Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help help

potowki - moja zmora

Polecane posty

Gość help help

witam, moje dziecko od tygodnia ma krostki na calych plecach. Na poczatku sadzilam ze to moze reakcja alergiczna na nowy pokarm ktory wprowadzilam, ale gdyby tak bylo to dzieciak bylby caly wysypany. Wiec doszlam do wniosku ze to potowki. Mala byla caly czas kapana w oilatum badz linomagu. Odstawilam to bo stwierdzilam ze to tluste cholerstwo tylko pogarsza sprawe. Teraz kapie mala tylko w wodzie z mydelkiem bambino i niby jest lepiej ale nie dobrze. I tu moje pytanie: macie jakies sprawdzone sposoby na potowki??? Dodam ze mala jest lekko ubierana. W domu bodziak z dlugim rekawem i spodenki. A potowki pojawily sie po troche dluzszej podrozy samochodem. I nie moge sie ich pozbyc.

Kuba mial kilka razy- jest dzieckiem zimnochownym- tak smiali sie nasi znajomi;) od czego pocil sie kuba: od poduszki -spal bez od kolderki- spal pod kocem zero czapki na dworzy - chyba ze wialo, bylo bardzo zimno albo wielki eslonce na spacerach w wozku, lekkie skarpety albo bez(w cieple dni) w domu biega raczej bez skarpet- ale sprawdzam czy jest mu sieplo- na karku i ubieram go tak jak siebie- nie 1 warstwe wiecej-ja mam koszulke z krotkim i spodnie - to on tez:) czasami kladlam go na golasa zeby sobie pobrykal- oczywiscie temp powyzej 20 stopni w domu i bardzo duzo czasu na dworzu- w zeszlym roku po 5-6 godzin dziennie w lato a w zime kolo 2-3 godzinek, w tym roku musialam troszke zmniejszyc ilosc godzin w lato;) 3-4, czasem 2 a czasem 5:) nie ganialam go jak biegal na bosaka po kafelkach;) jak zaczal jesc danonki, jogurty - na poczatku wystawialam z lodowki zeby nabraly temp pokojowej a teraz on sam wyjmuje sobie z lodowki i odrazu je- i nie choruje;) odkad moze jesc lody- tez mu nie zabraniem- oczywiscie nie codziennie i nie co dwa dni ale nie mam jakis ograniczen to u mnie sie sprawdza

Gość help help
dzieki Karolia za info. Troszku mnie zmartwilas ze wysypka moze wystapic tak miejscowo. Do tej pory mala akceptowala wszystkie nowosci bez problemow, ale ostatnio zafundowalam jej jakis sloiczek z dodatkiem pomidorow i wlasnie nie wiem czy to ja nie uczulilo. A teraz glupiutkie pytanie: jak przygotowac ten krochmal??

nie znam dokładnie proporcji bo zawsze robie \"na oko\" Do gotującej sie wody wlewam rozbełtana z zimna wodą mąkę ziemniaczaną i czekam aż się zagotuje i zgęstnieje. Jak przestygnie to wlewam do wanny. Jak wychodzi gestsze to wlewam mniej tego krochmalu a jak żadsze to mnie wody albo dodaje jeszcze mąki do tego wrzątku.

Jest specjalny płyn, który dodajemy do kąpieli. Po dokładnym umyciu pleców po potówkach nie będzie śladu. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.