Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenamadlena

ROSYJSKI w rok??? czy dam radę???

Polecane posty

Gość lenamadlena

czy można nauczyć sie w rok rosyjskiego,kompletnie od podstawaw??na dzień dzisiejszy nie znam ani alfabetu,ani żadnego słowa (no poza jednym :-) a za rok chciałabym znać go w stopniu komunikatywnym bardzo dobrym. Czy to możliwe?? czy jest to łatwy język??

Gość lenamadlena
no proszę... przeciez musi ktoś znać ten język... czy jest łatwy?? czy wystarczy rok?

Gość wiesz co ci powiemmmm
myśle że tak. Mam znajomą która uczy sie hmmm.. około 5 miesięcy a już czyta książki po rosyjsku. Podobno wystarczy opanować alfabet w takim stopniu żeby przed każdą literką sie nie zastanawiać jak wygląda ona w cyrylicy a potem to juz z górki :-) więc powodzenia!

ja sie ucze ruskiego od roku i nie umiem jeszcze w stopniu komunikatywnym bardzo dobrym. Wiadomo- podstawy owszem, ale uważam, że mało jeszcze umiem:)

Gość rosyjski jest podobny
do polskiego, wiec komunkatywnie to go znasz od urodzrnia. Musisz opanowac alfabet,zeby pisac i czytac. Do slychania pusc sobie rosyjska tv np.

Gość ku..wski pech
ja sie uczyłam 8 lat, i powiem Ci tak, fakt że podstawa jest alfabet ale zeby biegle mówic po rosyjsku w rok nie dasz rady mówic i jeszcze w miare gramatycznie. Slówka tez nie sa az tak podobne niektóre podobnie brzmią a maja inne znaczenie. Ale jak masz silną motywacje i dużo czasu na nauke i opanowanie to byc moze bedziesz juz w miare płynnie sie mogła porozumiewac