Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naaarwana

Zielona herbata

Polecane posty

Gość Naaarwana

Jaką pijecie? Może mi coś polecicie, chodzi mi o konkretną firmę i cenę. Próbowałam już kilku (takich tańszych) ale nie za bardzo mi smakuje a chciałabym ją pić bo tyle się słyszy jak dobrze wpływa na zdrowie. Obecnie moją ulubioną herbatą jest czerwona.

Też piję czerwona, bardzo ja lubię ale sięgam też po zieloną. Z tego co zauważyłam to zielona jest KAŻDA dobra ale LIŚCIASTA, te w torebkach maja fatalny smak.

Dobre jakościowo herbaty ma firma Bio-Active, poza tym mają rózne smaki i odmiany. Nie jest specjalnie droga, opakowanie kosztuje pewnie koło 7-8 zlotych. Z Bio-Active bardzo dobry jest sypany Pu-Erh z dodatkiem trawy cytrynowej.

Jesli zaś chodzi o herbaty zielone w torebkach, świetne ma Lipton, zwłaszcza smaki: Orient (z anyżkiem) i Mint. Rewelka! Mam pytanie: czy dużo pijecie dziennie zielonej bądź czerwonej herbaty? Ja około 2 szklanek, bo sa moczpoędne, ale czy mozna spokojnie pić więcej, np. 4-5 szklanek?

O tak potwierdzam, że Tetley orange-guarana w torebkach jest pyszna!!!!! Dobra jest też z opuncją figową. Natomiast nie polecam Liptona z cytryną, pfuj...

Gość kiedys pijalam
dobrej zielonej herbaty w zwtkłym sklepie nie kupisz bo jeśli już w smaku bedą dobre to w większości zamiast liści w szklance będą pływały patyki. najlepiej chyba kupić w sklepie tylko z herbatami np. five o`clock

Gość kiedys pijalam
tam herbatki są jakościowo lepsze i dodatkowo możesz sobie wybrać różne rodzaje, mocniejsze słabsze zromatyzowane z dodatkami kwiatowymi jest tego torchę

Aggie--->można pić 4-5 szklanek zielonej czy czerownej herbaty:-)Ja często właśnie tyle wypjam dziennie;-)A więc pij jeśli tylko Ci smakuje:-)Poza tym zielona i czerwona herbata są bardzo zdrowe i na pewno lepiej je pić niż np.gazowane,słodzone napoje pełne konserwantów:-o

O, to chyba zacznę ją pijać częściej, ale raczej w weekendy, bo takie napoje działają na mnie bardzo moczopędnie i nie chcę w pracy biegać do pół godziny do ubikacji. A teraz nieco z innej beczki, ale przypomniałam sobie historię, kiedy byłam na stażu i miałam wkrótce zacząć pracę. Miałam zastąpic dziewczynę, która za 2 tygodnie odchodziłą i wdrażała mnie do swoich obowiązków. Któregoś razu zwierzyła mi się, że ma kłopoty z nerkami i lekarz zalecił jej picie minimum 2-3 litrów wody dziennie. Wiedząc, że od rana wypiła tylko małą kawe i kubek zielonej herbaty, a było popołudnie, spytałam, czy może w takim razie zrobić jej coś do picia, bo przeciez widzę, że mało pije. Zaczęła się bronić rekoma i nogami, że nie, więc nie oponowałam. Po paru miesiąch, kiedy już byłam oficjalnie zatrudniona na swoim stanowisku, usłyszałam od szefowej, że mnie to nigdy nie ma przy biurku, bo za kazdym razem, kiedy ona mnie widzi, to ja ide albo wracam z toalety. Wtedy zrozumiałam, o co chodziło mojej poprzedniczce. Nie piła więcej, bo bała się, że będzie musiała zbyt często chodzić do ubikacji!!! Horror, prawda? Na szczęście już tam nie pracuję. A co do herbat, świetny jest Roobos w torebkach firmy Lipton. Piję bez cukru i tak najlepiej smakuje.

No niestety herbata i kawa mają to do siebie,że są bardzo moczopędne:-oDlatego najlepiej pić je w dużych ilościach tylko wtedy gdy jest się można w każdej chwili bez przeszkód wyjść do WC;-) Aha jeszcze co do herbaty zielonej to ostatnio kupiłam liściastą z firmy Bastek i muszę przyznać,ze jest całkiem smaczna:-)Dobre są też herbatk z Bioactive,liściaste są najlepsze:-)

Gość laura_90
Ja polecam specjalistyczne sklepy np Swiat Herbaty, lub Five o'clock. Po prostu nie ma porównania z tymi w torebkach z hipermarketów.

Gość MOnika25
polecam herbatę Nirvana firmy Bioactive. to mieszanka zielonej z czerwoną i jeszcze jakąś trawą wspaniała! kosztuje ok. 7 zł za opakowanie 40 torebek. rzadko można ją dostać, ja u siebie kupuję w geanie ale ostatnio też nie ma :-(

Ja najbardziej lubię z firmy Teekanne: z opuncją oraz Zen Chai z mango. Bardzo dobre są na wagę z herbaciarni.