Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liii

telewizja strata czasu czy raczej nie?

Polecane posty

Gość liii

ja mysle ze to strata czasu i niczego nie mozna wyniesc z tefal

Gość ja nie mam TV od dwóch msc
mam więcej czasu wreszcie miałam czas przeczytać kilka książek mniej się denerwuję nie widuje codzieninie Leppere, Giertycha i Kaczyńskich :D jak wrócę do domu, to chyba zrezygnuję z kablówki.....

Gość rumiany Boluś
jak wszystko - smakuje , jesli z umiarem.

to jest tak samo jak z dziecmi i telewizją, jak juz mają olgądac, niech oglądają programy z których coś wyniosą. sama pozwalam moim dzieciakom oglądac tylko jetix play i babytv, bo uważam, że są to audycje mające na ceu edukacje. moge nawet zaryyzykowac żeby posiedzały ciut dłużej przed telewizorem - lepsze to niż patrzenie se na sieczke i komerche na niektórych kanałach :)

Gość air_ka
Sledziłam watek :) W piątek udało się dodzwonić do N-ki, ale zrobiłam to o 3 w nocy :D a i tak nie trafiłam za pierwszym razem..trochę czasu straciłam na to. N-kę posiadałam wcześniej wiec tylko chcialam pakiecik, bo czemu nie? Dzieci nie miały zbyt wiele kanałów, a teraz cieszą się kreskówkami i wcale nie uważam, żeby to było ZŁO jak niektórzy piszą ;) Po prostu każdy ma własne upodobania i metody wychowawcze, ja też nie pozwalam żeby maluchy cały dzień siedziały wlepione w TV, ale niekiedy dobrze wybrać program i zając się własną pracą a dzieci spokojnie zostawić przed TV. Dziewczynki bardzo cieszą się z Jetix Play, ja nie ukrywam że czekam na wrześniowe KidCo i DaVinci, które zapowiadają się bardzo ładnie :)

Gość inteligent TV
nie myśl - zrobi to za Ciebie TV

to zależy co się ogląda,bo z seriali nie można nic ciekawego wynieść.Ja najbardziej lubię filmy przyrodnicze i dzięki nim dużo się dowiedziałam

Mądrze mowisz Air_ka. Ja uważam, że telewizor rodzica nie zastąpi, a mądre programy mogą w dużym stopniu pomoc. A co do myślenia? to zależy od człowieka, jak bedzie chciał to przy telewizji nie zgłupieje, ale to tylko moje zdanie ps. Air_ka, ej spojrzałam na twoj wpis i myslałam ze to mój:)..założe się że zaraz nie będą naszych ip sprawdzac :P

Gość
Moim zdaniem problem jest szerszy.Na poczatku jest tak,ze mowimy sobie :o jaka to fajna rzecz.Wciaga nas stoniowo i nawet nie zaywazamy kiedy zaczynamy powtarzac opinie tam zaslyszane.A jak sie tak glebiej nad tym zastanowic to opinie tam wyrazane sa opiniami kilkunastu,moze kilkudziesieciu osob.Na dodatek na nasze myslenie ze to jakies wieksze gremium wplywa wielosc istniejacych kanalow.Jednak w dalszym ciagu jest to garstka ludzi ktora nie liczy sie w ogole w wymiarze narodowym.A tak pomyslmy :ilu z nas ma w glowach odbiorniki telewizyjne?Wlasny rozum jest przyduszony gdzies tam w srodku ta wielka obudowa...

yagon -ale ty piszesz o reklamach,które robią pranie mózgu a nie o programach telewizyjnych

Gość mamus_ka
Moim zdaniem n-ka ma jedne z ciekawszych programów dla dzieci wiec jezeli pakiet byl darmowy to bylo warto brac, zawsze coś sie wybierze dla dzieciaka. Jak na godzinę posadzi się dziecko przed TV to chyba nie ma w tym nic złego :)

Gość buszka123
to jeszcze zależy jaka telewizja, bo np. jesli masz TV cyfrowa , tak jak w moim przypadku jest to "n" i wiem ze ja mam możliwość oglądania najlepszych amerykańskich seriali prawie w tym samym czasie co Amerykanie (pakiet nScreen a w nim m.in. Californication, Dexter, Gotowe na wszystko) to dla mnie telwizja nie jest stratą czasu.

Czasami tak czasami nie. Z innej beczki .Przepraszam,że tu wtrącam,ale czy opłaca wziąć internet Orange Freedom,czy dobrze działa ?

Gość mysliciel22
mysle ze zalezy to od tego co kto oglada :] bo jak ktos oglada w kolko seriale brazylijsko - argentynskie to wtedy jest to strata czasu, a jak ktos ma telewizje nowej generacji N (tak jak ja) i do tego pakiet VOD na superowe filmy i seriale to ma swietna frajde i napewno nie marnuje czasu :)

eee tam, jaka strata czasu- przeciez zależy co się ogląda tak??jak ktoś tłucze odcinkowce- to pewnie że można zanudzić się na śmierć. ja ostatnio mam etap na planete, zwłaszcza ze na jesienne wieczory zaczyna się na prawdę fajna seria.