Olulinka 0 Napisano Październik 6, 2006 w zeszlym tygodniu robilam kontrolna cytologie i usg dopochwowe. Jak interpretowac wynik z cytologii? Chodzi mi o grupy od I do V i czy w wyniku z cytologii mogloby wyjsc ewentualne zakazenie wirusem brodawczaka ludzkiego tzw HPV? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna M. 0 Napisano Październik 6, 2006 a jaka masz grupe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olulinka 0 Napisano Październik 6, 2006 jeszcze nie mam wynikow ale zaczelam sie juz martwic. Mama mojego meza ma II grupe i musieli jej robic wycinek zeby sprawdzic czy to przypadkiem nie jest cos rakowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olulinka 0 Napisano Październik 6, 2006 tzn III grupe, nie II Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna M. 0 Napisano Październik 6, 2006 grupa I - czysciutko, wszystko oki grupa II- moze byc jakies male zapalonko, na ogol nic czym trzeba sie martwic grupa III- powazniejsze zapalenie, bakterie czy cos podobnego, a wtedy sam lekarz wie ze nalezy cie dokladnie zbadac!! DALSZE GRUPY ojojoj, ale lekarzem nie jestem. powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olulinka 0 Napisano Październik 6, 2006 Justynko, dziekuje Ci bardzo :) a wiesz cos na temat HPV, czy mozna to wyczytac z wyniku cytologii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna M. 0 Napisano Październik 6, 2006 prosze wydaje mi sie ze wszelkie stany bakteryjne na cytologii wyjda, ale niestety lekarzem nie jestem, takze proponuje pogrzebac w necie i przy odbiorze wynikow poprostu zapytac. zycze zdrowia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
albi 0 Napisano Październik 6, 2006 Podejrzenie HPV może wyjść w cytologii, ale to dopiero podejrzneie, poza tym tylko niektóre szczepy są rakotwórcze, a zakażenia tymi mniej groźnymi są powszechne. Trzeba wtedy wykonać dodatkowy test (well, 250 zł). Mnie wyszło podjerzenie, a to drugie badanie tego nie potwierdziło. Więc się na razie nie martw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach