Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Serene

Polak za granica - robol? Skad taki mit?

Polecane posty

Gość tralalsllslls
Kto nie ma mozliwosci wyjazdu to p... :-D

Gość ludzie pracujacy
fizycznie nie sa gorsi od tych pracujacych umyslowo. Z duzym szacunkiem :) podchodze do wszystkich, ktorzy w ten sposob zarabiaja na chleb. Uwazam, ze to naprawde ciezka praca.

Gość RIBBA
Moim zdaniem pracownik umyslowy zalezny jest od pracownika fizycznego i tyle.

Gość Ech tym ludziom brakuje
pieniedzy i pomstuja

Jest faktem ze jestesmy wszyscy bezndziejnie skloceni. Jest nas na Swiecie i w Poslce duzo. Gdybysmy zamiast sie bez sensu klocic, wspolpracowali troche ze soba, moglibysmy faktycznie stworzyc cos ciekawego ..

Masz racje, Kanadol - poza granicami Polski jest okolo 10 mln Polakow / w to wchodza osoby \"pochodzenia polskiego\" czyli np dzieci Polakow, ktore juz nie potrafia mowic po polsku./

Gość saliska11
A ja wam cos powiem, sama mieszkam w Luksemburgu, naprawde piekne panstwo. Niech mi nikt nie mowi, ze tutaj z otwartymi rekami do pracy przyjmuja. Najpierw trzeba znac 3 obowiazujace tu jezyki zeby myslec o jakimkolwiek zatrudnieniu. I uwazam, ze wielu ludzi poprostu wyolbrzymia niektore fakty. Ci co sa na Zachodzie, jak to sie mowi, oszczedzaja kazdy grosz jak tylko sie da, no ale w Polsce przez te kilka dni zyja jak w raju.Obiad przeliczaja na proszek do prania, paranoja. Bo przeciez piwko za 3 euro, a za 0,50 centa to roznica. Wiec prosze wszystkich aby stapali po ziemi i mowili prawde. A srodowisko Polakow jest czasami obrzydliwe, nawet przed kosciolem tworza sie grupki, no ale z tej "zacofanej polskosci" nie wyrosniemy. Pamietajmy tylko jak cie widza tak cie pisza. Pozostanmy normalni o ile mozemy . Ciagle przechwalki, ze w Irlandii nas chwala, a na Wyspach otwieraja drzwi. Przyjedzcie tutaj zobaczycie od czego bedziecie zaczynac. Ja mieszkam tu juz 13 lat i wiem, ze doszlam tylko do stanowiska dzieki samozaparciu i ciaglej nauce.

Gość saliska11
A ja wam cos powiem, sama mieszkam w Luksemburgu, naprawde piekne panstwo. Niech mi nikt nie mowi, ze tutaj z otwartymi rekami do pracy przyjmuja. Najpierw trzeba znac 3 obowiazujace tu jezyki zeby myslec o jakimkolwiek zatrudnieniu. I uwazam, ze wielu ludzi poprostu wyolbrzymia niektore fakty. Ci co sa na Zachodzie, jak to sie mowi, oszczedzaja kazdy grosz jak tylko sie da, no ale w Polsce przez te kilka dni zyja jak w raju.Obiad przeliczaja na proszek do prania, paranoja. Bo przeciez piwko za 3 euro, a za 0,50 centa to roznica. Wiec prosze wszystkich aby stapali po ziemi i mowili prawde. A srodowisko Polakow jest czasami obrzydliwe, nawet przed kosciolem tworza sie grupki, no ale z tej "zacofanej polskosci" nie wyrosniemy. Pamietajmy tylko jak cie widza tak cie pisza. Pozostanmy normalni o ile mozemy . Ciagle przechwalki, ze w Irlandii nas chwala, a na Wyspach otwieraja drzwi. Przyjedzcie tutaj zobaczycie od czego bedziecie zaczynac. Ja mieszkam tu juz 13 lat i wiem, ze doszlam tylko do stanowiska dzieki samozaparciu i ciaglej nauce.

Gość saliska11
Nie wierze, pokolenie 30latkow jest tak przesiakniete "polskoscia" ta negatywna, ze nie wyjdzie z tego. Wystarczy posluchac wypowiedzi kilku osob spod kosciola, a ma sie wrazenie, ze Ci ludzie sa lepsi od tych tutaj. Wiecznie niezadowoleni-oto nasza dewiza . Wiec prosze milo-nie krytykujcie innych nacji, a jak Wam sie niepodoba to mozna zawsze wracac do POlski, tam napewno bedzie wam lepiej.

