Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła kucharka

prosty przepis na zupkę dla półrocznego dziecka

Polecane posty

Gość zła kucharka

czesc, mój synek do tej pory jadł z umiarkowanym apetytem zupki ze słoiczków, stwierdziłam ze mu dzisiaj ugotuje sama dobrze gotuje i zadałam sie na intuicje, ale mnie zawiodła :-( wrzyciłam do garnka kawałek chudej cielecinki, wielkosci malutkej pirsi z kurczaka dodaam ociupinke soli, nastepnie dodałam 2 marchewki, pitruszli kawałeczek i 4 malutkie kartofelki jak mi sie to wszystko zmieklło, to nałozyłam do miseczki (nie mam miksera) rozciaplałam wielcem na papke i..... mały wypluł az go trzesło :-(, po dwóc łyzeczkach dostał chiosterii musiałam szybko słicZek zagrzac zupka miaa słodkawy smak przez marchewke dziewczyny czy cos zle zrobiłam???? prosze osprawdzony przepis zupki gerbera tez maja grudki i małemu to nie przeszkadza

Gość zła kucharka
sory za literówki ale mały siedział na kolanach

Gość zupkowa
ja czytlama zeby dziecku zupki nie gotowac na miasku (w mam dziecko tak pisali) bo to uczula ponoc (?) ja robie tak: do malusiego garnuszka wkladam : 2 mniejsze marcherki (pokrojone-normalnie jak do zupy) pietruszka -maly kawalek 2 mniejsze ziemnaczki tez pokrojone troche przyprawiam jak juz sie ugotuje wrzucam do robota kuchennego z wiekszym kawalkiem skrzydelka (ugotowanego w mojej zupie dla -doroslych ;) ) i rozdrabniam-mozna tez widelcem, oczywiscie dodaje tez tego wywaru z zupki dla dziecka wychodza mi zawzse takie 2 srednie sliczki gerbera :) - mozna oczysicie na wiecej zrobic dodam ze moj maly tydzien temu skonczyl pol roku

Gość 12wols
moja corcia konczy wlasnie 6 miesiecy jeszcze jej nie podawalam mieska i podawalam zawsze sloiczki ale i tak jakos mizernie je je dzis ugotowalam ziemniaczka i zmieszalam z marchewka ale nie chciala jesc tez mam problem z jedzeniem dla takiego malucha bo ona nie chce jesc, od kiedy mozna podawac mieso?

po 6 mozna podawac, ja tez robie sama zupki (od swieta , ale robie) na sloiczku przeciez pisze po 6 cos tam z indykiem, cos tam z kurczakiem, z krolikiem , wiec po 6 mozna juz podawac :) ja troche dosalam i jest ok, wczesniej tez nie chcial takiej mldej, teraz jest ok

Gość 12wols
dzieki , nie widuje takich sloiczkow bo nie mieszkam w polsce, kupuje takie gerbera pudeleczka ale wszystko jest osobno ,osobno sie kupuke sloiczek z miesem i miesza z innymi jarzynkami,

Gość 12wols
a czy dodajecie maselko i jakie takie zwykle jak w domu sie jada/ ale czy solenie zupek to jest ok moze i ja troszke posole moze bedzie jadla

Gość noe
DO GOSI25 wyslesz mi tez?

Gość Hallo
Gosia czy mozesz mi tez przeslac ta ksiazke ??? pmm81@interia.pl

Gość noe
i mi i mi:) w sumie to jakos mi szło bez tej ksiazki sama gotuje od poczatku a maluchw cina ale moze znajde jakas nowosc?

Gość zła kucharka
gosia mój adres mami149@wp.pl

Gosia ja tez poproszę o przesłanie tych przepisów choć nie jestem jeszcze mamą ale już niedługo...:) więc napewno się przydadzą :) z góry dziękuje siwek_21@o2.pl

Gość noe
bozen@os.pl to mój mail dzieki

moja córka tez sie tak raz zachowała i okazało sie ze nie pasuja jej ziemniaki. tylko wtedy gdy dam do zupy wiecej niz pół ziemniaka nie chce jesc. dlatego teraz nie daje wcale

Gość 12wols
jakie dodajecie maslo takie jak same jecie czy moze sa jakies specjalne lepszej jakosci? gosia ja tez poprosze o ksazke iwonka.dziubus@poczta.fm dzieki

ja nic nie dostałam:( jakby ktoś mógł mi podesłać to bardzo poproszę🌼 izag-1977@tlen.pl

Do Gosia 25. Gosiu jak mozesz to przeslij mi te ksiazke kucharska dla najmlodszych. Bede bardzo wdzieczna. Z gory dziekuje i pozdrawiam. anulka229@wp.pl