Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadsadsad

Z JAKIEGO KREMU JESTESCIE ZADOWOLONE? POMOCY!

Polecane posty

Gość grxe
moja nie..ale ja nie mam z nia jakis super problemów otmieszana skóra..poproźo próbkę w aptece

Gość dsadsadsad
witam was :) uzylam dzis rano babydream i wyskoczyly mi po nim na twarzy jakies czerwone plamki :( jak to mozliwe ze krem 100% naturalny mi nie sprzyja? :( trudno.... juz lepszy jest Nivea soft - dla mnie oczywiscie :) tylko ma w skladzie denaturat i parafine... w najblizszym czasie postanowilam rozejrzec sie za ziaja calma, iwostinem i lirene... moze znajde moj ideal ;)

uaywalam: nivea nivea soft, dove, chanel, dior nivea visage, ester lauder ale nic tak na mnie nie dziala jak nivea soft...oczywiscie nie te poskie podrobki. tylko prawdziwy. mam 22 lata ale uzywam juz przeciwzmarszczkowych. nie to ze mamm zmarszczki ale dlatego ze nie chce miec. moja mam tez zaczela uzywac w tym wieku i teraz ma 47 lat i nie ma zmarszczek :) najlepszy przeciw zmarszczkom jest dla mnie nivea visage

Gość dokika
xashax - to polecasz nivea soft czy bardziej nivea visage? a jak visage to ktory bo jest chyba wiele rodzajow?

Gość dsadsadsad
dzieki Xashax za rade, podlaczam sie do pytanie wyzej. nie rozumiem tego co napisalas - nivea soft ale nie te polskie podrobki... mieszkam w polsce wiec chyba tylko te podrobki sa u nas dostepne, wnioskuje ze mieszkasz poza granicami? :)

Gość powiedzcie prosze.........
a ile kosztuje ten humektan? nadaje sie do mieszanej, zanieczyszczonej cery?? zawiera parafine? a ten AVA gdzie mozna dostac? ja uzywam babydream jest dobry, nadaje sie super do zanieczyszczonej, swiecacej cery, ale slabo nawilza :( mi zaczely jakich czas temu strasznie szybko robic sie zmarszczki i szukam czegos super nawilzajacego, najlepiej o jak najbardziej naturalnym skladzie

Gość dsadsadsad
tu sobie poczytaj : www.emolienty.pl :) kurcze wlasnie wszystkim pasuje ten rossmanowski tylko nie mi :/ ale nie poddaje sie szukam dalej ;)

Humektan jak najbardziej nadaje się do cery mieszanej i zanieczyszczonej, ponieważ jak już pisałam ja właśnie taką mam i mi służył :D tutaj info o nim http://www.emolienty.pl/index.php?ps=humektan A ten ogórkowy Ava zawiera niestety paraffinę więc dajcie sobie z nim spokój, bo was pozapycha. Poza tym ma tak niesamowicie intensywny i duszący zapach, że nie da się wytrzymać. Ja go po 30 minutach zmyłam, bo myślałam, że zwymiotuję albo się uduszę ;) Wywaliłam do śmieci :P

Gość nalesnikowa pani
dax cosmetics dla mnie rewelacja

ja uzywam obydwoch. nivea soft aby nawilzyc cere a nivea visage na zmarch :) jesli uzywam 1 go to nie ma takiego dobrego efektu. nie lubie uzywac 2 kremow dwoch roznych firm bo podobno nie jest to dobre rozwiuazanie

Neutrogena w tubce, bambino w plastikowowym pudełeczku (ten w puszce jest tłusty i nie chcę się wchłaniac do końca)

Gość dsadsadsad
Xashax mozesz napisac jaki nivea visage? bo sa chyba rozne rodzaje o ile sie nie myle, mowisz o przeciwzmarszczkowym? krem oliwkowy od razu skojarzyl mi sie z bardzo tlustym oliwkowym ziaji brr... ten nie jest tlusty? nie wiedzialam ze bambino sa 2 rodzaje! ten w plastikowym pudelku ma inna konsystencje??? bo dla mnie to bardzo tlusty i tresciwy krem, szukam czegos lzejszego... o neutrogenie nie myslalam... dzieki :)

eh! pomylilo mi sie krem o jakim mowilam to nie nivea visage tylko nivea Q10 plus. sorki, mam ich tyle ze juz mi sie placze. NIVEA Q 10 PLUS o tym mowilam :)

Gość dsadsadsad
znalzalm na visagu ten Q10 wiec pewnie jest w Polsce. a ten oliwkowy jaki jest - szukam lekkiego, nawilzajacego, ktory nie pozostawia tlustej warstwy na twarzy, najlepiej zeby wogole nic nie pozostawial ;) spodobal mi sie ten dla alergikow...i niewiele kosztuje..

Gość dziewczyny uważajcie na skład
patrzcie czy nie ma w skladzie paraffinum liquidum, paraffin oil, mineral oil itp. jeśli jest i to w dodatku na poczatku składu, to na mur beton będzie tłusty!! parafina to nic innego jak produkt uboczny destylacji ropy naftowej!! Chcecie takim czyms smarowac twarz??? Moj tata ostanio kupil taki czerony olej parafinowy do pochodni. I jak sobie pomyslalam, ze to dodaja do kremow to sie obrzydzilam i od tej pory nie posmaruje za nic twarzy, ktora zawiera to swinstwo!!!!

Gość dziewczyny uważajcie na skład
poza tym to okropnie szkodliwy skladnik cytuje za dr Różańskim ze strony http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum=Olej mineralny, parafina, olej parafinowy To produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

Gość dsadsadsad
czytalam o parafinie i tez szukam kremu jak juz pisalam wczesniej bez szkodliwych skladnikow a mialam na mysli paraffin liquidum, propylene glycol, parabeny. bez tych 2 pierwszych to juz jest ok :) dziewczyny podawaly tu kilka kremow ktorych sklad jest ok - ziaja calma, babydream, galanea, humektan...mie sprawdzalam jeszcze oliwkowego 4 por i nivea Q10 moze tez sa ok :) dzieki za ostrzezenie ale mam to na uwadze :)

Jestem zadowolona z nastepujacych kremow : Biodermine- krem drozdzowy, firmy biocodex, jakos tak Weleda- krem nawilzajacy i krem na noc, ekologiczny A-derma, epitheliale, regenerujacy Effaclear K- LRP Emulasja matujaca- avene, do cery tlustej, tradzikowej, bardzo polecam, swietnie matuje, bylam bardzo zadowolona z niej Krem rumiankowy- ziaja

Gość do goryyyyyy
cholera ciezko dostac ten humektan, nie wie ktos gdzie jest w gdansku?