Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swatowa

Mieszkanie dla młodych

Polecane posty

Gość Swatowa

sprzedaliśmy dom i mój syn z synową bedą mieli za część tych pieniędzy od nas (100 tys.) swoje mieszkanie. Rodzice synowej dali jakieś 45 tys. ale w tym roku zmienili samochód, co mnie bardzo zdziwiło że akurat w tym czasie jak trzeba młodym mieszkanie. Obecnie trzeba mieszkanie wykończyć i już syn chce od nas pożyczyć pieniądze. Bardzo mnie to zdenerwowało, bo tyle co obiecaliśmy , to dostali. Mnie się wydaje że tamta strona powinna dołożyć, dlatego w związku z tym mam pytanie jak to rozegrać. Czy powinniśmy z mężem - nie wiem zadzwonić do rodziców synowej, bo mnie się wydaje że chcą nas wykorzystać ile się da, bo wiedzą że jeszcze mamy pieniadze ze sprzedaży domu.

Gość powtarzasz sie
bylo to juz wczoraj

Gość słuchaj kobieto
jesli masz kase to nie zaluj, to przeciez twoje dzieci. Ciesz sie ze wogole druga strona cos dala. O!

Gość ola obga
nikt cie zmuszal do dawania kasy

Gość Swatowa
własnie mam 2 dni wolne i chcę spawdzić czy odezwą się te same osoby. Tak wczoraj pisaliscie, że odbiegali co niektorzy od tematu.

Gość dokładnie
Moi rodzice pomogli,teściowie nic,a drugiemu synkowi dołożyli połowę do mieszkania.Pieniadze mają i owszem,ale na kupce. Gratulacje dla porządnej tesciowej,żadko takie się spotyka:)

Gość ale to juz bylo
no ale ci odpowiedzieli to czego chcesz sie jeszcze doweidziec????

Gość dokładnie
rzadko-przepraszam:(

Gość ja też rzadko przepraszam
:-D:-P

Gość dokładnie
Kobieta czuje sie wykorzystywana,moi rodzice podobnie,nie dziwię jej się.

Gość anulka______
sluchak, jesli Ty uwazasz, ze przede wszystkim powinni mlodzi dostac \to Ty tak uwazasz, moze tamta strona tez tak mysli, ale o innej kwocie.Przeciez nie wszyscy musza myslec tak jak Ty.Chcesz daj, nie chcesz nie daj, ale mysl zawsze tylko i wylacznie o swoich dzieciach i ich szczesciu, a nie o tym co kto im inny dal.

Gość Swatowa
dokładnie tak jest w życiu, że nie traktuje się wszystkich jednakowo, nawet rodzice mają swoich pupilków, a ja mam nadzieję że jeszcze trzeciemu dziecku też dam jednakowo.

Gość anulka______
wybaczcie ,ale gdyby chodzilo o moja corke, to mialambym w nosie czy jej tesciowa cos jej dala, jesli ja daje, to JA daje i kropka.Ja sie staram by mieli dobrze w zyciu, a co inni robia pozostawiam ich sumieniom.

Gość Swatowa
wiecie, ja już nie chcę żeby dokładali, a nie myślę o tych ludziach dobrze.

Czytałam wczoraj Twój topik. Większość ludzi zgadzała sie co do tego, że jesteś zapatrzoną w syna matką, która nie potrafi odciąć mu pępowiny. I swoją miarka usiłujesz mierzyć teściów syna, którzy najwidoczniej myślą inaczej niż Ty. Dziwi mnie bardzo, że nie zdajesz sobie sprawy z tego, że ścieląc zycie syna różami , nie dajesz mu szans na dojrzałe \"stanięcie na własnych nogach\". Teściowie syna mają prawo nie dokładać więcej do mieszkania bo i tak dołożyli dużo. Mają prawo kupić samochód, łodkę, wyjechać na urlop czy przebalować pieniądze jakie posiadają. Bo to są ich pieniądze. Niech Twój syn i synowa zakasa rękawy i wezmą się do pracy !!!! Wiele rzecy można w mieszkaniu zrobić samemu, wiele rzeczy można kupić na kredyt i potem to spłacać. Poza tyn, nie muszą mieć wszystkiego od razu. Daj im skosztować samodzielnośći, brania odpowiedzialności za swoje decyzje ( finansowe też) oraz radości jaką daje świadomość, że doszli do czegoś sami.

Gość dokładnie
Rozumiem Cię doskonale i Twoje rozgoryczenie,ale takich ludzi juz nie zmienisz. U mnie była jeszcze jedna sytuacja,gdy syn potrzebował pieniedzy na operacje we Francji/wada anatomiczna do całkowitego usuniecia/,wszyscy zbierali pieniadze/w rodzinie/,a teściowie kupili nowy samochód z salonu:( i powiedzieli,ze nie mają .

