Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nefretete01

Odstawienie tabletek a plodnosc

Polecane posty

Gość Nefretete01

Hejka, Moze ktos mi pomoc zrozumiec o co chodzi. Odstawilam tabletki 11 sierpnia. Bralam krotko bo tylko pare miesiecy. Okres przyszedl 14.08 - jak bozia przykazala. Pod koniec sierpnia sie staralam o dzidzie, no ale nic nie wyszlo bo nastepny okres przyszedl 16/17 wrzesnia (32/33 dni). Przed tabletkami mialam co 29 dni okres. Teraz znowu sie staram o dzidzie, no bo mniej wiecej to sa okolice na dni plodne. Natomiast, napotykam opinie, ze po odstawieniu tabletek jest okres nieplodnosci i nie bardzo rozumiem o co chodzi. SKoro wystepuje okres, obserwujac sluz i majac bole owulacyjne (tak mi sie przynamniej wydaje) jak moze wystepowac okres nieplodnosci... Generalnie zawsze wydawalo mi sie, ze okres jest skutkiem mowic w skrocie - wczesniejsze owulacji. Czy jest cos o czym nie wiem jeszcze? Dziekuje z gory za odpowiedz.

Dobrze mówisz;-) Skoro masz płodny śluz i bóle owulacyjne to jesteś płodna. Udanych starań;-)

Gość Nefretete01
Dzieki za odpowiedz :-) Mam nadzieje ze teraz sie uda. Jak nie to zwale wine na jego plemniki ;-D

Gość Nefretete01
No i teraz mam problem.. bol jak przed okresem a do okresu teoretycznie jeszcze daleko, a na objawy ciazy to zdecydowanie za wczesnie.... Czy dlugo po tabletkach Was sie regulowaly cykle, nawet jak krotko byly brane?

Gość pyt
Ja słyszałam ze po odstawieniu tabletek baaardzo łatwo zajść w ciąze i nalezy uwazac szczególnie jesli nie chcemy dziecka. Poza tym słyszałam tez ze nalezy odczekac z poł roku po odstawieniu pigułek i brac kwas foliowy

Gość Nefretete01
No wlasnie kazdy mowi inaczej. Najgorsze ze te dwie opinie sa calkowicie rozbiezne! I badz tu mardy jak sami lekarze podaja rozne informacjie.... A komus sie udalo tuz po odstawieniu zajsc? Albo ktos z Was mial ciaze mnoga z powodu tabletek?

Gość znow jakaś
Nefretete, chodzi o to, że po tabsach masz jeszcze nie do końca naturalnie uregulowany cykl. Tuż po tabsach częściej niż zwykle zdarzają się ciąże mnogie, ale też ciąże pozamaciczne. Jak na razie "zawieś" starania, odczekaj kilka miesiecy zabezpieczając się gumką np. bierz kwas foliowy i będzie OK

Gość Macro
W sumie jak komu się poszczęści w tym życiu...