Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karpateczka

jaka czekolade lubicie?

Polecane posty

Gość Justinka_
A ja uwielbiam czekolady: *Lindt *E.Wedel *Schogetten

Gość Armaletka
SZUbrawiec ja kiedyś już słyszałam wypowiedź podobną do twojej na temat czekolady 99%... :D że się ,,oblepia w gardle" heh xD Ja sama jestem w stanie zjeść od czasu do czasu kawałek, natomiast podziwiam mojego dziadka, notabene smakosza gorzkich czekolad, który bez niczego zjada taką całą :P Ale wróćmy do tematu -Lindt mleczna -Lindt mleczna z nugatem (pyyyychaaa!!!) - Lindt gorzka (chyba) równiez z nugatem (naprawdę dobra) - Alpen Sahne mleczna - Studentska mleczna ;) Tak na prawdę to potrafię zjeść całą naraz i nie mam w związklu z tym żadnych konsekwencji. Ale lubię tylko te lepszych firm ( iniestety droższych -.-) bo według mnie tylko takie zasługują na podziw Nie znoszę natomiast czekolad wedla, milki (jest za słodka) a i Alpen Gold nie jest zbyt rewelacyjna.

Gość kazda byleby nie gorzka
:D Sprobowlaam raz takiej ekstra gorzkiej - jezyk mi zesztywnial, twarz mi wykrzywilo - masakra :O czekolada jest po to, by bylo milo i by smakowala :D

zjam każdą prawdziwą (czyli nie białą), z nadzieniem, bez gorzką, mleczną, oprócz Milki - za słodka najbardziej lubię firmę Nestle typ czekolady - gorzka, 70%

Ręcznie robione czekoladki, o oryginalnych smakach, sprzedawane w coraz popularniejszych czekoladziarniach też są bosskie. Mozna się zupełnie zapomnieć...

Są tam tradycyjne smaki, typu orzech, karmel, wanilia. Dla smakoszy ta anielska, aksamitna słodycz zawsze będzie obłędna. Ale jesli ktoś ma ochotę raz na coś innego, to polecam. Pomarańcza z pieprzem, chili, ser pleśniowy rewelacyjnie komponują się z czekoladą na zasadzie kontrastu. Pyszne :D

Gość Armaletka
Wrocławianka podzielam twoją wypowiedź, ponieważ ja mieszkam pod łodzią i w mieście tym sieć cukierni ma niejaki ,,Dybalski". Wyrabia on mleczne, gorzkie, truskawkowe, pomarańczowe i inne czekolady oraz---O MMMMM!!!!! pyszne pralinki TRUFLE CZEKOLADOWE ze złota posypką., Najlepsze czekoladki jakie jadłam !!!! Maja taką głębię smaku... mmmm.... jutro idę kupić. Poza tym mam farta, poniewaz w przeciwieństwie do niektórych moge jeśc ile tylko dusz zapragnie i nie tyję ani grama. Jak na mój wiek (15 lat) to ważę tylko 40 kg, to raczej mało. O właśnie, ide po moją czekolade lindt bo mi smaku narobiliście ;D;D

Gość Armaletka
Oczywiście Dybalski wyrabia nie tyljko tryfle, są inne czekoladki o smakach mięty, pomarańczy, toffi, cappucino, mocca, chili też widziałam, no różne różności. Są równie dobre jak pozostałe... a ich czekolada mleczna lub bakaliowa jest na miarę lindta...

mniaaaaam. uwielbiam czekolade. prawie kazda, poza gorzka :) ( tu wyjatek dla goplany gorzkiej z nadzieniem bodajze karmelowym- nie wiem czy jeszcze sa , bo dawno juz nie jadłam) poza tym terrawity biała z morelami- obrzydliwie słodka :) i lindt pistacjowa. pysznosci :)

Gość krzywy badyl
ja kocham terravitę miętowa i tiramisu

Gość goscbecia
Ja również lubię białe. Praktycznie od dziecka. Rodzice kupowali sobie dla siebie zwykle gorzka czekoladę, które nie lubiłam jako dziecko ( teraz zdarza mi się kupować jak nie mam ochoty na coś bardzo slodkiego), za to dla mnie w koszyku w sklepie zawsze znalazło się miejsce na jasną tabliczkę. Zostało mi tak do tej pory. Najczęściej wybieram albo biała czekoladę Wedla ( jest najbardziej kremowa) albo czekoladę Karmellove. Uwielbiam wersję z wafelkami.

Gość Edziaaaaaaaa
A ja uwielbiam gorzkie. Tak z 60-80 % max bo 90 to przesada :o Nie znoszę Wedla (chyba że ta boska karmelowa! :p ) i większości mlecznych. Bardzo lubię czekoladę miętowa! :D Biała jest dobra, ale z czymś, w jakimś deserze i w małej ilosci.

Gość gość
Milka z orzechami i ritter sport rozmowa

Gość Edziaaaaaaaa
Podnoszę :)

Gość emaria
Najbardziej lubię mleczną, wiadomo ;) A z rozsądku często wybieram gorzką z wysoką zawartością kakao:) Chociaż! Ostatnio od swojego lubego dostałam z okazji imienin taką Sweet Message https://sweet-message.pl - piękne to i pyszne :) Zawsze uważałam, że czekoladki są bardziej praktyczne od kwiatów :)

Gość gość
ja to opróćz gorzkiej każdą zjem

Gość gość
Gorzka, mleczna, z orzechami bez zjem każdą i w każdej postaci. Próbowałam nawet czekoladową pizzę od dr oetkera. Była pycha.

Gość tjjt
Prezent dla seniora nie zawsze musi być stonowany i przewidywalny. Obecnie masz możliwość podarować coś znacznie bardziej oryginalnego, co zapewni mu bardzo przyjemne chwile. https://www.harempower.pl/

Gość yt4y4yy
Prezent dla faceta powinien być wybrany z zastanowieniem. Nie zawsze jest łatwo znaleźć coś, co spełni jego oczekiwania, dlatego czasem warto postawić na coś bardziej oryginalnego. https://www.harempower.pl/

Gość ki7o7o
Środki na potencje mogą być bardzo cennym wsparciem dla każdego mężczyzny. Z ich pomocą życie staje się znacznie łatwiejsze, a wstydliwe problemy szybko odchodzą w zapomnienie. https://www.harempower.pl/