Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlaaaaaa mamaaaaaaa

zastanawiam sie czy powiedziec o tym lekarzowi, co wy o tym sadzicie?

Polecane posty

witam , mozliwe ze bede miala cesarke bo mialam wczesniej mocno potluczoną miednice w wypadku i staw krzyzowo biodrowy , no ale moj lekarz powiedzial ze na dzien dzisiejszy to nie jest jeszcze wskazanie do ciecia, ze przed porodem wyslemy mnie do ortopedy itp., no ale ja bym chciala miec cc, , bo ja nawet nie moge zadlugo lezec albo siedziec bo mnie okropnie boli co dopiero rodzic!! nie wiem czy mowic o tym lekarzowi ze JA CHE CC nie wiem jaka bedzie jego reakcja , czy moze byc na tyle dobry ze zgodzi sie na to czy wrecz odwrotnie????a tak wogole to co zalezy lekarzowi wypisac takie skierowanie na cc bo nawet nie wiem??????? mniej kasy dostanie czy jak

Gość retyyyyyyyyy
powiedz ze chcesz i juz

Gość a może dzięki naturalnemu
porodowi bóle znikną.Często tak bywa że ciąża lub poród działają cuda

powiedz po prostu jakie są Twoje obawy, lekarz też człowiek, poza tym skonsultuj to też może z jakimś innym ginekologiem, pozd

wogole boje sie porodu naturalnego moja siostra umarla bo za dlugo trwala akcja porodowa ja mialam niedotlenienie mozgu naszczescie nie za duze (bo mojej kolezanki siostra nie miala tego szczescia i jest niepolnosprawna , ) przez co mialam ostro zoltaczke i lezalam dlugo w szpitalu no i mialam 3 transfuzje krwi calkowite , no i w dodatku wiem ze jestem tam ciasna , boli mnie czesto jak sie kocham z narzeczonym nie w kazdej pozycji jest mi dobrze a no i mialam na dodatek wypalana nadzerke a ponoc przez to tez sa problemy z urodzeniem dziecka a ja nie chce zeby mojeemu malenstwu cos sie stalo!! no i zastanawia mnie czy z tych powodow lekarz napisze mi skierowanie "na zyczenie za darmo" dodam ze chodze do niego prywatnie wiec ma kaske ode mnie wiec moze przez to bede mogla na niego liczyc sama juz nie wiem

Gość no kurna sorry
Kobieto, skoro ty nie mzoesz normalnie lezeć, to nad czym ty myslisz? Miednica boli przepotwornie , wiem coś o tym. A człwoeik, który pisze, ze ciązy czyni cuda, rzeczywiscie - czyni , moze całkiem zrypać odcinek lędzwiowy kregosłupa, az do inwalidztwa;/

wogole lekarze mowili mi ze sama ciaza moze byc dla mnie przykra to wszystko sie bedzie rozrastac i wogole , no ale lekarz powiedzial ze na dzien dzisiejszy nie wskazan do ciecia:/

Gość no kurna sorry
Ale lekarz nei jest toba - skoro boli cię lezenie to jak ty chcesz przeć?

Gość przyszlaaaa mamaaaaa
no ja o tym wiem i ja sobie porodu naturalnego niewyobrazam , ty jak powiem ze chce cc to da mi skierowanie????dlaczego lekarze tak niechetnie daja skierowanie na cc co oni traca??

cholera nie jestem w ogole w teamcie; ale wydaje mi sie ze powinnas miec ta cesarke jak najbardziej. uwaza ze powinnas isc do innego lekarza tez. id tez do ortopedy moze on ci wypisze wskazanie a cesrake to z tym juz gin nie bedzie mogl dyskutowac. dzialaj dzialaj. o nic na razi enie pros tylko sprobuj to normlanie z lekarzami zalatwic; bo na pewno ci to wskazanie wypisza. idz do ortopedy

Gość przyszlaaaaaa mamaaaaaa

Gość mamkaaaaaaaaaaa
wiesz co jak nie możesz długo leżeć to nie polecam cesarki ja np. po cesarce leżałam 2 dni,wogule nie mogłam się ruszyć więc się zastanów

wiesz takie lezenie to jeszcze ujdzie po wypadku lezalam ponad 2 tygodnie wogole sie nie ruszajac i przezylam , ale rodzac bede miala nogi uniesione przez co bedzie wiekszy nacisk na miednice a stol jest twardy no i dodatkowo wysilek......

Gość mama oli
wiesz co,ja mam zmiany zwyrodnieniowe stawu krzyżowo - biodrowego miałam dwukrotnie blokadę mam spłycenie stropu panewki lewej a po zatym jestem po operacji kręgosłupa odcinka lędzwiowego L2 i ortopeda powiedział mi ze nie ma przeciwskaań do porodu siłami natury,więc poszłam do mojego neurochirurga który mnie operował i ten też powiedział że nie ma przeciwskazań do porodu sn .Urodziłam ,akcja porodowa szybka 6 godzin i po wszystkim ,(to był drugi mój poród) jak na razie jest ok , chociaż biodra i kręgosłup bolą cały czas bo z tego sie nie da wyleczyć raz na jakiś czas rehabilitacja i do pracy .Tak na prawdę to nie wiem który poród jest lepszy ?????

no to faktycznie mialas o wiele gorsza sytuacje ode mnie , ale tam wyzej napisalam tez dlaczego bym wolala miec tez cc, tylko nie wiem czy o tym mowic lekarzowi i czy to cos zmieni....

Gość mama oli
jak trafisz na człowieka który zrozumie twoje obawy to moze ci wypisze zalecenia do cc.Ze mna na oddziale lezała dziewczyna która miała wskazania do cc (miała 3 krotne porazenia nerwów) a ordynator sprawdzał u swoich specjalistów czy to naprawde jest wskazaniem !!!!Nie wiem dlaczego tak bardzo nie chcą robić cesarek.Ale spróbuj ,może ci się uda chyba bym sie tez bała nie tyle samego porodu co tych komplikacji u twoich bliskich.brrr to jest straszne