Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podwójna mama

kto miał rację?

Polecane posty

Gość podwójna mama

Wczoraj moje dziecko zostało zepchnięte z drabinki przez chłopca młodszego o 2 lata. Syn uderzył się w biodro, ma siniaka. Mama tego chłopca nie widziała problemu, ani gdy próbował go zrzucić, ani gdy już mu się to udało. Gdy zwróciłam jej uwagę po tym jak szarpał kolegę mojego syna była oburzona. Czy ja nie miałam racji?

Gość pewnie że miałaś
tylko jest jeszcze kwestia tego jak zwróciłas ta uwagę

Gość podwójna mama
Powiedziałam, że ma zwrócić uwagę dziecku, żeby nie popychało i nie szarpało. Babcia kolegi syna również była oburzona reakcją mamy.

Gość racja racja
Rację miałaś ty. Nawet jeżeli tamtej matce czy dziecku zwróciłaś uwagę w nieprzyjemny sposób. Jej obowiązkiem było pilnowanie swojego dziecka (zwlaszcza jeżeli jest agresywne) i zwrócenie mu uwagi zanim do tego doszło.

Gość podwójna mama
Mama tego dzieciaka mówiła coś jeszcze, że on się tylko chce bawić i, że przecież nic się nie stało, bo co innego gdyby go kopnął w głowę, ale biodro?

Boże jak słyszę takie opowiadania to mi się odrazu nóż w kieszeni otwiera.Gdzie ona miała oczy,niegdy nie zrozumiem takich matek,jak nie można zwracać uwagi na coś takiego,czego ona w ten sposób chce nauczyć swoje dziecko?Moja odpowiedź brzmi:To ty miałaś rację.

Gość wrrrrrrrrrrr....
...chyba sama bym w tym momencie kopnęła tę mamusię w biodro i z uśmiechem stwierdziła, że ja się chcę tylko bawić!!! Miałaś rację!

Gość racja racja
A następnym razem powie "Co innego, gdyby wybił mu oko, ale kopnął w głowę?"

Gość podwójna mama
Jej argumentem miał być dodatkwo wiek, uczepiła się, że jej dziecko jest młodsze i jak ono może starszemu zrobić krzywdę? Niestety zrobiło :(

Gość podwójna mama
Pierwszy raz spotkałam się z taką reakcją.

Gość podwójna mama
Idę do mojego młodszego skarba, bo właśnie się obudził. Dziękuję za słowa pocieszenia. Miałam niesmak po tym zdarzeniu, teraz jest mi jakoś lepiej. :)