Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosia4

Leczyc bielactwo?

Polecane posty

Gość malgosia4

Czy slyszeliscie o metodach leczenia bielcatwa? Pojawilo sie u mnie na dloniach, kolanach, stopach, twarzy i pod pachami kiedy mialam 20 lat. Minelo 20 lat i jeszcze nie znalazlam nikogo, kto by mi pomogl. Nie wiem czy bielactwo da sie zwalczyc. Lekarze, ktorych spotkalam, prawie nic o nim nie wiedza.

Gość chora
Bielactwo nabyte jakie Ciebie dotknęło jest wyleczalne ale nie do końca. Można podobno pobierać pigment wraz z jakimis tabletkami. Ja również mam bielactwo ale wrodzone więc na nie nie ma lekarstwa ale kiedys pewna kobieta oferowała mi jakąś lampę , która miała niby pomóc. Szczerze to nie wierzę w zadne leki ale warto pytać lekarzy dermatologów.

Gość Pasożyty mogą być przyczyną
a co za tym idzie toksemia organizmu; np. Filarie (Wuchereria) mogą powodować porażenie skóry i tkanki łącznej, wysypkę, swędzenie, wrzody, blizny, depigmentację skóry (bielactwo). http://www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,0,249,39454 "Jestem lekarzem pediatrą od 30 lat zajmuję się dziećmi chorymi na astmę. Poczyniłam pewne spostrzeżenia w alergii układu oddechowego, które mogą być wykorzystane przy leczeniu chorób układu kostnego. Ośmielam się twierdzić, że poza bakteriami, wirusami, grzybami alergenem uczulającym organizm ludzki są produkty przemiany materii pasożytów. Przedstawię obecnie wyniki leczenia w Poradni. W stanie astmatycznym po podaniu antybiotyku i ustąpieniu duszności podaje środki przeciw pasożytom nie tylko chorym dzieciom, ale i całemu otoczeniu dziecka. Takie odrobaczanie daje trwałe ustąpienie duszności zarówno u dzieci jak i u ich rodziców. Ponieważ leki podaję całej rodzinie, zauważyłam zaskakujące zjawiska. W najbliższym otoczeniu dzieci uzyskują wyleczenie wielu chorób. 1) ustępuje nie tylko astma, ale wszelkie nawrotowe infekcje dróg oddechowych, mijają ostre nawrotowe zapalenia krtani i tchawicy, mijają nawrotowe anginy ropne; 2) mijają choroby psychiczne, mijają drgawki, nadciśnienie, ruchy mimowolne, bóle głowy, wymioty związane z chorobą lokomocyjną, u dwojga dzieci ustąpiły spacery somnambuliczne, mija moczenie nocne: opisałam 94 przypadki, a wśród nich u jednego 17-letniego astmatyka, moczącego się od urodzenia ustąpiły obie te dolegliwości; 3) mija niedotlenienie serca - zmiany alergiczne zachodzące w ścianie naczyń daje ich przepuszczalność, w związku z czym płyn surowiczy wychodzi z łożyska naczyniowego do przestrzeni międzykomórkowych i odsuwa komórkę serca od naczynia odżywiającego; 4) mijają choroby nerek. Już Pirquet pisał, że zmiany w nerkach to nie tylko sprawa infekcji, ale przede wszystkim zachodzą tu zmiany alergiczne; 5) ustępują choroby skóry od banalnych pokrzywek do najcięższych postaci o charakterze atopowym. mija łuszczyca, MIJAJĄ PLAMY BIELACZE;"