Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pieczarkaaaa

Zsiadłe mleko

Polecane posty

Gość Pieczarkaaaa

Witam mam pytanie , lekarka zaleciła mi do picia zsiadłe mleko najlepiej jak bedę je robiła sama ale ja nie wiem jak ? kto wie jak sie robi samodzielnie zsiadłe mleko ?

no to możesz mieć problem.... w naszych sklepach mleko, które kupujemy chyba nie nadaje się na zsiadłe. Najlepsze jest mleko takie kupione od kogoś na bazarze..... Wlewasz je do kamiennego garnka lub po prostu do słoika odstawiasz i na drugi dzień masz zsiadłe mleko, nic trudnego:)

Gość Pieczarkaaaa
no własnie mam watpliwości co do tego mleka w woreczku bo to chyba straszne siki są :) wyczaiłam gdzies w sklepie do kupienia zsiadłe mleko jakaś firma z Miechowa produkuje ale nie wiem czy takie mleko jest równie dobre skład: mleko pasteryzowane , bakterie kwaszące hmmm ?

Niestety juz z tego naszeczo wspanialego mleka dostosowanego do wymogow UE zsiadlego sie nie zrobi 😭 Zachod nie lubi zepsutego, a wg nich kiszone to zepsute :D Kup krowe :)

Gość Pieczarkaaaa
hahaha tak kupie sobie krówke i będzie sie pasła na moim osiedlu ale by zrobiła furrorę :) a tak na poważnie to co ja mam zrobić ?:( chyba jednak będę kupywać to zsiadłe z Miechowa może nie jest takie najgorsze obawiam sie tylko ,że takie pasteryzowane mleko to juz nie to samo co zrobione w domku :(

Gość jamnik123
kup mleko UHt i zakawaś odrobiną kefiru albo śmietany i gotowe. Skwasi się w ciagu najbliższuch 24 godzin ( w zależności od temperatury otoczenia) Mleka UHT nie trzeba przegotowywać przed tym "zabiegiem"