Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnn

tabletki antykoncepsyjne

Polecane posty

Gość annnnn

Mam problem..biore juz od jakiegos czasu regulon. Ostatnio niestety ukradziono mi plecak w ktorym mialam niedokonczone opakowanie.Do konca zostalo mi dokladnie 4 tabletki. Ostatnia tabletke wzielam we wtorek i ginekolog kazal mi rozpoczac nowe opakowanie we wtorek za tydzien( nawet wtedy jak bedzie krwawienie lub nie). No i wczoraj wzielam pierwsza tabletke z nowego opakowania. Dzis krecilo mi sie w glowie, mialam straszne bole glowy . Domyslam sie ze chodzi tu o zqachwiana gospodarke hormonalna.. Ale tez tak sie zastanawiam czy dobrze ten ginekolog mi doradzil..czy naprawde powinnam wziac tabletke od razu w tydzien po przestaniu brania? i czy po wzieciu juz tego opakowania bede zabezpieczona? Staram sie brac tabletki regularnie, w sensie ze biore zawsze o tej samej porze:) jak bylyscie w podobnej sytuacji i wiecie cos na ten temat to dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam;)

Gość malutka xxx
bo tak sie bierze tabletki------konczysz opakowanie, robisz 7 dni przerwy i w 8 dzien rozpoczynasz kolejne opakowanie. Jesli nie wziełas tych 4 tabletek które zgubilas a potem jakby nigdy nic rozpoczełas nowe opakowanie to na pewno nie jestes zabezpieczona--to raz, dwa-----stąd mozliwe twoje złe samopoczucie! mogłas po prosty te 4 tabletki dobrac sobie z nowego opakowania zeby nie robic takiej bezsensownej przerwy a potem dokupic nowe. tak poza tym to jestes zabezpioeczona juz po 1 tabletce antykoncepcyjnej. Ale teraz nie jestes skoro tak zrobiłas.

Gość annnnn
ale napisalam tez ze to wlasnie ginekolog mi doradzil zrobienie takiej przerwy i wziecie nowego opakowania! bo wiem jak sie bierze tabletki, opakowanie i siedem dni przerwy. i pytalam czy ktos byl w podobnej sytuacji i co jemu ginekolog doradzil..