Gość Swatowa
słuchaj ruda, ja im tylko chcę zapewnić godne mieszkanie, żeby się nie tułali i wydawali pieniędzy na spłaty kredytu i nabijali kasę przepaśnym bankom. Dalej bedą sobie radzić sami bez mojej pomocy. Czy to takie złe?

Gość anulka______
ruda bravo! wielu mlodych do takie male sierotki, ktore wszystko dostaja od rodzicow, owszem fajnie jak nie trzeba swojej kasy wydawac, ale ja bym sie czula glupio chocby z tego powodu, ze bylabym postrzegana jakos ktos kto wykorzystuje rodzicow i jako sierota zyciowa ktora nie potrafi sobie sama dac rade w zyciu, poza tym jaka to jest radosc z czegos do czego nie doszlo sie samemu jakims tam trudem.Pomoc od rodzicow jest cenna, ale tymbardziej, mlodzi powinni doecniac to co dostana, ale niech tego nie wykorzystujac, Swoja drga jestej ciekawa jaki jest poglad tTwojego syna na to, bo moze byc tak, ze on tej sparwy nie widzi tak jak TY, WIEC Niepotzrebnie sie zamartwiac , Przerstan byctaka p0oliczalna.kazdy daje ile chce i ile moze,Nikt Cie nie zmusza do dania takiej sumy.Szkoda, ze zagladasz innym w sakiewke zamiast cieszyc z\sie z tego, ze inni tez pomagaja Twojemu synowi.

Gość Swatowa
I jeszcze jedno. Dzisiaj na forum są bardziej normalni ludzie jak wczoraj.

Gość gupia
sa ci sami co wczoraj tylko dzis piatek, milsi sa .

Gość Swatowa
Ruda, napewno nic nie dostałaś od nikogo i innym żałujesz. Już Was wyczułam, Ci co tak piszą są po prostu zazdrośni i zawistni.

Gość anulka______
swatowa nie przesadzaj, w sumie to nie lubie oceniach innych ,ale wydajesz mi sie troszke infantylna, chocby z podejsciem do kasy i tym osadem nad Ruda, daj spokoj, nikt tu Ci niczego nie zazdrosci a zwyczqjnie pokazuje swoj poglada na Twoja sparwe, jak zreszta o to prosilas

I zapewniłaś im to godne mieszkanie. Po części z teściami syna. Już się nie muszą tułać. I teraz czas na ich ( syna i synowej) dojrzałość. I to, że Ty masz jeszcze pieniądze po sprzedaży domu wcale nie oznacza, że masz im je dać bo trzeba wykończyć to mieszkanie. Niech sami zadbają o środki na wykończenie mieszkania. A jak pomieszkają trochę w takim, gdzie nie ma glazury w łazience, mebli kuchennych na zamówienie i kanap to BARDZO będą cenić każdą nabytą przez siebie rzecz. Naprawdę nie potrafisz tego zrozumieć ? I dlaczego źle myśłisz o teściach suyna - bo potrafią powiedzieć - NIE, więcej nie damy ?

Gość gupia
poza tym...czytalam wczoraj ze sye ma 42 lata :P wiec jaki on mlody ??

Gość Swatowa
A co Wy na to co napisała "dokładnie" o swoim synu, też teściowie według Was byli w porządku?

Gość anulka______
a o co teraz chodzi? bo nie kumam

Gość Swatowa
gupia to ty jesteś, było czytać dalej.

Gość anulka______
aha, no niestety to juz skrajny przypadek, Przykre torszke, ale jak juz mwoilam, nie mozna nikomu zagladac w kieszen.Trudno,ze tak lyudzie postepuja, bo mogli ten samochd kupic kiedy indziej. Jednak tutaj omawiamy Twoj przypoadek a to zupenie inna sparwa.

Gość gupia
nie bylabym taka pewna kto tu gupi jest :o praktycznie kazda osoba pisze ci to samo, a ty z uporem maniaka swoje.

swatowa - masz rację. Niewiele rzeczy dostałam za darmo. To co dostałam i co procentuje to : dobre wychowanie, umiejętność radzenia sobie z przeciwnościami losu, umiejętność podnoszenia się po upadkach, umiejętność widzenia dobrych stron życia i klika jeszcze innych rzeczy, za które ZAWSZE będę wdzięczna swoim rodzicom. Dziś jestem samodzielna, dobrze zarabiam lecz umiem także dzielić się z innymi. Lecz nie mam zamiaru napychać kieszeni mojego dziecka bo ... jestem zdrową egoistką.