Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia 12

devolay - jak zwinąć

Polecane posty

Gość dorotkakotka0
dzidziuch świetna rada, robiłam tak dziś i sie nic nie rozkleiło nic nie wyciekło, panierowanie mąka, jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta. Polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dora1000
Najprostszym rozwiązaniem żeby ładnie uformować devolaya jest zmielenie piersi z kurczaka. Dziewczyny robię tak od lat. Nic się nie krótszy i wygląda jak z .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość izoldaa
najprościej jest zmielić mięso wtedy łatwo się go formuje i maselko nie wycieka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość split
wcale nie jest potrzebna folia ani wykałaczki tylko odpowiednia technika zawijania :) przepraszam za link ale zdjęc wklejać tu nie mogę. w tym przepisie pokazuję technikę zwijania devolailla. http://nieprzesol.pl/kurze-roladki/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
witam, dyskusja jak widze sie rozwija. Ja ze swojej strony dodam jedynie ze ostatnio przegladalem jakies starsze ksiazki kulinarne i tam wlasnie widzialem - jak juz ktos wspomnial o stozkowatym kształcie - ze pojedyncza piers zostala delikatnie rozcieta wzdłuż. Tak jakby robiąc kieszonke, i tam mamy miejsce na wlozenie farszu, pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×