Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusi 555

kręgosłup do wyiany

Polecane posty

Gość lusi 555

witam wszystich poradzcie co mam zrobić od pewnego czasu boli mnie kręgosłup,ból nasila się gdy n.p dłużej siedzę wtedy promieniuje mi na nogę lub jak stoję w jednym miejscu ,bywają takie dni że muszę brać tabletki przeciw bólowe,najgorzej jestjednak jak jadęsamochodem wtedy kręgosłup mi odpada.poradzcie coś kochani

Gość idź do lekarza
na odlegość trudno coś doradzić:-(lekarz Cię zbada i zaleci odpoweidie leczenie,ćwiczenia na kręgoslup.

Gość lusi 555
dziękuję za radę masz rację z tymi ćwiczeniami od niedawna chodzę na areobik czuję lekką poprawę a co sądzisz o kręgarzu może on mi pomoże przyznam szczerze że strasznie boje się tego nastawiania może ktoś majakieś doświadczenie pod tym względe proszę odp.

Gość ja wierze w cwiczenia
i rozsadny tryc zycia, nie obciazajacy kregosłupa ( komputer precz). na Na tabletkach dlugo nie ujedziesz. Mowie z doswiadczenia.

Gość lusi 555
dlaczego komputer precz chyba zaczynam się uzależniać dobrze jest z kimś pogadać i posłuchać dobrych rad,nawet wtedy gdy boli kręgosłup.

A jak z Twoim stylem życia? Jak było do tej pory? prowadziłaś aktywny, czy raczej siedzący tryb życia? Bo jeśli siedzacy to prawdopodobnie masz słabe mięśnie kręgosłupa, poszukaj w książkach lub na necie ćwiczeń na kregosłup, tylko go nie nadwyrężaj za bardzo bo wtedy zrobisz sobie jeszcze większą krzywdę. Zwróć uwage czy się garbisz. Na ból kregosłupa moga wpływac zbyt wysokie obsacy też.

Gość komputer precz
bo sie przy nim dlugo siedzi (odcinek ledzwiowy cierpi) , kregoslup jest tez obciazony przez napiete przedramiona ( odcinek szyjny) Musisz robic bardzoczesto przerwy

Gość lusi 555
dzięki za rady mój styl życia był aktywny ponieważ przez 8lat pracowałam jako ekspediętka teraz jetem w domu i wychowuje dzieci mój każdy dzień jest do siebie podobny .troszkę wieje nudą śniadanka,obiadki,spacerki.i.t.p

zapraszam do diagnozy stanu Pani kręgosłupa. Bóle mogą być spowodowane ciągłą pracą w pozycji siedzącej, niewłaściwej postawie, przeciążeniom, lub w wyniku wypadku. Wiele osób żyje nieświadomie z niedowładnościami kręgosłupa, które objawiają się właśnie chwilowymi bólami - lecz nic z tym nie robią - a to może być powodem przykrych chorób w przyszłości. prosze się zapoznać z tym arykułem http://www.spa-info.pl/centrum-medyczne-hotelu-verde-montana-jedyne-w-polsce-centrum-terapii-kregoslupa/