Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka9

Przepisy dla niejadka

Polecane posty

Hej dziewczyny moje bebe jest niejadkiem nic mu nie smakuje czy macie jakieś fakjne pomysły na danie deserek kompocik - co wasze dzieciaczki uwielbiają jeść? pomocy!

Gość na patelni
hmmm trzeba sie postarac zeby dania byly kolorowe i ciekawe...np skladniki kanapki ulozone w jakies wesole buzki itp ;)

Gość na patelni
taaa nie ma to jak faszerwoac dziecko jakimis specyfikami od najmlodszych lat :O

jeśli chodzi o wynalazki pobudzające apetyt to chyba mam już wszystkie! staram się jak mogę aby moje potrawy były kolorowe i z pomysłem

to się zaglodzi jak jest głodny to zje 50 ml kaszki i to wszystko i co ja mam z nim zrobić?

nie znam co prawda przepisow ale mam pare rewelacyjnych zdjec dan przesle Ci na maila jesli nie masz nic przeciwko, wiem ze tez bylam niejadkiem, ale jak bylo cos ladnego to szamalam w calosci:)

Gdy mój młodszy zaczyna mieć swoje \"dni niejadkowe\" to po prostu nie zmuszam go do jedzenia. Dzień lub dwa bez jedzenia nie zabije dziecko. Pilnuj tylko żeby mały pił. Zrób jakieś fajne, apetycznie wyglądające jedzenie i połóz gdzieś obok miejsca w którym się bawi, ale bez komentarzy i bez zachęcania do jedzenia. Jak będzie głodny to sam zje :) A zgłodnieje dość szybko. Najważniejsze to nie gadać o tym w kółko, bo to chyba zabija u dzieci apetyt ;) Po jakimś czasie przyzwyczaj dziecko do jedzenia tylko w porze posiłków, musi się nauczyć że jak nie zje przy stole to co mu sie poda to nie zje w ogóle. Brzmi trochę makabrycznie, ale u mnie poskutkowało :) Raz na jakiś czas synek ma napady niechęci do jedzenia, ale już się tak tym nie przejmuję. Na następny dzień nadrabia wszystko :D

Wielkie dzięki za rady i za zdjęcia od jutra wypróbuję pomysły pozdrawiam i mam nadzieję ze ktoś jeszcze mi coś podpowie:)

Gość marzenaplacka
Mój Karolek ma 9 miesięcy i tez okropnie marudzi przy jedzeniu. Macie na to jakieś sposoby?

Gość danutac
Sposoby są różne, ale najlepszy to po prostu znaleźć coś co mu zasmakuje. Wiem, niełatwe. Ja też się sporo namęczyłam z moją Zośką. Ostatnio próbowałyśmy takiego nowego słoiczka Gerbera – schab z warzywami. No i zasmakowało. Kwestia szczęścia, w końcu trafi się na to co dziecko lubi. Spróbujemy też innych nowości z tej samej serii, napiszę jak przeszły chrzest bojowy.

Gość sylwiam
Potwierdzam. Jestem mamą Krzysia (10 miesięcy) i ostatnio polubiliśmy te nowe gerbery. Schab naprawdę smakuje.

Mam do plecenia świetną książkę z przepisami dla dzieci, które średnio lubią jeść. Są pokazane sposoby podania dań aby zachęcić dziecko do jedzenia. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.