Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katmatp

Jak przejść z piersi na butelkę? Pomóżcie!!!

Polecane posty

Kochane! jestem mama 6 miesiecznej dziewczynki. z jedzeniem nie ma problemu, ale z mlekiem jest. Wracam do pracy wkrótce, a malutka nie chce słyszeć o butelce. Myślałam że ją przestawię na sztuczne w ciągu dnia a na noc dostanie pierś. Niestety...Próby wyglądają jak wyroki smierci!! Krzyki i płacze.. Moze ktoś zna sposób?? Dajcie znać..

Gość może za małą dziurkę
zrobiłaś w smoczku? Zrób większą i sprawdź reakcję córci :-)

Gość ja bym sie cieszyla
za mam pokarm i mala go chce Pewnie i tak wkrotce stracisz, bo osrodek karmienia jest w mozgu. Jak nie bedzisz chciala, to wkrotce przestanie laciec. Zal, ale cóz, życie.

witam, czy Twoje dziecko pilo wczesniej z butelki??? Chodzi mi o herbatke albo wode?? Bo jesli nie to mozesz miec problem. Jak uzywasz smoczkow aventu i nie chce pic to moze sproboj nuk. Albo to zadziala ablo nie. Dodam ze moja kolezanka popelnila blad nie podajac butli. I do dnia dzisiejszego malej daje cyca, bo z butelki mleka nie ruszy - nawet takiego maminego sciagnietego.

Gość ja bym na twoim miejscu
plunela na pracę, bo dzecko wazniejsze. Zreszta tak zrobilam, karmilam dlugo i potem dzieci nie chorowaly. Ale rozumiem, ze pewnie sytuacja ci na to nie pozwala. Moz4e nie dawaj butelki tylko karm lyzeczka?

A może powinnaś przeskoczyć na kubki niekapki aventa.Wtedy nie będziesz miała problemu z odstawieniem dziecka od butelki kiedy przyjdzie na to czas.Staraj się nie karmić w dzień tylko troszke w nocy.U mnie się to sprawdziło.Ponosisz kilka nocy,zagadasz,zabawisz i może uda się.Troche będzie to męczące ,ale jeżeli musisz odstawić to niema rady.

A nie da rady tak żeby na czas Twojej nieobecności Mała dostawała niemleczne jedzonko, zupkę, deserek a po pracy i przed cyca? Ja tak zamierzałam zrobić ale moja córka nie chce jeść nic oprócz mojego mleka, mamie udaje się w nią wcisnąć tylko kilka łyżeczek obiadku i kilka deserku w zwiążku z tym muszę ściągać mleko i mała podczas mojej nieobecności dostaje butlę mleka, jedna jej wystarcza a modyfikowanego za nic w świecie nie ruszy....

Dzieki za rady.. z kubeczkiem też próbowałam ale ona nie potrafi ssać i tu jest problem. Dzieciom, które pija z butelki , kubek niekapek nie sprawia problemów. Inaczej z dziećmi które ssą pierś. podobno inny ruch szczęka wtedy wykonują..

dodawaj troszke swojego mleka do pokarmow sztucznych. jesli chodzi o butle- moj syn nigdy nie pil- ale dostawal herbatki i soczki. dostawal w kubku niekapku- na poczatku dziubek byl caly pogryziony ale przy okazji pil:) i to wlasnie od 6 mc pil z kubka- nie krztusil sie. powodzenia

Gość do wyzej
przeciez w pracy jest przerwa dla karmiacych! moja kuznka z niej korzystala i bylo ok, z czasem mala sama sie odzwyczaila od cyca

sprobuj tez z rurka do pici- taka mala. kuba nauczyl sie pic jak dostal jakis soczek ktory mu smakowal- wczesniej nie potrafil pociagnac- wlasnie do momentu az poczul swoj ulubiony sok:D a co do kubka- odkryj te zatyczki na i po malu przechylaj kupek, zeby poczyla smak(najlepiej zeby bylo to twoje mleko)

Gość mamulka31
Generalnie rzezc biorąc to będzie problem przejśc 6 miesięcznej małej istotce wychowywyanej na piersi na butelke. Wiem coś o tym. Moja córa ma dwa lata i dwa miesiące i do tej pory nie wie co to butelka. Chyab najlepiej podczas twojej nieobecności rzeby małą dostawała niemleczne posiłki. Zupy, kaszki, jakieś owoce z biszkoptami, deserki ze słoiczka. To napewno pomoże. I przede wszystkim nie załamuj się....

Proponuję do butelek dopasować kauczukowe smoczki. Bardzo przypominają brodawkę i dziecko może się szybko przestawić. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.