Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melody Nelson

Jak oczyścić pozatykane pory na nosie, które wyglądają jak takie czarne kropy???

Polecane posty

Gość Melody Nelson

Proszę, pomóżcie, juz nie wiem co robic. Uzywam żelu niby oczyszczającego pory (tego z garniera) - ale to gówno prawda, że oczyszcza :o jakis czas temu robiłam sobie maseczke rozgrzewającą i to oczyściło mi na jakiś czas pory, jednak potem juz nigdy nie skutkowało.. nie wiem czemu wiec eraz nie wiem już co mam z tym zrobić, nawet czyszczenie peelingiem nie pomaga:O a wygląda to okropnie :( pomóżcie..

Gość Melody Nelson
nikt nie pomoże? :(

Gość ddddddddfddd
mozesz potrzymac twarz nad para potem wycisnac i uzywac kremu takiego co nie zatyka porow albo matujacego

Gość Melody Nelson
no tak, ale ja uzywam właśnie kremu matującego.. a wyciskanie nic nie pomaga :( :( :(

najlepiej zrobic to u kosmetyczki... ona pozbędzie się twoich czarnych kropek z nosa :) i zrobi to tak, ze nie będzie śladu.

Gość Melody Nelson
a ile kosztuje taka ptrzyjemność? nie wiem czy mnie stać :p

oczyszczania mechanicznego nie polecam. lepiej kup jakiś kosmetyk z kwasami - Effaclar K, Lysanel Active... te czarne kropki to wągry, inaczej zaskórniki. niestety, nie da się ich pozbyć raz na zawsze...

najlepiej robić swojej twarzyczce peeling co najmniej raz w tygodniu:) to oczyszcza skórę, a poza tym złuszcza stary naskórek i skóra dłużej pozostaje młoda.Dobrze jest potem nałożyc maseczkę oczyszczającą:) Tylko trzeba pamiętac o tym, że wszystkie zabiegi typu peeling czy nakładanie maseczki należy robić wieczorem po godz. 18, inaczej preparaty nie zadziałają.

Gość zastosuj Brevoxyl
po 3 dniach nie będziesz miała po tym śladu.

Gość a co to ten brevoxyl
ile to kosztuje?

Gość Melony....
ta od Homera Wells`a :-D ?

Gość Melony....
spróbu coś takiego: mielisz płatki owsiane, powstanie mączka, robisz z niej papkę i nakładasz na buziulkę(masujesz) taką papkę pozostawiasz na kilka minutek na twarzy,potem zmywasz letnią wodą-ładnie oczyszzca pory

Gość ossa_
Najlepszy wg mnie sposób to nie żaden super żel do mycia czy wyciskanie (jeszcze gorzej się robi) a zastosowanie glinki zielonej. Ja od 2 miesięcy stosuję tę firmy Argiletz i czarne kropki są prawie niewidoczne, poprostu szok. Owszem czytałam o tym w recenzjach różnych ale nie wierzyłam, a okazuje się to być prawdą :) Mało tego dzięki tej glince wszystkie krosty/syfki bardzo szybciutko się goją i odchodzą w niepamięć :) Szczerze polecam. Acha - jakby co do kupienia w aptece. Jedna tuba wystarcza na ok. 1,5 miesiąca (stosowania co drugi dzień, czasem rzadziej). Koszt ok. 20 zł.

Gość gość
polecam EcoClean Silver and Gold Cleaner