Gość saliska11
witaj. Oj nie bedzie tak latwo zmienic przyzwyczajen. Jestesmy tym za bardzo przesiaknieci. Najbardziej zalosne jest to, ze my tego nie dostrzegamy. Gonimy za pieniadzem, bo przeciez trzeba rodzinie w Polsce pomoc. Bedac tam na wakacjach opowiadamy niestworzone rzeczy, doslownie. Wiesz, chociaz zajmuje jakas pozycje w tutejszym spoleczenstwie, zwykle z mila checia jezdze do tych "normalnych", gdzie mozemy sobie pogadac. Biorac ze soba polskich snobow (przepraszam za wyrazenie) do restauracji nie wiadomo co zrobia. Zwykle pouczaja, a do krewetek wezma kawe. Ja ja tez bardzo lubie, ale chyba pewne zasady obowiazuja. Wiec powtarzam jeszcze raz- stapajmy normalnie po ziemi.

Gość saliska11
Nie bede zakladac zadnych kolek, bo wiem , ze to strata czasu. Moze to ja jestem nienormalna?

Gość do saliska11
popieram. Nie martw sie , nie jestes nienormalna :)

Gość upps ale sie porobilo
tyle roznych niepotrzebnych slow tu padlo. ja naleze do tej czesci po studiach pracujacych fizycznie za granica. dopiero wrocilam z wysp i niedlugo wybieram sie tam na stale. powiem jedno.uwazam ze polacy to najlepsi pracownicy i niedawno powiedzialam to mojemu szefowi nic na to nie odpowiedzial.pracy mimo wszystko w angli caly czas jest duzo znasz jezyk to mozesz szybko znalezc godziwa prace (oczywiscie to zalezy od pory roku). ja taki mam zamiar.jechac i nie wrocic. a czemu jade. bo jestem slaba psychicznie nabawilam sie depresji po kilku miesiacach szukania pracy w kraju. wiec po raz kolejny wyjechalami wyjezdzam znow a dlaczego?bo tam sie zyje napewno lzej bo tam czuje sie o wiele lepiej niz w polsce. nie ma tego stresu i pogoni za pieniadzem.chcesz pracowac nadgodziny to pracujesz i pieniadze za to sa odczuwalne a nie jak w polsce idziesz i niewiesz kiedy wyjdziesz z roboty a za nadgodziny jeszcze ci obetna wyplate. kazdy sposob na zycie jest dobry. jezeli przynosi ci jakas satysfakcje i czujesz sie dobrze obojetnie gdzie to jest. dziekuje.a robol to dla mnie zagranica kaplement dla polaka.inne narodowosci boja sie nas bo widza ze jestesmy dobrzy!!!!!!!!

Gość saliska11
nie narzekam prosty. Stwierdzam fakty. napewno znajdzie sie kilku Polakow, ktorzy mysla podobnie do mnie. Wszystko na pokaz, az mnie mdli. Ciagle przechwalki o zarabianiu (zgroza) nie sa tematem do rozmow, a tutaj kto ma wiecej ten lepszy. Przed domem musza 2 auta stac, bo powiedza, ze nie stac. Dzieci juz od najmlodszych lat musza byc w kilku grupach. Ludzie czy w Polsce w Kopydlowie tez tak byscie zrobili?

Zaczelam sie zastanawiac - jaka praca jest hanbiaca. Na pierwszy ogien poszli zawodowi mordercy razem z politykami, ktorzy powoduja, ze jest zapotrzebowanie na bron a takze... lekarze specjalnosci ginekolog poloznik, ktorzy dokonuja skrobanek. Ale chyba bardziej hanbiacea jest praca, w ktorej manipuluje sie ludzka swiadomoscia...

Gość do nienasyconej
z tymi skrobankami to tylko twoje osobiste przekonania, albo cos co ci czarni kazali rozpowszechniac ... i powinnas sobie darowac takie teksty.. jak dla mnie np. bezposrednia przynaleznosc do orgaznizacji zbrodniczej jaka jest kosciol katolicki jest hanba.. slepe wyslugiwanie sie czarnym tez jest hanba ... ale generalnie nie pisze o tym na forum z byle powodu ...

Gość co to sa
"ci czarni" ???

Gość Do Nienasyconej
lekarz specjalista ginekolog poloznik to hanbiaca praca ? No wlasnie tobie czarni pomanipulowali swiadomoscia... Obudz sie dziewczyno i przestan bredzic koscielne frazesy...