Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotka6

za dużo żelaza we krwi - proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość dorotka6

Witam, bardzo proszę o odp.. Odebrałam dziś wyniki badania krwi i co się okazało? Erytrocyty = 4.13 - min. podobno powinno być 4.20. Hemoglobina = 12,7 (podobno niewiele ponad normę) ale to za dużo strasznie dużó cholesterolu, bo aż 253,93, a max jest podobno 200. ( a unikam tłustego jedzenia). i bardzo dużo zelaza, bo aż 203,3, na max 165. Mogę prosić o jakieś wskazówki i wyjaśnienia? Skąd się bierze tak dużo zelaza w moim organizmie? ( w zesżłum roku miałam chyba niedobór, dokłądnie nie pamiętam) Byłam z wynikami u mojego lekarza rodzinnego, kobieta kazała mi sobie kupić FOLIK, a poza tym nie robic nic. Pozdrawiam i proszę o odp. Dorota P.S. Mam 32 lata.

Gość kochanie hemoglobiny to
mogłabyś śmiało mieć więcej:) na pewno to nie jest ponad normę, ciesz się

Gość ewqa2
Ja tez mam nadmiar zelaza we krwi, mi lekarz nic na to nie poradzil.

Lepiej powiedzcie co zrobić, żeby było go więcej... Od kilku lat walczę o podwyższenie żelaza :(

Do agatuś:-) poproś lekarza aby przepisał Ci hemofer :-) ja tez miałam niedobór i po kilku miesiacach brania jest ok a nie biorę już od kilku miesięcy:-)

Brałam już sorbifer, ostatnio ferrum lek (okropne problemy żołądkowe miałam po tym :) ) Hemoferu jeszcze na warsztacie nie miałam.

Gość DO agatuś
jeśli nie bedziesz dbać o siebie to żadne lekarstwa Ci nie pomogą, bo jeśli już to tylko czasowo tez jestem anemiczką i wiem, że jeśli tylko przestaję dbać o siebie zaraz problem z niedoborem żelaza się pojawia mało tego u mnie problem jest taki, że żelazo nie wiąże się co dodatkowo utrudniało wchłanianie żelaza z pokarmów trzeba przede wszystkim dobrze sie odżywiać, a nie faszerować lekarstwami przeprowadź kuracje, a po niej już musisz pilnować się cały czas :)

Gość tematem dyskusji ma byc
nadmiar zelaza a nie nedobor.

Gość hejo dziewczyny
ja też mam za dużo żelaza we krwi a hemoglobiny jeszcze mniej niż załozycielka topiku. Moje wyniki to: Hematokryt 37 hemoglobina 12,5 krw. czerwone 4 110 000 krw. białe 4 600 MCHC 34 MCH 30 MCV 91 Granulocyty: podzielone 50 kwasochłonne 2 Limfocyty 4 Monocyty 6 Trombocyty 269 000 OB po 1 godz. 10 OB po 2 godz. 26 Potas 4,1 Fe 179 Glukoza surowuca krwi 69,2 I co o nich sądzicie??

Gość lalaomada
moze ktoś oczytany poda jakiś spis produktów nie zawierających żelazo, itp, bo z tego co widze i czytam wszedzie pełno żelaza, a przez najbliszy okres nie pwoeinnam jesc go wogule. pije herbate i mleko bo podobno zaburzaja wchlanianie zelaza. co jeszcze? jaie produkty?