Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi mi

moj dwumiesieczny synek duzo płacze

Polecane posty

Gość mimi mi

jest najedzony przebrany wyprzytulany zdrowy wiec czemu??

Nie jestem jeszcze mamą ale z tego co wiem,bardzo często takie małe dzieci mają kolki...utrzymuje się to do 3 miesiąca życia....Może dlatego???

Mi się tez wydaje że kolki.Karmisz piersią ? Zwróć uwagę czy nie jesz coś wzdymającego lub tłustego.Nie mile widziane są smażone potrawy. Aha,jeśli karmisz piersią to możesz TY pić herbatkę z rumianku.Poprzez Twój pokarm ukoisz dziecku bóle. Życzę zdrowia Twojemu maleństwu i cierpliwośći dla Ciebie.

Mój synek też tak miał i były to po prostu bardzo mocne oraz częste kolki, które nawet były po kilka godzin dziennie. Karmiłam do 4 m-ca tylko piersią, a mimo tego je miał. Kolki stopniowo ustępowały do około 3-4 m-ca. Nam pomogło podawanie Gripe Water - woda koperkowa. Wszystkie inne sposoby: herbatka z kopru włoskiego, Espumisan, masaże, kładzenie na brzuszku itp. nie pomagały. Trochę pomogło to co właśnie podawaliśmy, ale generalnie maluszek nam z tego musiał wyrosnąć. Czasem płakał nam przez kilka godzin i noszenie, bujanie, przytulanie itd nie pomagało. Zdarzało się, że płakałam razem z nim :( Współczuję wam, bo wiem co przechodzicie 🌻 Trzymam kciuki i życzę cierpliwości - przyda się.

Jeszcze jedno - zaobserwuj czy w czasie płaczu jest niespokojny, pręży nóżki, macha rączkami itp. Jeśli tak to raczej na pewno kolki. Możesz się skonsultować ze swoim pediatrą, żeby potwierdził. Nam jednak nic specjalnego nie doradził i sami szukaliśmy sposobu na uspokojenie oraz ulżenie synkowi. Jedynie co to na polecienie lekarza podawaliśmy Lacidofil (bez recepty) wzmacnie florę bakteryjną układu pokarmowego i poprawia jego pracę.

Gość mimi mi
u nas to bardziej marudzenie-taki załosny płacz-usteczka układaja sie w podkowke-a moze to objaw domagania noszenia na rekach?kolke mamy miedzy 17 a 19jesli juz takowa wystepuje-wtedy jest wrzask

Gość mimi mi
czasem sie zastanawiam czy to nie z głodu -karmie piersia -ale nie zawsze chce cyca a pozatym chyba niemozliwe zeby był az tak głodny-na wadze przybiera bardzo dobrze-nawet ponad norme dodam jeszcze ze za nic w swiecie nie wezmie smoczka

Może płacze z przemęczenia? Czy na pewno śpi wystarczająco długo? I czy w dzień robi sobie drzemki? A może ma za dużo wrażeń, zbyt dużo zabawek itp. U nas marudzenie skonczyło się jak Olek nauczył się zasypiać regularnie w dzień. W nocy śpi ok.12h a w dzień ma 3-4 drzemki po 1-1,5h. Zupełnie inne dziecko. Zdrowy sen to podstawa.:)

A jeśli o karmienie chodzi to takiemu maluchowi wystarczy 8 karmień na dobę w odstępach co najmniej 2h. A najlepiej karmić nie częściej niż 2,5-3h. Bo wciąż zapchany żołądek też może mu dokuczać.

A może boli go brzuszek? Pomyśl nad kropelkami na żołądek. Działają kojąco i uspokajająco. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.