyszłego narzeczonego do mieszkania własnosciowego którego jestem włascicielka musi byc przytym obecny ?:? Jakie musza byc dokumenty potrzebne

Gość jkhedfhAFsdf
z tego co wiem to on się może sam zameldować, twoja obecność jest na nic potrzebna

Gość zameldowanie
oki dzieki wielkie czy mozna to załatwic od reki ?:czy trzeba czekac

a nie wiem , czy mężczyźni nie musza miec jeszcze książeczki wojskowej do któregos tam roku zycia.

Nie może się sam zameldować. Jego obecność nie jest potrzebna, musisz pójśc do Urzędu Miasta z aktem notarialnym, dostaniesz świstek, wypiszesz jego dane i już. Chociaż nie jestem do końca pewna, czy jego podpis nie będzie potrzebny. Najłatwiej zadzwonić do UM.

Gość zameldowanie
a po co ksiazeczka na zameldowanie tymczasowe jak to te sama miejscowosc?

Gość meldu
jego obecnosc nie jest potrezbna, nas wlaściciel meldował sam bez problemów.

Gość meldu
potrzebny tylko pesel i dane

Gość zameldowanie
kurcze, i dwie sprzeczne odpowiedzi sa :( no juz sama niewiem.Aod reki daja czy sie czeka

Gość jkhedfhAFsdf
hmmm, wynajmowaliśmy w tamtym roku mieszkanie i w umowie kobita zastrzegła sobie, że naszym obowiązkiem jest pójść i zameldowac się w przeciągu dwóch tygodni, jej obecność nie była do niczego potrzebna... w sumie to sama jestem ciekawa jak to jest, może w tym przypadku jest inaczej bo nie ma umowy wynajmu ale z drugiej strony jest obowiązek zameldowania się na okres tymczasowy jeśli w jakimś tam miejscu przebywa się dłużej niż...no własnie, nie pamiętam ile no to skoro jest taki obowiązek to na logikę biorac głupie byłoby wymaganie by właściciel biegał z a każdym razem z aktem notarialnym zameldowac np siostrzenice która przyjechała na wakacje...

na bank dają od ręki :D Zadzwoń do UM, tam Ci wszystko bez sprzeczności powiedzą. Ja meldowałam tymczasowo 2 lata temu i nie pamiętam wszystkiego.

Gość a ja musiałam
mieć jeszcze pieczątke od zarządcy wspólnoty. Choc to było dawno temu, teraz może przepisy się zmieniły

Gość zameldowanie
ale jak jest w przypadku gdy ja wlasciciel chce jego zameldowac.musi byc czy tylko musze znac jego dane?

Gość zameldowanie
ale ja nie mam wspólnoty, bo to moje własnosciowe

Gość jkhedfhAFsdf
w twoim przypadku chyba o to chodzi... KARTA INFORMACYJNA Nazwa usługi : Zameldowanie na pobyt czasowy trwający ponad 2 miesiące. Podstawa prawna : Art.2,10,12 ustawy z dnia 10 kwietnia 1974r. o ewidencji ludności i dowodach osobistych /Dz. U. Nr 87, poz.960 z 2001r. z późn. zm./ Miejsce załatwienia sprawy : Urząd Miejski Sposób załatwienia sprawy : Wydanie potwierdzenie zameldowania na pobyt czasowy Wymagane dokumenty : - wypełniony i podpisany przez osobę meldującą się druk meldunkowy – Zgłoszenie pobytu czasowego trwającego ponad 2 miesiące, - dowód osobisty, do wglądu, - książeczka wojskowa osoby podlegającej obowiązkowi wojskowemu (mężczyzna do 50 roku życia), do wglądu, - potwierdzony przez właściciela (zarządcę) lokalu pobyt osoby zgłaszającej pobyt pod wskazanym adresem Opłaty : Nie pobiera się Czas załatwiania : Od ręki Inne informacje istotne dla interesantów : Zgłoszenia pobytu czasowego trwającego ponad 2 miesiące osoby podlegającej zameldowaniu może dokonać członek rodziny, opiekun (ustawowy lub faktyczny) inna osoba pełnoletnia. Dokonując zgłoszenia pobytu czasowego trwającego ponad 2 miesiące należy okazać do wglądu tytuł prawny do lokalu, w którym następuje zameldowanie. Tytułem prawny do lokalu jest : akt własności lokalu (wypis z ksiąg wieczystych lub akt notarialny), umowa najmu lokalu i umowa cywilno-prawna spisana między właścicielem lokalu a wynajmującym (dzierżawcą).